Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συγκρούσεις διαδηλωτών – ΜΑΤ την ώρα της ομιλίας Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη [vid]

Συγκεκριμένα, μέλη του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης,της ΟΚΔΕ και της Λαϊκής Ενότητας, που έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης, επιχείρησαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο, στο οποίο μιλούσε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τότε επικράτησε ένταση, με την Αστυνομία να κάνει περιορισμένη χρήση χημικών, για να αποθήσει τους διαδηλωτές σύμφωνα με το Thestival.
Το συλλαλητήριο ενάντια στο συνέδριο «Thessaloniki Summit 2017″, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώνονται απόψε, έγινε με πρωτοβουλία της Λαϊκής Ενότητας, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΟΚΔΕ και άλλων συλλογικοτήτων. Έγινε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε μικρή απόσταση από το «Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο», την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εκφωνούσε την ομιλία του στο 2ο «Thessaloniki Summit» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Λίγο μετά τις 7 το βράδυ, οι διαδηλωτές – σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στα 100 άτομα – συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα, και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβέρνησης, των τραπεζών, των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και της ΕΕ, πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους. Επεισόδια έγιναν όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να προσεγγίσει το συνεδριακό κέντρο και οι αστυνομικοί τους απώθησαν. Τελικά η πορεία, μέσω της οδού Αγγελάκη κατέληξε στο σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα και το συλλαλητήριο ολοκληρώθηκε.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Λαϊκή Ενότητα χαρακτηρίζει τους συμμετέχοντες στις διήμερες εργασίες του συνεδρίου «πολιτικούς και οικονομικούς ενόχους της σημερινής κατάστασης της χώρας και του ελληνικού λαού» και «dealers του δημόσιου πλούτου της προδομένης μας χώρας», ενώ στρέφεται προσωπικά κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλου, του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κ. Μητσοτάκη.
«Η ανάπτυξη της χώρας, δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να έρθει μέσα από τις ολέθριες μνημονιακές πολιτικές, όπως ήδη αποδεικνύεται εδώ και επτάμισι χρόνια που εφαρμόζονται», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, ότι απαιτείται ένα ριζοσπαστικό, προοδευτικό πρόγραμμα ανόρθωσης της οικονομίας.
Πηγή: Thestival, ΑΠΕ-ΜΠΕ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια