Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: Να μπει stop στον κατήφορο της εγκληματικότητας

«Έχουμε οργανωμένες συμμορίες, εγκληματικές οργανώσεις, διακίνηση καλάσνικοφ, ανθρώπους που εκτελούν συμβόλαια θανάτου. Η χώρα διολισθαίνει καθημερινά, χωρίς υπερβολή, από μια
ευρωπαϊκή συντεταγμένη πολιτεία σε ένα κρατικό μόρφωμα τύπου Λατινικής Αμερικής. Αυτός ο κατήφορος δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Πρέπει να μπει ένα stop. Να αντιμετωπίσουμε κατά πρόσωπο τα προβλήματα». Τα παραπάνω υπογράμμισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει την κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τα καθημερινά κρούσματα εγκληματικότητας (στο Δελτίο Ειδήσεων της τηλεόρασης του ASTRA και στον δημοσιογράφο κ. Αποστόλη Ράιδο).
Ο κ. Χαρακόπουλος ξεκαθάρισε ότι για την ΝΔ «το ζήτημα της ασφάλειας είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα μας. Το είπε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν επισκεφθήκαμε το ΑΤ Πεύκης που δέχθηκε επίθεση από κουκουλοφόρους, ότι η ασφάλεια είναι προϋπόθεση ελευθερίας, είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Και εμείς ως παράταξη δεσμευόμαστε ότι θα το διασφαλίσουμε».

Αγροτικό Προσυνέδριο ΝΔ
Για τις αγροτικές ενισχύσεις ο Θεσσαλός πολιτικός ανέφερε ότι «ήταν μια κατάκτηση, τις τελευταίες δεκαετίες, το γεγονός ότι πριν την 28η Οκτωβρίου έμπαινε το 70% της ενιαίας ενίσχυσης και το υπόλοιπο 30% έμπαινε παραμονές των Χριστουγέννων. Ήταν μια ένεση ρευστότητας για τον αγροτικό κόσμο για την προετοιμασία των φθινοπωρινών καλλιεργειών. Τα ανέμεναν αυτά τα λεφτά με ακόμη μεγαλύτερη προσδοκία οι αγρότες γιατί περνούμε αυτή τη δύσκολη περίοδο με υψηλό κόστος παραγωγής, με υπερφορολόγηση, με αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές, με κατάργηση φοροαπαλλαγών, όπως ήταν το αγροτικό πετρέλαιο. Όλα αυτά είναι έργα και ημέρες των 2,5 ετών ΣΥΡΙΖΑ -να τα θυμόμαστε αυτά. Λοιπόν, τα ανέμεναν αυτά τα λεφτά και προφανώς είναι πολύ ενοχλημένοι γιατί τα βρήκαν ψαλιδισμένα. Η ΝΔ τοποθετήθηκε δια της αρμόδιας τομεάρχη τις προηγούμενες ημέρες. Δεν έχω ακούσει κάποια εξήγηση από τον λαλίστατο κατά τ’ άλλα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Ήλθαν πριν λίγες ημέρες εδώ, τάζανε ανώγεια και κατώγεια, αλλά για τα συγκεκριμένα, για την ταμπακέρα, δεν ακούσαμε τίποτα».
Και ο κ. Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «αυτήν την ώρα χρειάζεται μια σοβαρή συγκροτημένη αγροτική πολιτική. Η ΝΔ στις 18 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει το προσυνέδριό της στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας, στη Λάρισα. Θα είναι και ο κ. Μητσοτάκης εκεί, όπου θα υπάρξει ειδική θεματική ενότητα για τον πρωτογενή τομέα και τις δικές μας θέσεις για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση».


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια