Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέες φωτογραφίες Ελλήνων μαχητών στη Ροζάβα - RPG και καλάσνικοφ - Ταυτοποιήθηκαν 2 άτομα


Με σχολαστικότητα μελετούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ τη νέα ανάρτηση στο athens.indymedia.org με νέες φωτογραφίες που απαθανατίζουν Έλληνες μαχητές, που
φέρουν κι επιδεικνύουν RPG και καλάσνικοφ. Σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr, οι διωκτικές υπηρεσίες έχουν ταυτοποιήσει δύο άτομα,με τον πρώτο να παρουσιάζεται ως μέλος συλλογικότητας των Εξαρχείων.

Διαβάστε το κείμενο και δείτε τις νέες φωτογραφίες που δημοσιοποιήθηκαν σε ανάρτηση με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2017.


Οι μάχες για την απελευθέρωση της Ράκκα βρίσκονται ολοκληρώνονται το επόμενο διάστημα. Την ίδια στιγμή, όμως, οι εξελίξεις στις γύρω περιοχές συνεχίζονται, με πιο πρόσφατη το δημοψήφισμα για ανεξάρτητο κράτος εκ μέρους του καθεστώτος Μπαρζάνι, με πολλαπλές γεωπολιτικές και στρατηγικές σημάνσεις για το μέλλον της επανάστασης στην Ροζάβα όσο και γενικότερα.

Το φεουδαλικό-αστικό καθεστώς Μπαρζανί και οι πολιτικές του κινήσεις με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να κατανοούνται ανεξάρτητα από τις επιδιώξεις του για ηγεμόνευση μέσα στο κουρδικό κίνημα κοινοτικού συνομοσπονδισμού, παράλληλα με την γεωπολιτική στρατηγική του ΝΑΤΟ.
Η έμπρακτη αλληλεγγύη στην ισχυροποίηση της αυτονομίας της Ροζάβα και της υπεράσπισης των κατακτήσεών της, αποτελεί και θα αποτελεί και στο προσεχές μέλλον ένα διαρκές διακύβευμα και αγωνιστικό καθήκον, τόσο τοπικά όσο και παγκόσμια.

Οι σύντροφοι του Επαναστατικού Συνδέσμου Διεθνιστικής Αλληλεγγύης αποστέλουν το πλήρες φωτογραφικό υλικό, το οποίο στάλθηκε με προηγούμενη την ανακοίνωσή μας και δεν έγινε εφικτό να δημοσιοποιηθεί ολόκληρο.

Ταυτόχρονα, στέλνουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στους συντρόφους στον ελλαδικό χώρο. Σε όσους συνεχίζουν να αγωνίζονται στον δύσκολο δρόμο για την επανάσταση, την ισότητα, την ελευθερία. Σε όσους παραμένουν πιστοί στο επαναστατικό καθήκον για μια ελεύθερη ζωή με όσες δυνάμεις έχουν. Σε όσους ζουν για να αντικρύσουν την ανατολή της ουτοπίας.
Στα μέτωπα των πολεμικών μαχών γνωρίζουμε καλά και δεν ξεχνούμε ποτέ ότι ο πόλεμος της κοινωνικής ειρήνης είναι το ίδιο απάνθρωπος, σκληρός και βίαιος πάνω στα σώματα και τις συνειδήσεις μας.

Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ
Η ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ
Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
03/10/2017
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ





Το κείμενο, αποτέλεσε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2017 και το ακόλουθο περιεχόμενο

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Σ.Δ.Α. ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ
ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΡΑΚΚΑ


1. Η επαναστατική απόπειρα στη Β. Συρία η - Το YPG/YPJ και ο κοινοτικός συνομοσπονδισμός

Πάνω απο 2 χρόνια έχουν περάσει από την νικηφόρα μάχη άμυνας της πόλης Kobane στη βόρεια Συρία-δυτικό Κουρδιστάν (Rojava), ενάντια στην λυσσαλέα απόπειρα κατάληψής της από τις ένοπλες συμμορίες του ISIS (Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία). Η πόλη-σύμβολο του αγώνα για επιβίωση και ελευθερία, ξανάστρεψε τα βλέματα όλου του κόσμου, ιδιαίτερα των πιο ριζοσπαστικών ή προοδευτικών κομματιών του, στη Μ. Ανατολή και ειδικότερα στον πόλεμο στη Συρία. Μέχρι σήμερα, η Rojava είναι το μέτωπο μάχης των ριζοσπαστικών δυνάμεων με το καπιταλιστικό σύστημα, τις αποικιοκρατικές δυνάμεις και τους φασιστικούς σχηματισμούς τους. Εδώ λαμβάνουν χώρα, σε πραγματικό χώρο και χρόνο οι επαναστατικές διαδικασίες για τη συγκρότηση κομμουνών και σωμάτων αυτοάμυνας απέναντι σε φασιστικούς και κρατικούς μηχανισμούς.
Πριν την απελευθέρωση των τμημάτων της Β. Συρίας, η υπόθεση της επαναστατικής προοπτικής σε παγκόσμια κλίμακα, απο τα κοινωνικά κινήματα και τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, έδειχνε ανέφικτη. Όμως, η αντίσταση στις 4 περιοχές του Κουρδιστάν και ειδικότερα στη Rojava, έδειξαν πως η μαχητικότητα, η αυτοπειθαρχία και η αποφασιστικότητα μπορούν να αναχαιτίσουν τους φασιστικούς σχηματισμούς, όπως το ISIS, ανάγοντας ταυτόχρονα σε ύψιστης σημασίας αναγκαιότητα την υπεράσπιση της αυτονομίας τους.
Οι μαχητές του YPG-YPJ, οι αντάρτικοι σχηματισμοί του PKK και οι αγωνιζόμενες δυνάμεις που βρισκόταν από την αρχή ή τάχθηκαν στη συνέχεια στο πλευρό τους, όπως το Διεθνές Τάγμα Ελεθευθερίας (I.F.B.), υπερασπίστηκαν με τεράστιες θυσίες και κόστος την αντίσταση. Έκαναν την επανάσταση στη Μ. Ανατολή μια υπαρκτή απάντηση ενάντια στο παγκόσμιο ενδο-εξουσιαστικό σφαγείο, τις φασιστικές δυνάμεις που γεννά, καθώς και απέναντι στο καπιταλιστικό σύστημα και την εξάρτηση απο τις υπερεθνικές και αποικιοκρατικές ελίτ του κόσμου της κυριαρχίας. Τα σχέδια του κράτους των Η.Π.Α εκτέθηκαν διεθνώς τόσο για παροχή πολεμικού υλικού στις φατρίες των τζιχαντιστών, όσο και για την ήττα της στρατηγικής κυριαρχίας των συμφερόντων τους στη Μ. Ανατολή και ενάντια στο καθεστώς Άσσαντ. Ο λαϊκός παράγοντας, με τόλμη και θυσία, εξέθεσε στην πράξη αυτές τις στρατηγικές, που αποσκοπούν μέχρι σήμερα στη μετεξέλιξης της κυριαρχίας πάνω στο υλικό και εδαφικό πεδίο.
Μέχρι σήμερα, οι απελευθερωτικές-επαναστατικές δυνάμεις έχουν κερδίσει σημαντικό φυσικό και κοινωνικό έδαφος επί του δολοφονικού θρησκευτικού δογματισμού, με κύριο εκφραστή το ISIS και του κρατικού καταναγκασμού του καθεστώτος Άσσαντ. Μέσα απο το κύμα αντιστασης της αυτοοργάνωσης των καταπιεσμένων, διαφόρων εθνικοτήτων, θρησκευμάτων και παραδόσεων, αλλού απελευθερώθηκαν τα κατεχόμενα από το ISIS εδάφη και αλλού η άτακτη υποχώρηση του ασσαντικού στρατού, στο μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Συρίας, έδωσε την ευκαιρία στις πολιτοφυλακές της απελευθέρωσης να αυτοδιαχειριστούν οι ίδιες το κενό ισχύος, που εμφανίστηκε από τα γεγονότα. Παράλληλα, οι δομές, οι υποδομές και το σύστημα διαχείρισης της εξουσίας του καθεστώτος Άσσαντ (πλουτοπαραγωγικές πηγές, εκτάσεις γης, κοινωνικές υπηρεσίες, νοσοκομεία, σχολεία, νομικό καθεστώς, εκτελεστική εξουσια, ενεργειακές εγκαταστάσεις κτλ) κατέρευσε ως τέτοιο και το μεγαλύτερο μέρος του πέρασε στην διαχείρηση του νέου κόσμου που γεννιόταν. Έτσι λοιπόν, μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια έχει απελευθερωθεί όλο σχεδόν το βορειοανατολικό τμήμα της πρώην Συρίας, σε αυτό που σήμερα ονομάζεται Rojava.
Οι χιλιάδες νεκροί αυτού του αγώνα, τόσο στη Rojava, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Κουρδιστάν, γίνονται συνοδοιπόροι όσων έχουν επιζήσει. Γεμίζουν, όσους συνεχίζουν να μάχονται με πίστη και ελπίδα για τη νίκη και την απελευθέρωση, από τα δεσμά της τυραννίας. Δείχνουν το δρόμο, ώστε να μην παραχωρηθεί ούτε σπιθαμή γης στους τζιχαντιστές και να μην κεφαλαιοποιηθεί η νίκη τους από το υπερεθνικό κεφάλαιο και τα κυρίαρχα κράτη της δύσης. Ο σεβασμός των νεκρών μαχητών απο τον τοπικό πληθυσμό, που έχει παραμείνει στη Rojava (Κούρδοι, Άραβες, Ασσύριοι, Τουρκμένοι, Αρμένιοι κ.α.), δείχνει πως η ζωή και η ελευθερία γίνονται υπερασπίσημες απέναντι στον φασισμό, μονάχα με την προσφυγή στον ένοπλο αγώνα. Η συνεισφορά αυτή, γίνεται κατανοητή και αποδεκτή, καθώς την ίδια στιγμή είναι ένα ανοιχτό κάλεσμα για τη στήριξη του απελευθερωτικού αγώνα, αναγνωρίζοντας το κόστος και τη σημασία του. Αυτοί που συνεχίζουν, κρατούν ζωντανούς στη μνήμη τους εκείνους που έπεσαν για την ελευθερία, κατανοώντας τους σκοπούς, τους ορίζοντες και τα βαθύτερα πολιτικά κίνητρα του κοινοτικού συνομοσπονδιακού προτάγματος.
Η πρόταση του κούρδικού αυτονομίστικου κινήματος για δημοκρατικό/κοινοτικό συνομοσπονδισμό, αναγνώρισε την ατομική και συλλογική ελευθερία, καθώς και την αδιαίρετη σχέση που τις συνδέει. Ζωτικής σημασίας για την επανάσταση είναι η ένωση και η συμπόρευση του πρώην κατακερματισμένου κοινωνικού σώματος απο τον εθνικιστικό σεχταρισμό και τον θρησκευτικό δογματισμό. Στοίχημα για την επιβίωση και την επαναστατική εξέλιξη παραμένει η κοινή αγωνιστική στάση, η κοινή συναποδοχή διαφορετικών ομάδων, η ενίσχυση της πρωτοβουλίας και της αυτοοργάνωσης στις κομμούνες. 'Ετσι, η αναγκαιότητα του κρατικού παράγοντα έχει χάσει την ισχύ της στο ζωντανό κοινωνικό πεδίο.
Απο την πρώτη φάση της επανάστασης και της εκκίνησης της απελευθέρωσης, το κράτος απαξιώθηκε. Οι μορφές κοινωνικής αυτοοργάνωσης επιχείρησαν να έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με τα κακέκτυπα του ''παλιού κόσμου''. Αυτή η επανάσταση υπερασπίζεται τα πιο καταπιεσμένα κοινωνικά και εθνοτικα σύνολα απο τις πολιτικές αφομοίωσης και γενοκτονίας των τυραννικών καθεστώτων, που ακόμα μέχρι σήμερα λεηλατούν την Μ. Ανατολή.
Οι γυναίκες κατέχουν σημαντική θέση και αποτελούν σύμβολο απελευθέρωσης. Η αυτονομία τους σε πολιτικό, οργανωτικό και στρατιωτικό σκέλος διαφέρει απο την φιλελεύθερη οπτική για την απελευθέρωση των γυναικών, η οποία δημιουργεί ή αναπαράγει ειδικά προνόμια, αναπαράγοντας τον κόσμο της κυριαρχίας με διαφορετικές μορφές. Η ελευθερία σημαίνει κοινή εργασία στα κοινωνικά σύνολα για να συνεγερθούν απο δεσμά της σκλαβειάς και της εξαθλίωσης, όσοι μέχρι πρίν τα υπομένανε. Να απελευθερωθούν οι κοινωνίες από τα δεσμά της τυραννίας, οι γυναίκες από την καταπίεση της πατριαρχικής κυριαρχίας, οι φτωχοί απο την πείνα, οι βασανισμένοι απο το καθεστώς Άσσαντ, οι Κούρδοι απο τις πολιτικές Αραβοποίησης της Β. Συρίας...
Οι γυναίκες επιχειρούν να ζήσουν ελεύθερες σε μια κοινωνία, ως αποτέλεσμα της δέσμευσής τους σε ένα συλλογικό όραμα και πραγματικό πεδίο. Αυτό θέτει ως βάση την από κοινού συμβίωση των διαφορετικών ομάδων, την απελευθέρωση των πιο αδύναμων (κοινωνικά, οικονομικά, εθνοτικά, θρησκευτικά), την ενθάρυνση των πιο καταπιεσμένων για συμμετοχή στις κομμούνες και το οργανωτικό πεδίο (Tev Dem), την αναγκαότητα της αντιμετώπισης των βασανιστών σε κάθε πτυχή της ζωής. Η ελευθερία αποκτά υπόσταση στην κοινή συνύπαρξη και εργασία ανθρώπων με διαφορετικά κοινωνικά χαρακτηριστικά, τρόπο ζωής, εθνική καταγωγή, πολιτική συγκρότηση. Το κουρδικό κίνημα, και ειδικότερα οι επαναστάτριες γυναίκες, αν και με αρχικές πολιτικές αναφορές στο μαρξισμό-λεννινισμό, πραγματώνουν σήμερα, όσο κανένα άλλο κίνημα, έμπρακτα και με κόστος, την επαναστατική αυτοοργάνωση. Η απελευθέρωση των γυναικών είναι άρρυκτα συνδεδεμένη με την απελευθέρωση κάθε ατόμου και συνόλου της τοπικής κοινωνίας.

2. Η μάχη της Ράκκα ολοκληρώνεται - Η υπεράσπιση της αυτονομίας συνεχίζεται

Οι εξελίξεις στη Rojava-Kurdistan αποτελούν την πυξίδα των πολιτικών εξελίξεων που έρχονται στο προσεχές μέλλον. Η νίκη και το προχώρημα της επανάστασης δίνουν ώθηση και προοπτική απελευθέρωσης του Bakur, του Bashur και του Rojhilat. Το καθεστώς του τουρκικού AKP, του αστικού-φεουδαλικού KDP του Barzani και του θεοκρατικού Ιράν, επιχειρούν να περιορίσουν και να ελέγξουν τις ριζοσπαστικές δυνάμεις, καθώς και τις εξελίξεις σε σχέση με τα τυρρανικά καθεστώτα, τόσο σε Συρία όσο και ευρύτερα στην περιφέρεια της Μ. Ανατολής. Στον αντίποδα, οι επαναστάτες και οι εθελοντές πολεμώντας για ζωή, αξιοπρέπεια και ελευθερία, κρατούν στα χέρια τους, μέσω της αυτενέργειάς τους, την προοπτική επιτυχίας της επανάστασης εντός και εκτός του πεδίου που αγωνίζονται, σε υπαρκτό χώρο και χρόνο. Η νίκη επί του ISIS και η διατήρηση της αυτονομίας, θα ενισχύσει τις κινήσεις αντίστασης στις υπόλοιπες περιοχές του Κουρδισταν, αλλά και παγκοσμίως. Όλα αυτά συμβαίνουν και εξελίσσονται καθώς ο πόλεμος μαίνεται, με το επίκεντρο της μάχης να βρίσκεται σήμερα στη πρωτεύουσα των τζιχαντιστών.
Σήμερα, μετά απο 4 χρόνια ίδρυσης των YPG/YPJ, το ISIS έχει χάσει το μεγαλύτερο τμήμα των εδαφών του. Η πρωτεύουσα τους, Raqqa, βρίσκεται περικυκλωμένη εδώ και μήνες, με τις απελευθερωτικές δυνάμεις να πέρνουν σπιθαμή-σπιθαμή τον έλεγχο της πόλης. Οι σκληρές μάχες, το δύσβατο πεδίο και οι εκατόμβες των νεκρών δεν είναι αρκετές για να σβήσουν απο τη μνήμη των αγωνιστών τις θηριωδίες, αλλα ταυτόχρονα και την προοπτική της απελευθέρωσης. Μέρα με τη μέρα η πίεση στη Raqqa γίνεται πιο ασφυκτική, προκαλώντας την σταδιακή υποχώρησή των φασιστών. Κάποιοι έχοντας την ήττα δεδομένη, έχουν ήδη εγκαταλείψει την πόλη και τη μάχη. Αρκετοί σύντροφοι θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου να απελευθερωθεί και μαζί με αυτήν την κίνηση να γκρεμιστεί και το κύρος και η ισχύς του ISIS, που αυτοπαρουσιάστηκε τον 1ο χρόνο της ίδρυσής του ως ανίκητο.
Στη μάχη της Raqqa, που η έκβασή της είναι προδιαγεγραμμένη για το συνομοσπονδιακό σύστημα και τις δυνάμεις που στέκονται μαζί του, οι εξωτερικές δυνάμεις δίνουν και αυτές τις δικές τους μάχες. Ο ανταγωνισμός των μεγάλων κρατικών δυνάμεων και των συμμαχιών τους, επιχειρεί να αποκτήσει νέα πόστα στην Μ. Ανατολή, να εκμεταλλευτεί τον ορυκτό πλούτο της ευρύτερης περιοχής, καθώς και να εκβιάσει σε υποχώρηση ή να αφομοιώσει κάθε επαναστατική εξέλιξη και νίκη στα πλαίσια του εκμεταλλευτικού και καταπιεστικού συστήματος. Τα κράτη της Ρωσίας και των Η.Π.Α, επιχειρούν να εντάξουν το κουρδικό κίνημα στο συμμαχικό τους πεδίο, οξύνοντας τους ανταγωνισμούς σε παγκόσμια κλίμακα και επιχειρώντας συνεχώς είτε την αλλαγή, είτε την διατήρηση του σκύπτρου της εξουσίας. Απόδειξη σε αυτά είναι η έμμεση απειλή του Ρωσικού κράτους να αφήσει τον τουρκικό στρατό να κατέβει προς την πόλη Afrin και η εντολές των Η.Π.Α, οι επιχειρήσεις στη Raqqa να καθυστερήσουν. Κάθε προσπάθεια ''προστασίας'' και υποστήριξης των απελευθερωτικων δυνάμεων αποσκοπεί στη δημιουργία σχέσεων εξάρτησης απο τις υπερδυνάμεις, ωστε να χτυπηθεί στο προσεχές μέλλον η επανάσταση. Η παγίδα, στην οποία προσπαθούν οι εξωτερικοί παράγοντες να ρίξουν το συνομοσπονδιακό κίνημα βρίσκεται στην υπονόμευση της ισχύος του, ώστε να το κρατήσουν δέσμιο σε πιθανές δύσκολες στιγμές στο μέλλον. Όμως, μέχρι σήμερα. η διασπορά κλίματος φόβου και ενεργοποίησης συντηρητικών-φιλελεύθερων αντανακλαστικών, ''πέφτουν στο κενό''.
Παρόλα αυτά, οφείλουμε να μην επαναπαυόμαστε. Η πτώση της Raqqa και η συνεπαγόμενη συνολική κατάρευση του ISIS στο Ιράκ και την Συρία, θα αποτελέσει απλά το τέλος αυτού του ιστορικού κύκλου, νικηφόρου για τις επαναστατικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, όμως, θα ανοίξει τον επόμενο, όπου οι κεντρικές αλλά και οι περιφερειακές τυρρανικές δυνάμεις θα αναγκαστούν να ανοίξουν και πάλι τα χαρτιά τους, εκκινώντας ένα νέο κύκλο σφαγής και αίματος. Είτε για να καθυποτάξουν όσα μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει ο επαναστατικός-απελευθερωτικός αγώνας, είτε για να ξαναβυθίσουν την Μ. Ανατολή και τον κόσμο ευρύτερα στην επόμενη φάση του ενδοεξουσιαστικού και ενδοιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για παγκόσμια κυριαρχία. Οι νέες εξελίξεις είναι ανάγκη να μας βρουν με τα μάτια ορθάνοιχτα, την θέληση ακλόνιτη και το όραμα της επαναστατικής προοπτικής τόσο ανοιχτό και επίκαιρο όσο ποτέ.

3. Το Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας (I.F.B.) και η θέση του Ε.Σ.Δ.Α. εντός του

Οι επαναστατικές δυνάμεις του International Freedom Battalion (I.F.B.) και μαζί τους ο Ε.Σ.Δ.Α. τοποθετούνται από το 2015, έμπρακτα, μέσα απο την διεθνιστική επαναστική αλληλεγγύη, στις πρώτες γραμμές του αγώνα. Στέκονται πλάι στους κόυρδους, τους άραβες, τους κομμουνιστές, τους αναρχικούς, όσους ζούν και αγωνίζονται εδώ, δημιουργώντας αυτό που σήμερα λείπει απο τον υπόλοιπο κόσμο. Η εθνική καταγωγή και οι πολιτικές διαφορές δεν καλούνται να συντριβούν κάτω από την σημαία ενός αναδυόμενου κυρίαρχου έθνους, αλλά να σταθούν με υπευθυνότητα απέναντι στον καταναγκασμό του κράτους, τη θρησκευτική θηριωδία, τους φασιστικούς σχηματισμούς και την υπομονόμευση της αυτονομίας της Rojava απο εξωτερικές μεγάλες δυνάμεις και τις συμμαχίες τους.
Ο Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης (Ε.Σ.Δ.Α.) γεννήθηκε στα εδάφη του ελλαδικού χώρου το 2015, ως ιστορικό του παράγωγο και αναφέρεται εκεί. Έχει, σήμερα, παρουσία και δρα στα επαναστατημένα εδάφη της Rojava, ενταγμένος στο Διεθνές Τάγμα Ελευθερίας (International Freedom Battalion-I.F.B.) από το ξεκίνημα του, ως ιδρυτικό του κομμάτι. Ως ένας μαχητικός σχηματισμός κατά βάση αναρχικών, βρέθηκε σε αυτόν τον ένοπλο αγώνα απο τις πρώτες φάσεις του, όταν η τροπή του ήταν ακόμα αβέβαιη, χωρίς να ζυγιάσει τιμήματα, κόστη, και απολαβές. Ως αναρχικοί επαναστάτες, συνεχίζουμε να τοποθετούμαστε στο επαναστατικό πεδίο με βάση της δυνάμεις μας. Ταυτόχρονα, αναγνωρίζουμε την ανάγκη συνεργασίας με κάθε άλλο επαναστατικό κομμάτι του πεδίου που αγωνίζεται αλληλέγγυα, δηλαδή επί του προκειμένου, στην βάση του κοινοτικού συνομοσπονδισμού.
Ο Ε.Σ.Δ.Α. εκκινεί την ανάλυση, άρα και την θέση του, από την γενική αρχή της διεθνιστικής επαναστατικής αλληλεγγύης. Αναφέρεται, άρα και αναγνωρίζει τις ρίζες του στο ειδικό, δηλαδή στον κάθε κατά τόπο αγώνα στον οποίο βρίσκεται, δεσμευόμενος από τα χαρακτηριστικά και τα προτάγματά του. Συγκεκριμενοποιείται στο πραγματικό, εκεί δηλαδή όπου οι ταυτοί αγώνες εδαφικοποιούνται, ανοίγουν δρόμους και συγκροτούν ανατρεπτική και επαναστατική ισχύ. Διαλέγεται έμπρακτα με όλα τα παραπάνω αναγνωρίζοντας την προταιρεότητα στα ενεργούμενα υποκείμενα που τα πραγματώνουν με απόλυτο σεβασμό και δέσμευση στις ανάγκες, τις δυνατότητες, τις δυνάμεις και τα προτάγματά τους.
Αναγνωρίζουμε στην επαναστατική εξέλιξη την αξία της άρνησης ενός κόσμου, που συνεχώς αναπαράγεται ως ένα καθεστώς υποδούλωσης και εκμετάλευσης, οχι μόνο επειδή είμαστε αναρχικοί, αλλά επειδή ειμαστε υπαρξιακά στην μεριά των εκμεταλλευόμενων και υποδουλωμένων. Οι εξουσίες, κεντρικές και υποτελείς, στερούν καθημερινά την αξιοπρεπή επιβίωσή, την ελευθερία, τις ανάγκες για δημιουργικότητα, την ζωή μας συνολικά. Για να αναπαραχθεί αυτή η αισχρή κατάσταση χρειάζεται η καταστολή, η τρομοκρατία, οι φυλακίσεις και οι δολοφονίες. Όπου και όποτε και αν κοιτάξουμε, αυτός είναι ο κοινός τρόπος που οι ηγέτες, οι βασιλείς, οι φεουδάρχες, οι καπιταλιστές, οι νεοφιλελεύθεροι γίγαντες και οι στρατοί τους επιβάλλονται. Γι' αυτό τίθεται συνεχώς η αναγκαιότητα της έμπρακτης αμφισβήτησης, αλλα ταυτόχρονα και η πρόταση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής και οργάνωσης.
Μεσα απο την επαναστατική αλληλεγγύη επικοινωνούμε και πραγματώνουμε στο κατα δύναμη, τον τρόπο ζωής που λείπει απο τα υπόλοιπα μέτωπα αγώνα διεθνώς. Η αυτοοργάνωση του κάθε ατόμου και το χτίσιμο της ανοιχτής κοινότητάς μας είναι η ελεύθερη ζωή, που κατακτιέται με ανυποχώρητο αγώνα και δέσμευση σε ένα συλλογικό πλαίσιο.
Η ικανότητά της να γεφυρώνει κινήματα, να δημιουργεί ανοιχτό πεδίο και να μεταφέρει την εμπειρία και τη γνώση της επανάστασης, έχει αναστατώσει τις πολιτικές και οικονομικές ελίτ. Το υπερεθνικό κεφάλαιο έχει αναθέσει σε κάθε έθνος -κράτος την οριοθέτηση και αποτροπή ανθρώπων που έχουν σκοπό να συνεισφέρουν στο επαναστατικό εγχείρημα της Ροζάβα. Αυτή η κίνηση αποτελει ένα ειδικό πλαίσιο της υπάρχουσας καταστολής των κρατικών θεσμών διεθνώς, που έχουν αναλάβει την προστασία των καπιταλιστικών μητροπόλεων απο οποιαδήποτε προσπάθεια ανατροπής των συνθηκών εκμετάλλευσης και εξαθλίωσης.

4. Η επανάσταση της Ροζαβα συνεχίζεται - η ανάγκη για στήρίξη

Σήμερα, που οι δυνάμεις της απελευθέρωσης εχουν κερδίσει σημαντικό έδαφος απέναντι στους φασιστες και στον κρατικό παράγοντα, χρειάζεται ακόμα περισσότερο να υποστηρίξουμε το επαναστατικό έδαφος που κατακτήθηκε. Αν αφήσουμε αυτό το εγχείρημα να εγκλωβιστεί-ελεγχθεί απο τις υπερεθνικές εξουσίες και τα κράτη, τότε τα κινήματα, όπου αυτά και αν βρίσκονται, θα βρεθούν πολλά βήματα πίσω. Ακόμα και αν δεν ταυτιζόμαστε απόλυτα σε πολιτικό επίπεδο, ακόμα και αν αυτή η προσπάθεια έχει πολλά ακόμα να κατακτήσει, αξίζει ο κόπος και η θυσίες που δόθηκαν να βρούν ανταπόκριση, ώστε να κρατήσουν το δρόμο ανοιχτό και την φλόγα ζωντανή. Ο καθένας με βάσει τις δυνατότητές του, μπορεί να στηρίξει την άμυνά, την απελευθέρωση και τα κινήματα της Rojava.
Βρισκόμαστε στη Rojava-κουρδιστάν, αναγνωρίζοντας σε αυτήν ενα ανοιχτό πεδίο συμμετοχής, όπου η αυτοοργάνωση έχει κατακτήσει έδαφος. Το επαναστατικό πεδίο αποτελει το εύφορο έδαφος για να ανθίσει οτι προηγούμενες απόπειρες αμέλησαν ή κατακρεούργησαν. Η πρωτοβουλία και η άμεση συμμετοχή του καθενός, σε αντίθεση με τα συγκεντρωτικά συστήματα και μεθόδους, δυναμώνει τις υπάρχουσες δομές, που ο λαϊκός παράγοντας αυτοδιαχειρίζεται.
Ο αγώνας δεν τελείωσε και ούτε τελειώνει. Μοιραζόμαστε το ίδιο χωμα με άλλους επαναστάτες, καθώς αναγνωρίζουμε σε εμάς την ευθύνη και τη δυνατότητα να αντιστρέψουμε τις πιθανότητες που κυριαρχούν στον υπόλοιπο κόσμο. Η Ροζάβα αποτελεί πρότυπο αγωνιστικής συστράτευσης. Ένα σχολείο να ανακαλύψουμε τις επαναστατικές δυνατότητες που στερούμαστε, αλλά και να τις μοιράσουμε. Γιατί η επανάσταση βασίζεται σε αυτούς που την μοιράζονται και οχι σε όσους την κεφαλοποιούν. Σε αυτούς που για να ανθίσει η ζωή δεν δειλιάζουν μπροστά στο θάνατο. Σε όσους μαθαίνουν να νικούν και να χάνουν συνεχίζοντας....

Απεναντι στον σκοτεινό κόσμο της τυραννίας, αγώνας για τη νίκη, την αυτοοργάνωση
για την ανατολή της κοινότητας και της ελευθερίας!


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΖΩΗ
Η ΣΚΛΑΒΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΟΣ
Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΣΜΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΟ YPJ/YPG & ΤΟ IFB

ΡΑΚΚΑ
19/9/2017
Επαναστατικός Σύνδεσμος Διεθνιστικής Αλληλεγγύης
Εικόνες:



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια