Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Postcards from home”: Χειμερινά εργαστήρια στον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στους Δελφούς

To Asfa Photo Courses σε συνεργασία με το Photometria International Photography Festival «κάνει σπίτι του» για δύο βδομάδες, από τις 26 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017 και από τις 2 μέχρι τις 7
Ιανουαρίου του 2018, τον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚΤ στους Δελφούς με δύο χειμερινά εργαστήρια “Postcards from home” και εισηγήτριες την Λία Ναλμπαντίδου, την Εύα Βουτσάκη & την Φωτεινή Παπαχατζή.

To Asfa Photo Courses είναι το πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων στη φωτογραφία που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2016 στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με τη διαχειριστική εποπτεία του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας (ΕΛΚΕ).  Στελεχώνεται από μια ομάδα διδασκόντων της ΑΣΚΤ και εξωτερικών συνεργατών τους με σπουδές, πολυετή διδακτική εμπειρία και ερευνητικά ενδιαφέροντα πάνω στη θεωρία και την πρακτική της φωτογραφίας.
To Asfa Photo Courses με τα δύο αυτά χειμερινά εργαστήρια επιχειρούν να δώσουν μια ιδιαίτερη πνοή στον καλλιτεχνικό σταθμό της ΑΣΚT στους Δελφούς και την ευκαιρία στους ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν την αναψυχή και το χειμωνιάτικο τοπίο με την δημιουργική διαδικασία.
Στο πρώτο χειμερινό εργαστήριο “Postcards from home: DIY Bookbinding and more” από τις 26 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017  με εισηγήτριες την Εύα Βουτσάκη και την Φωτεινή Παπαχατζή οι συμμετέχοντες φέρνουν ή δημιουργούν μια σειρά εικόνων / ιστοριών σύμφωνα με τις ιδέες τους σχετικά με την έννοια του σπιτιού. Θα το επιχειρήσουν αυτό είτε διερευνώντας τις πολιτιστικές τους ταυτότητες με αφετηρία τους τόπους καταγωγής τους, είτε ενσωματώνοντας εμπειρίες τους από το παρελθόν με νέες εμπειρίες του σπιτιού. Οι συμμετέχοντες θα διδαχθούν στο πλαίσιο του εργαστήριου την πρακτική της βιβλιοδεσίας και θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να ολοκληρώσουν το δικό τους σημειωματάριο, βιβλίο ή ημερολόγιο με τις φωτογραφίες τους. Θα εκπαιδευτούν σε τρία είδη βιβλιοδεσίας: το Coptic και Long Stitch και την Ιαπωνική βιβλιοδεσία (τις δύο παραλλαγές Asa-No-Ha Toji και Yotsume Toji). Όλα τα βιβλία θα φέρουν το λογότυπο του Postcards from home και του Asfa Photo Courses. Κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου θα αναφερθούμε επίσης σε τρόπους χρηματοδότησης, προώθησης και επικοινωνίας του φωτογραφικού έργου.
Στο χειμερινό εργαστήριο “Postcards from home: Δελφοί -Στον ομφαλό της γης ” από τις 2 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου του 2018 οι συμμετέχοντες θα εμβαθύνουν στην έννοια του τόπου. Ο τόπος ως σύμβολο του εαυτού, ο οικείος τόπος και ο ανοίκειος, η φύση ως σπίτι «κάτω από τα φτερά των αετών». Η έννοια του σπιτιού (home) παρέχει ένα πλαίσιο για μια ευρεία ποικιλία φωτογραφικών προσεγγίσεων. Ενθαρρύνονται ιδιαίτερα οι διεπιστημονικές προσεγγίσεις..
Σε ποιους απευθύνεται
Το εργαστήριο απευθύνεται σε φωτογράφους που επιθυμούν να συνδυάσουν τη δημιουργική διαδικασία με την παραμονή τους στους Δελφούς και ό,τι αυτό συνεπάγεται: βόλτες στη φύση, γνωριμία με τον τόπο και τους κατοίκους του, επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών και το Μουσείο.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν ηλεκτρονικά την αίτηση, ένα σύντομο κείμενο δήλωσης προθέσεων – προσδοκιών καθώς και ένα πορτφόλιο φωτογραφιών μέχρι τις  11 Νοεμβρίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εργαστήριο επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.asfaphotocourses.gr
To “Postcards from home” είναι ένα εγχείρημα που οργανώνει μια διεθνή καλλιτεχνική κοινότητα που αναστοχάζεται και δημιουργεί με θέμα την έννοια του σπιτιού. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εγχείρημα “Postcards From Home’’ επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.postcardsfromhome.net και το facebook group @postcardsfromhome.net.
Για πληροφορίες σχετικά με το Photometria International Photography Festival επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.photometria.gr.



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια