Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελληνικά F16 στον ουρανό της Λευκωσίας (βίντεο)

Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη έκαναν την εμφάνισή τους στον ουρανό της Λευκωσίας για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια.


Τα μαχητικά F16 βρέθηκαν στην Κύπρο, στη στρατιωτική παρέλαση για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου, με την Κυπριακή Δημοκρατία να μετράει φέρος 57 χρόνια ζωής ως ανεξάρτητο κράτος

 Ο ήχος και η θέα τους δημιούργησαν έντονα συναισθήματα

Με επίκεντρο τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία, κυπριακός λαός, ένοπλες δυνάμεις και πολιτική ηγεσία τίμησαν την Κυριακή την επέτειο της Ανεξαρτησίας Κυπριακής Δημοκρατίας

 

 Η στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της πολιτικής, πολιτειακής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου, καθώς και του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνου Καμμένου, που παρακολούθησε την παρέλαση εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση.

 

Το χαιρετισμό της παρέλασης δέχθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, από ειδική εξέδρα που είχε τοποθετηθεί στη λεωφόρο Χατζηιωσήφ στον Στρόβολο, στο ύψος του Λυκείου Αποστόλου Βαρνάβα, πλαισιωμένος από τον Πάνο Καμμένο, τον Υπουργό Άμυνας Χριστόφορο Φωκαΐδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη.

 

Στην εξέδρα των επισήμων βρίσκονταν επίσης, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄, ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Ηλίας Φωτόπουλος, αρχηγοί ή εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Υπουργοί, Ευρωβουλευτές και Βουλευτές.

 

Παρόντες ήταν επίσης Πρέσβεις ξένων χωρών διαπιστευμένοι στην Κυπριακή Δημοκρατία, στρατιωτικοί ακόλουθοι, ανώτεροι αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας και άλλοι επίσημοι, καθώς και παλαιοί πολεμιστές.

 

Της παρέλασης προηγήθηκε ρίψη τιμητικών κανονιοβολισμών.

 

Επιδείχθηκαν άρματα μάχης, τεθωρακισμένα οχήματα, όλμοι, πυροβόλα, και άλλα σύγχρονα οπλικά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το αντιαεροπορικό Οπλικό Σύστημα BUK M1-2 το οποίο αγοράστηκε από την ΕΦ το 2002 και παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά.

 

Εντυπωσιακές ήταν οι διελεύσεις, πάνω από το χώρο της παρέλασης των δύο F16 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και των αεροπορικών μέσων της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας.

 

Στην παρέλαση συμμετείχαν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα της Εθνικής Φρουράς, τμήμα της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου (ΕΛΔΥΚ), της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) και της Πολιτικής Άμυνας.

 

Σημειώνεται ότι το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης είχε ο Ταξίαρχος Μάριος Μακρυγιάννης.



Πηγή: newsit.com.cy

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια