Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτός e- πλειστηριασμών ακίνητα εμπορικής αξίας έως 300.000 ευρώ

Σε συμφωνία με την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να μην ενταχθεί κανένα ακίνητο αξίας έως 300.000 ευρώ στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς που εκκινούν στις 29 Νοεμβρίου ήλθαν οι
τράπεζες. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση εξετάζει την παράταση ισχύος του νόμου Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και μετά την 31η Δεκεμβρίου 2017.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν από πηγές του υπουργείου Δικαιοσύνης και επιβεβαιώθηκαν από τραπεζικά στελέχη, ως προς το σκέλος των e- πλειστηριασμών. Ειδικότερα, οι τράπεζες συμφώνησαν να εξαιρεθούν από την πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, πρώτες κατοικίες, εξοχικά και κάθε άλλου είδους ακίνητα με αξία μέχρι 300.000 ευρώ.

Η συμφωνία δεν αφορά στην αντικειμενική τιμή, αλλά στην εμπορική αξία των ακινήτων, ήτοι στην τιμή πρώτης προσφοράς κατά τον πλειστηριασμό. Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον στο πρώτο διάστημα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, όλες οι κατοικίες, κύριες ή δευτερεύουσες φυσικών προσώπων, με αξία κάτω των 300.000 ευρώ, δεν πρόκειται να τεθούν σε πλειστηριασμό.

Αν και για το θέμα αυτό υπάρχει συμφωνία με τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομίας και Δικαιοσύνης δεν έχει γίνει γνωστή η θέση των θεσμών τόσο για την παράταση της ισχύος του Νόμου Κατσέλη, όσο και για τον μη εκπλειστηριασμό μέσω της ηλεκτρονικής οδού ακίνητων αξίας μικρότερης των 300.000 ευρώ.

πηγή: cnn.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια