Το Bloko.gr αποκαλύπτει τη δικογραφία για την υπόθεση Λεμπιδάκη


Το Bloko.gr έχει στα χέρια του την ογκωδέστατη δικογραφία για την απαγωγή του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη όπου παρουσιάζονται γνωστές και άγνωστες παράμετροι της υπόθεσης


ΘΕΜΑ: «Υποβολή δικογραφίας – Αποστολή συνοδείας»

           

       Σας υποβάλλουμε συνημμένα σχηματισθείσα από την Υπηρεσία μας, το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης και την Υποδ/νση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής- Ιδιοκτησίας της Δ/νσης Ασφαλείας Αττικής, δικογραφία, αποτελούμενη από τις εκθέσεις και τα έγγραφα του επισυναπτόμενου πίνακα, σε βάρος των:

(1)   Κ..Ε  κατοίκου ομοίως (περιοχή Γέφυρα Ζουρίδας), κατόχου του υπ’ αριθμ.... Δ.Α.Τ. εκδοθέντος από Τ.Α. Ρεθύμνου.

(2)   Γ.Β., γεν. στην Π.Γ.Δ.Μ., κατοίκου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης οδός Παναγοπούλου αρ. 19, κατόχου του υπ’ αριθμ.... Δ.Α.Τ. εκδοθέντος από Τ.Α. Αμπελοκήπων.

(3)   Π.Ε., γεν. 27/12/1973 στα Χανιά, κατοίκου Ρεθύμνου (περιοχή Ατσιπόπουλο) οδός , κατόχου του υπ’ αριθμ.... Δ.Α.Τ. από Υ.Α. Ρεθύμνου.

(4)   Γ.Ε , κατοίκου Σκαλωτής Σφακίων, κατόχου του υπ’ αριθμ. ... Δ.Α.Τ. από Α.Τ. Χώρας Σφακίων.

(5)   Π.Σ.  κατοίκου Φραντζεσκιανά Μετόχια Ρεθύμνου, κατόχου του υπ’ αριθμ. ... Δ.Α.Τ. από Υ.Α. Ρεθύμνου.

(6)   Π.Χ κατοίκου Πρινέ Ρεθύμνου, κατόχου του υπ΄αριθμ. ... Δ.Α.Τ. εκδοθέντος από Τ.Α. Ρεθύμνου.

(7)   Σ.Ε.  κατοίκου Καλονύκτι Ρεθύμνου, κατόχου του υπ’ αριθμ. ... Δ.Α.Τ.

(8)   (ανήλικης) Π.Β.  κατοίκου Πρινές Ρεθύμνου,

(9)   Αγνώστων λοιπών δραστών,

κατηγορούμενων για παράβαση άρθρων Π.Κ. 1, 5§1, 13 περ. στ΄ «Κατ’ επάγγελμα τέλεση εγκλήματος» και ζ΄ «ιδιαίτερα επικίνδυνος δράστης», 14, 16, 17, 26, 27, 42 «Απόπειρα», 45 «Συναυτουργοί», 92 «Εγκληματίες καθ’ έξη ανεξάρτητα από την περίπτωση υποτροπής», 187§1, 6 «Εγκληματική Οργάνωση» σε συνδυασμό με άρθρα Π.Κ. 322 εδ. β΄ περ. β΄ «Αρπαγή», 385 παρ. 1 περ. α΄ «Εκβίαση», 264 «Εμπρησμός», 372 «Κλοπή» και 382 «Διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς», καθώς και Ν. 2168/1998 «Περί όπλων», ενώ ο κατηγορούμενος (3) Π.Ε.επιπλέον για παράβαση άρθρου Π.Κ. 167 «Αντίσταση».

       Αποστέλλονται ενώπιόν σας συνοδεία αστυνομικών, οι (1) έως και (8) κατηγορούμενοι, οι οποίοι συνελήφθησαν την 02/10/2017.

 

 

Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α

       Την 23/03/2017, ο επιχειρηματίας ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ του Ιωάννη και της Κατίνας Άννας, γεν. 31/01/1964 στο Ηράκλειο, κάτοικος περιοχής Καλεσίων Δήμου Ηρακλείου, κάτοχος του υπ’ αριθμ. ΑΜ964989 Δ.Α.Τ., διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.Μ.», αναχώρησε από το Ηράκλειο Κρήτης με προορισμό την Γερμανία, ενώ ακολούθως, την 29/03/2017, μετέβη απευθείας στην χώρα της Πολωνίας, πραγματοποιώντας καθ’ όλο το διάστημα αυτό επαγγελματικό ταξίδι. Την 30/03/2017 και περί ώρα 14:48, ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ αφίχθηκε στον Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» και με χρήση ΤΑΞΙ μετέβη μόνος του στην επιχείρησή του με την επωνυμία «ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕΜ», η οποία βρίσκεται στην οδό Ρ της ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου, όπου και παρέμεινε χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου.

       Κατόπιν, περί ώρα 15:11 της 30/03/2017, ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ επιβαίνων στο υπ’ αρίθμ. ΗΚΧ-5905 Ι.Χ.Ε. αυτ/το μάρκας Mercedes χρώματος ασημί, αναχώρησε από την επιχείρησή του με πορεία προς την οικία του, η οποία βρίσκεται στην περιοχή Καλεσίων Δήμου Ηρακλείου. Κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15:24 έως 15:30, ενώ ο παθών βρισκόταν σε απόσταση περίπου ενός (1) χιλιομέτρου από το σημείο προορισμού του και συνομιλούσε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο στη Γαλλία, δύο (2) οχήματα μάρκας BMW και MAZDA αντίστοιχα, στα οποία επέβαιναν οι δράστες, ακινητοποίησαν το όχημά του αποκόπτοντάς την μετακίνησή του αιφνιδίως, αφού του απέκλεισαν το δρόμο, προκαλώντας ταυτόχρονα τροχαίο ατύχημα. Στην συνέχεια, αφού οι δράστες έθραυσαν τον υαλοπίνακα της πλευράς της θύρας του οδηγού και τον απείλησαν με πολεμικό τυφέκιο τύπου KALASHNIKOV, απήγαγαν αυτόν, επιβιβάζοντάς τον προφανώς σε ένα εκ των οχημάτων και αναχώρησαν με κατεύθυνση αρχικά προς την περιοχή Γαζίου και εν συνεχεία προς την περιοχή του ΠΑ.Γ.Ν. Ηρακλείου.

       Σύμφωνα με προφορική μαρτυρία συνομιλητή του απαχθέντος κατά την στιγμή που έλαβε χώρα η ακινητοποίηση του οχήματος, ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ ανέφερε στο τηλέφωνο «Με τράκαραν», ενώ ακούστηκαν πλήθος έντονων ομιλιών στην Ελληνική γλώσσα πριν απενεργοποιηθεί το τηλέφωνό του, το οποίο και ανευρέθηκε εντός του προαναφερόμενου οχήματος μάρκας Mercedes.

       Περί ώρα 15:37 της 30/03/2017, καταγράφεται κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (199) όπου αναφέρθηκε η ανάφλεξη δύο οχημάτων πλησίον του ΠΑ.Γ.Ν. Ηρακλείου. Παράλληλα ενημερώθηκαν για το συμβάν η Υπηρεσία μας. Κατά την αυτοψία του χώρου διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για τα ως άνω αναφερόμενα οχήματα μάρκας BMW και MAZDA, ενώ διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για (i) όχημα μάρκας BMW με αριθμό πλαισίου WBAHA31020BM05892 και κινητήρα τύπου 184Ε2 με αριθμό σειράς 01348133 και (ii) το υπ’ αριθμ.... όχημα μάρκας MAZDA χρώματος μπλε, τα οποία είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από την πυρκαγιά.

       Έκτοτε ο ΛΕΜΠΙΔΑΚΗΣ Μιχαήλ κρατείτο μέχρι και την 02/10/2017 σε πέντε (5) συνολικά χώρους (κρησφύγετα), με τους κατηγορούμενους να απαιτούν από την οικογένεια του απαχθέντος την συγκέντρωση και παράδοση σε αυτούς χρηματικού ποσού προκειμένου να απελευθερώσουν αυτόν, με αρχικό ζητηθέν ποσό τα εκατό εκατομμύρια (100.000.000) ευρώ, ενώ μετά και από τις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλο το διάστημα που διήρκεσε η παράνομη κατάσταση, το ποσό μειώθηκε στα δεκαοκτώ εκατομμύρια (18.000.000) ευρώ._ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->