Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αστυνομία "βλέπει" τη διαδρομή διαφυγής του σφαγέα της Δώρας - Ποιο ήταν το κίνητρο της άγριας δολοφονίας - Η θέση του bloko.gr για την σκύλευση

Η υπόθεση της άγριας δολοφονίας της Δώρας Ζέμπερη, έχει ανεβεί και μάλλον δικαιολογημένα στην κορυφή της πρώτης σελίδας του ενδιαφέροντος. Δυστυχώς, όπως σε
παρομοιες τέτοιες περιπτώσεις τα ιντερνετικά κυρίως ΜΜΕ επιδίδονται σε άκρατη σεναριολογία και μυθεύματα, με αποτέλεσμα να καθοδηγείται η κοινή γνώμη σε άσκοπα και άστοχα συμπεράσματα.

Πάγια θέση του bloko.gr είναι πως άλλη είναι η δουλειά του δημοσιογράφου και άλλη η δουλειά του αστυνομικού ερευνητή. Ο αστυνομικός ερευνητής κατά κανόνα κι εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις προηγείται της έρευνας του δημοσιογράφου. Δυστυχώς, το διαδίκτυο αντέστρεψε τον κανόνα. Οι δημοσιογράφοι- ντετέκτιβ αποφαίνονται πριν από την αστυνομία για το ποιος είναι τι, αποδίδοντας ρόλους και υποψίες που στιγματίζουν ζωές.

Το bloko.gr παρουσίασε επί της ουσίας την κατάθεση του αστυνομικού πρώην φίλου της Δώρας για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος, καθώς για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η θέση και το άλλοθι του. Ο δεύτερος, ώστε μέσω αυτού να σκιαγραφηθεί η προσωπικότητα της Δώρας. Μιας αληθινής ΚΥΡΙΑΣ. Μιας γυναίκας αγωνίστριας, ηθικής με στόχο τη θεμελίωση μιας οικογένειας με αρχές και βιωσιμότητα. Με σεβασμό στο πρόσωπο και στο θύμα και μακριά από πτυχές που αγγίζουν προσωικά δεδομένα κι στιγμές.

Σε ότι αφορά στα καθεαυτά στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που από έγκυρες πηγές γνωρίζουμε και μπορούμε στην παρούσα φάση να δημοσιοποιήσουμε.

1. Η αξιωματικοί της ασφάλειας έχουν πλέον στην κατοχή τους κάποια στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν και προωθήσουν στο μέλλον τα βήματα τους μέχρι την εξώπορτα του δράστη. Γνωρίζουν το σημείο από το οποίο ο σφαγέας της άτυχης κοπέλας πήδησε τον μανδρότοιχο του νεκροταφείου και βγήκε στη λεωφόρο Ηρακλείου. Με βάση αυτή τη διαπίστωση, καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης αμέσως μετά το φονικό, μπήκε στον ηλεκτρικό με κατεύθυνση προς την Ομόνοια, αλλά άγνωστο τερματικο για τον ίδιο σταθμό. Μέσω αυτής της διαπίστωσης, ψάχνουν στα βίντεο του ηλεκτρικού το πρόσωπο του φονιά. Μέχρι στιγμής όμως, η προσπάθεια δεν φαίνεται ν' αποδίδει. Ή τουλάχιστον αυτό υποστηρίζεται. Ψάχνουν να βρουν πρόσωπο ή έστω μια σκιά ανθρώπου που να κουβαλά μια τσάντα ή να προσπαθεί να κρυψει κάτι.

2. Με βάση κι έχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω, φαίνεται πως έχουν καταλήξει και μάλλον πλέον με σχεδον απόλυτη βεβαιότητα, πως το κίνητρο του δράστη και σε κάθε περίπτωση του άνδρα σφαγέα και όχι κάποιας γυναίκας, ήταν η ληστεία. Σε αυτή την εκδοχή φαίνεται ότι βάζουν και τελεία και παύλα.

Από τα δύο παραπάνω συμπεράσματα- προσανατολισμούς της έρευνας, εξάγεται η αποστομωτική απάντηση σε όλους τους σπεκουλαδόρους της "ενημέρωσης" που φόρτωσαν την ομολογουμένως αδηφάγα ψυχή της κοινής γνώμης με σενάρια επί σεναρίων για πρόσωπα κι δραματα, ξύνοντας αδιάφορες για την ουσία της αστυνομικής έρευνας πληγές μιας οικογενειακής σχέσης.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια