Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αρχίστε να μασάτε τσίχλες! Τα πέντε οφέλη τους για την υγεία μας!


Αν και πολλές φορές μπορεί να γίνει ενοχλητική και να μην περιλαμβάνεται στο savoir vivre των πιο ευγενικών συνηθειών, ωστόσο έχει καταπληκτικά οφέλη για την υγεία μας!

Η τσίχλα  μπορεί να γίνει «σύμμαχός» μας σε πολλές στιγμές της καθημερινότητάς μας και μάλιστα να κάνει καλό στον εγκέφαλο ή στο στομάχι μας ή ακόμη και να μας βοηθήσει να αδυνατίσουμε!

Δείτε ποια είναι τα πέντε κυριότερα οφέλη της τσίχλας για την υγεία μας και αρχίστε να μασάτε χωρίς τύψεις!

1. Για τον εγκέφαλο

Η τσίχλα μπορεί να ενισχύσει τη συγκέντρωσή μας ώστε να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στη δουλειά ή στο διάβασμά μας, σύμφωνα με μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychology. Οι συμμετέχοντες που μασούσαν τσίχλα κατάφεραν να ολοκληρώσουν πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη επιτυχία τις πνευματικές δοκιμασίες στις οποίες τους υπέβαλαν οι ερευνητές σε σύγκριση με όσους δεν μασούσαν τσίχλα. Σύμφωνα με άλλη μελέτη, η κίνηση που κάνουμε όταν μασάμε τσίχλα, ενεργοποιεί τα νευρικά κύτταρα, διευκολύνοντας την επικοινωνία μεταξύ των διάφορων περιοχών του εγκεφάλου.

2. Για τα δόντια

Με την προϋπόθεση ότι δεν περιέχει  ζάχαρη, η τσίχλα μπορεί να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε και πιο όμορφο χαμόγελο! Σύμφωνα με την Αμερικανική Οδοντιατρική Ένωση (ADA), η τσίχλα αυξάνει την παραγωγή σάλιου ώστε να εξουδετερώνονται και να απομακρύνονται ευκολότερα τα βλαβερά οξέα που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα –και που ως γνωστόν καταστρέφουν τα δόντια μας.


3. Για το στομάχι

Το μάσημα τσίχλας για μισή ώρα μετά την κατανάλωση ενός γεύματος με πολλά λιπαρά θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε την κρίση  γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, και ιδιαίτερα την ενοχλητική  καούρα  που αυτή προκαλεί, σύμφωνα με μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Dental Research.

4. Για τις λιγούρες

Η τσίχλα μπορεί να καταπνίξει τις  λιγούρες  ή την πείνα που νιώθουμε, καθώς, όπως έχει δείξει σχετική μελέτη, μας βοηθά να ξεχαστούμε και να αποφύγουμε τα περιττά θερμιδοφόρα σνακ.

5. Για τα νεύρα

Όταν πιεζόμαστε ή νιώθουμε το στρες να μας καταβάλει, η τσίχλα μπορεί να μας προσφέρει μια εύκολη δίοδο εκτόνωσης. Αν βέβαια δεν δείτε αποτέλεσμα, ίσως ένας περίπατος καταφέρει τελικά να σας ηρεμήσει.


Πηγή: onmed.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια