Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση για τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου - Μετατέθηκε στην Αττική

Μία μικρή…γιορτή στήθηκε χθες στον αύλειο χώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου για ν’ 


αποχαιρετίσουν οι πυροσβέστες αλλά και οι εκπρόσωποι των φορέων που παρευρέθηκαν τον μέχρι πρότινος Διοικητή της, Πύραρχο, Ηλία Τσαπούρα ο οποίος, από την ερχόμενη Δευτέρα μετατίθεται στην Περιφέρεια Αττικής και τον διαδέχεται ο Αντιπύραρχος Ηλίας Τσιτσικάς.
Στη “ζεστή” αυτή εκδήλωση, η οποία ήταν και συγκινησιακά φορτισμένη, παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Επιχειρησιακής Ετοιμότητας της Περιφέρειας κ. Χρήστος Ευστρατίου, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και βέβαια της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και των εθελοντικών ομάδων.
Εμφανώς φορτισμένος, ο κ. Τσαπούρας, ο οποίος δέχθηκε συμβολικά δώρα από όλους,
θέλησε να διαβεβαιώσει τους ροδίτες ότι η πυροπροστασία του νησιού είναι σε καλά χέρια με τη βοήθεια των εθελοντών, της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ και των άλλων εθελοντικών ομάδων, όπως και ότι η πυρασφάλεια του νησιού βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και έτσι θα παραμείνει, όπως είπε χαρακτηριστικά, και τους ευχαρίστησε για όλα.
Για τον διάδοχό του είπε ότι με την ίδια απαράμιλλη αίσθηση καθήκοντος η υπηρεσία θα συνεχίσει να προσφέρει στο ροδιακό λαό, με τη βοήθεια τόσο των εθελοντών όσο και των φορέων, της Περιφέρειας, του Δήμου, της Αστυνομίας, του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, που όλοι μαζί κατάφεραν το αποτέλεσμα. Για τον κ. Τσιτσικά που αναλαμβάνει μετά από εκείνον είπε ότι πρόκειται για ένα στέλεχος ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου και θα ανταποκριθεί απόλυτα στα καθήκοντά του και με τη βοήθεια όλων οι επόμενες χρονιές θα είναι ακόμα καλύτερες.
Μάλιστα, αυτό που του μένει φεύγοντας, όπως είπε, είναι ότι εισέπραξε μεγάλη αγάπη από το ροδιακό λαό, τον οποίο ευχαριστεί, και υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα του όποτε χρειαστεί.
«Αγαπητό φίλο» τον αποκάλεσε ο Δήμαρχος Ρόδου και αναφέρθηκε στην απόλυτη συνεργασία που είχαν ενώ τόνισε ότι γνώριζε τα προβλήματα. «Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης οριοθετούμε τα καθήκοντά μας και αυτή η σχέση υπήρχε»,  ανέφερε ο Δήμαρχος ο οποίος μίλησε και για τα δύο μεγαλύτερα επεισόδια που είχαμε κατά τη διάρκεια της θητείας του κ. Τσαπούρα, στη Νότια Ρόδο και το Μόντε Σμιθ, τα οποία και αντιμετωπίστηκαν με άμεση παρέμβαση.
Μίλησε, ακόμη, για την αφανή δουλειά που κάνει η ΠΥΡ και οι εθελοντές. Τέλος, ο κ. Χατζηδιάκος ευχήθηκε με τη σύσταση της έδρας του Περιφερειακού Διοικητή για τα Δωδεκάνησα να είναι ο κ. Τσαπούρας ο πρώτος επειδή γνωρίζει τους ανθρώπους, τον τόπο, τα προβλήματα αλλά έχει και τις ικανότητες. 
Από την πλευρά του ο απερχόμενος Διοικητής είπε για τον Δήμαρχο ότι στάθηκε δίπλα τους, οτιδήποτε του ζητήθηκε τους το παρείχε και διαβεβαίωσε ότι και μελλοντικά η Υπηρεσία θα βρίσκεται στον ίδιο βαθμό ετοιμότητας. Ο κ. Τσιτσικάς, τέλος, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία που είχαν και εξέφρασε την πεποίθηση να συνεχίσει και να βελτιώσει το έργο του.


 

 

 


rodiaki.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια