Λάδι αντί για παυσίπονο; Τι έδειξε νέα ελληνική έρευνα για το ελαιόλαδο;


Γνωρίζατε ότι ορισμένες ποικιλίες ελιάς που ευδοκιμούν σε περιοχές της χώρας μας, μπορούν να δώσουν ελαιόλαδο με ιδιότητες αντίστοιχες των παυσίπονων;

Αυτό διαπιστώθηκε από μία έρευνα που πραγματοποίησε το Φαρμακευτικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στο πλαίσιο της έρευνας δοκιμάστηκαν ελαιόλαδα τα οποία επιλέχθηκαν έπειτα από ανάλυση εκατοντάδων δειγμάτων, με τα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα από κορωνέικη ποικιλία ελιάς να αποδεικνύονται τα πλέον αποτελεσματικά ως προς τα θεραπευτικά τους χαρακτηριστικά.

Το «κλειδί» για την ευεργετική δράση του ελαιόλαδου από κορωνέικη ποικιλία ελιάς κρύβεται στην ουσία ελαιοκανθάλη, η οποία συνδέεται με την πιπεράτη αίσθηση στο λαιμό, που προκαλείται από ορισμένα φρέσκα και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα. Και αυτό διότι είναι αυτή η ένωση που αναστέλλει το ίδιο ένζυμο που αναστέλλεται και από την ασπιρίνη, την ιβουπροφένη και άλλα, μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα.


Πηγή: post4life.gr
_