Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μ. Χαρακόπουλος: "Δεν μπορεί να γίνουμε Λατινική Αμερική, μια χώρα με μπράβους!"

Συνέντευξη του Μάξιμου Χαρακόπουλου στον Σκάϊ , στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά:

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Ο αρμόδιος τομεάρχης προστασίας του πολίτη από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι εδώ Καλημέρα κ. Χαρακόπουλε!


ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Εχθές είχατε μια σύσκεψη με τον κ. Μητσοτάκη τι ακριβώς είπατε τι ακριβώς συμβαίνει, πού πάμε;

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Αυτή η θρασύτατη και άνανδρη δολοφονία ενός διακεκριμένου νομικού και στελέχους της ΝΔ, του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναδεικνύει το τεράστιο ζήτημα ασφάλειας που υπάρχει στη χώρα, το οποίο, δυστυχώς, επιδεινώνεται καθημερινά. Η χώρα διολισθαίνει στην ανομία και στη βία και δεν πρέπει να επιτρέψουμε άλλο αυτόν τον κατήφορο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ εδώ και καιρό με καίριες παρεμβάσεις έχουν επισημάνει το πρόβλημα παραβατικότητας, ανοχής στην ανομία, που εντείνεται πέρα από τα άβατα που συνεχώς επεκτείνονται και στο κέντρο της πρωτεύουσας και αλλού, στο Μενίδι, στα Πανεπιστήμια, το άσυλο της ανομίας Έχουμε επισημάνει ότι πρέπει να υπάρχει μηδενική ανοχή σε τέτοια φαινόμενα. Ο θρασύτατος τρόπος της δολοφονίας από δύο κακοποιούς που μπαίνουν με ακάλυπτα τα πρόσωπά τους δείχνει αν θέλετε και την απαξίωση που υπάρχει στους θεσμούς στη χώρα. Νοιώθουν ότι δεν κινδυνεύουν να συλληφθούν. Άρα πρέπει λοιπόν πέρα από τις γενικές καταδίκες που κάνουμε ως κοινωνία και ως πολιτικές δυνάμεις, να θελήσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα κατάματα. Θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε’ αυτόν τον κατήφορο. Δεν μπορεί να γίνουμε Λατινική Αμερική, μια χώρα με μπράβους.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Είναι μεγάλη η ευθύνη σας κ. Χαρακόπουλε, τρομακτική η ευθύνη, όπως και όλων των κομμάτων.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Όλων των κομμάτων, να το δεχθώ. Δεν θέλω να μπω σε μια συζήτηση για το τί έγινε στο παρελθόν και πώς τα πράγματα ήταν σε μια καλύτερη κατάσταση. Αλλά εδώ που φθάσαμε πρέπει να μπει ένα τέλος στο κατήφορο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Οι εντολές του κ. Μητσοτάκη ποιες είναι;

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Νομίζω είναι ξεκάθαρες. Η ΝΔ έχει δεσμευθεί ότι θα αυστηροποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο, θα καταργήσει τον νόμο-έκτρωμα του Παρασκευόπουλου. Να συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί κακοποιούς και σε πολύ σύντομο διάστημα κυκλοφορούν ελεύθεροι. Χρειάζεται επαύξηση των ποινών, χρειαζόμαστε νέες φυλακές και κυρίως φυλακές υψίστης ασφαλείας. Δεν μπορεί, κ Αυτιά, μέλη εγκληματικών οργανώσεων μέσα από τις φυλακές να κατευθύνουν άλλα μέλη που είναι έξω για να εκτελούν εγκληματικές πράξεις. Θα πρέπει να υπάρξει αποφασιστική αντιμετώπιση, μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα. Και η ΝΔ είναι αποφασισμένη να το κάνει και θα το πράξει. Τον άλλο μήνα έχουμε το προσυνέδριο για τα ζητήματα ασφάλειας και τον Δεκέμβριο θα δώσουμε το σύνολο του κυβερνητικού μας προγράμματος. Εμένα με συγκλόνισε κ. Αυτιά η κατάθεση ψυχής της οικογένειας που είπε ότι δεν αρκεί έτσι απλά ένα κράτος δικαίου να διαλευκάνει την υπόθεση, να συλλάβει τους εγκληματίες, Σε μια ευρωπαϊκή, ευνομούμενη χώρα τέτοια εγκλήματα θ έπρεπε να είχαν καταστεί αδιανόητα. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλο να διολισθαίνουμε σ’ αυτόν τον κατήφορο της ανομίας. Η συντεταγμένη πολιτεία να θελήσει να πάρει αποφασιστικά μέτρα για να μπει ένα τέλος σ’ αυτό τον κατήφορο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Είστε σαφής. Αντιλαμβάνομαι ότι είστε σε συνεχή επαφή με την ΕΛΑΣ.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εχθές επισκεφθήκαμε με τον Μάκη τον Βορίδη τον αρχηγό της ΕΛΑΣ. Η αστυνομία έχει την βούληση να διαλευκάνει την υπόθεση. Έχουν πέσει από πάνω, Το ζητούμενο είναι να έχει και όλα τα εργαλεία. Όταν υπάρχει ένα νομοθετικό πλαίσιο το οποίο δεν διευκολύνει, όπως σας είπα, το έργο της, όταν έχει απαρχαιωμένο στόλο, όταν η ενδοεπικοινωνία, οι ασύρματοι είναι προηγούμενης γενιάς και το έγκλημα είναι ένα βήμα πιο μπροστά, καταλαβαίνετε ότι γίνεται πιο δύσκολο το έργο της. Όταν έχουμε καταργήσει την ομάδα Δέλτα και έχουμε μειώσει την δράση της ομάδας Δίας. Όλα αυτά λειτουργούν και στο φρόνημα των στελεχών της αστυνομίας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Στη Ρόδο οι αστυνομικοί δεν έχουν βενζίνη για τα περιπολικά, το έχει σήμερα η ‘Ροδιακή’ πρώτο θέμα. Σας ευχαριστώ κ. Χαρακόπουλε για τη σημερινή σας παρουσία.

ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Εγώ σας ευχαριστώ και ελπίζω να δοθεί η δυνατότητα για μια πιο διεξοδική κουβέντα για τα ζητήματα Προστασίας του Πολίτη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΥΤΙΑΣ: Να κάνουμε κουβέντα και με τον Τόσκα μια φορά, ενώπιος ενωπίω.


ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: Με μεγάλη μου χαρά.  
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια