Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Όλα όσα θα σου συμβούν αν σταματήσεις το αλκοόλ!


Ποιος από εμάς δεν θα πιει ένα ποτάκι, ειδικά στις βραδινές εξόδους μας με το ταίρι ή τους φίλους μας;

Είτε αυτό είναι κρασί, τσίπουρο, ουίσκι, βότκα ή τζιν ανάλογα με τις προτιμήσεις του καθενός. Επίσης, οι περισσότεροι δεν πίνουν ξεροσφύρι, οπότε κάτι θα φας μαζί με το ποτό. Από ξηρούς καρπούς και πατατάκια μέχρι τηγανητά και παστά.

Η αλήθεια είναι ότι ένα ποτηράκι δεν θα επηρεάσει τόσο την υγεία σου. Ίσα ίσα πολλές φορές είναι καλό αν πίνεις τη σωστή ποσότητα και όχι καθημερινά. Η μπύρα και το κρασί είναι τα δύο πιο συνηθισμένα ποτά για τους άντρες και ξέρουμε ότι κανείς δεν μπορεί να πιει μόνο ένα. Υπάρχουν όμως κάποια οφέλη όταν σταματάς το αλκοόλ.

Κοιμάσαι πιο σωστά!

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι αν καταναλώσεις αλκοόλ πριν πας στο κρεβάτι, ανεβαίνουν τα κύματα του εγκεφάλου. Κάτι που συμβαίνει όταν είσαι ξύπνιος αλλά αναπαύεσαι. Αυτός έχει ως αποτέλεσμα να διακοπεί ο ύπνος σου. Ενώ έχει αποδειχτεί ότι το αλκοόλ βοηθάει τους ανθρώπους να κοιμηθούνε πιο γρήγορα, στη συνέχεια χαλάει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου. Βγάλε το αλκοόλ από τη ζωή σου και ο ύπνος σου θα είναι πολύ καλύτερος.

Θα τρως λιγότερο βραδινό!

Σύμφωνα με μία μελέτη, το αλκοόλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους για την υπερκατανάλωση τροφής. Αυτό ίσως να συμβαίνει γιατί το αλκοόλ αυξάνει τις αισθήσεις. Ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν πιει περίπου δύο ποτά, έκαναν 30% περισσότερη κατανάλωση φαγητού.


Αυξημένη ζήτηση ζάχαρης!

Το αλκοόλ μας δίνει ένα αίσθημα ευχαρίστησης κατά τη χρήση του. Το ίδιο ακριβώς πράγμα συμβαίνει όταν καταναλώνουμε ζάχαρη. Τα επίπεδα χημικής ντοπαμίνης αυξάνονται και μαζί τους τα αισθήματα της ευχαρίστησης. Οπότε είναι πολύ πιθανό το σώμα σου να σου ζητάει ζάχαρη για να αντικαταστήσει το αλκοόλ.

Θα αρχίσεις να χάνεις κιλά!

Το αλκοόλ αυξάνει την πρόσληψη των θερμίδων χωρίς να το καταλάβεις. Μία μαργαρίτα για παράδειγμα περιέχει 300 θερμίδες. Οι άντρες καταναλώνουν 450 θερμίδες επιπλέον τις μέρες που πίνουν μία μέτρια ποσότητα αλκοόλ. Κόψε το αλκοόλ και μην το αντικαταστήσεις με κάποιο είδος γλυκού. Έτσι θα αρχίσεις να χάνεις βάρος χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια.

Θα καθαρίσει το δέρμα σου!

Το ποτό εμποδίζει το δέρμα να ενυδατώνεται σωστά, έτσι με το κόψιμό του θα παρατηρήσεις ότι το δέρμα σου αρχίζει να επανέρχεται. Αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ είναι διουρητικό και δεν επιτρέπει στον οργανισμό μας να συγκρατήσει υγρά. Επίσης, μειώνει την αντιδιουρητική ορμόνη η οποία βοηθάει το σώμα να απορροφάει το νερό.

Θα έχεις περισσότερα χρήματα!

Γνωρίζεις πολύ καλά ότι το ποτό είναι μια ιδιαίτερα σπάταλη συνήθεια. Σκέψου κάθε φορά που βγαίνεις έξω πόσα δίνεις για ποτά και μέτρα πόσα θα είχες αν τα κρατούσες στην άκρη.


Ίσως να πέσει λίγο η διάθεσή σου!

Κάτι πολύ σημαντικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, είναι το ότι πολλές φορές θα παρατηρήσεις τον εαυτό σου να μην περνάει καλά ή να είναι πεσμένος. Αυτό γίνεται γιατί όταν καταναλώνεις αλκοόλ έχεις μία ωραία αίσθηση. Αυτή η αίσθηση γίνεται συνήθεια και είναι ψεύτικη, οπότε θα σου πάρει λίγο χρόνο μέχρι να καταφέρεις να επανέλθεις.

Ο κίνδυνος καρκίνου μειώνεται αλλά αυξάνονται οι καρδιακές παθήσεις!

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου, η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί κίνδυνο για καρκίνο του στόματος, του ήπατος, του παχέος εντέρου και του ορθού. Όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος. Βέβαια πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μειώνει τις πιθανότητες καρδιακού προβλήματος. Αυτό σημαίνει ότι για ακόμα μία φορά στη ζωή σου πρέπει να τηρείς το «παν μέτρον άριστον».


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια