Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στη Ρόδο ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Βασίλειο Καπέλιο συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο γραφείο το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσία του
αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητού Πάλλα και του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ρόδου κ. Ηλία Τσαπούρα.

Ο κ. Καπέλιος βρίσκεται στη Ρόδο για να παρακολουθήσει το 7ο Εντατικό Σεμινάριο «Διαχείρισης Θυμάτων Καταστροφών»  που διοργανώνεται από την Ιατρική Σχολή και το τμήμα γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) σε συνεργασία με το Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης, το Δήμο Ρόδου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Κατά την επίσκεψη του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος στο Γραφείο του Δημάρχου, έγινε παρουσίαση των υποδομών πολιτικής προστασίας και του δικτύου εθελοντικών ομάδων που διαθέτει το νησί της Ρόδου.

Επίσης στον αρχηγό έγινε εκτενής ενημέρωση για τις ενισχύσεις που Δήμου προς τα πυροσβεστικά κλιμάκια που βρίσκονται στην περιφέρεια του νησιού και ως επί το πλείστον είναι εγκατεστημένα σε δημοτικά ακίνητα.

Για τις ανάγκες ευελιξίας της υπηρεσίας καθώς και για τη βελτίωση των κτιριακών της εγκαταστάσεων συζητήθηκε η ανάγκη της  μεταστέγαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  από το κέντρο της πόλης σε άλλο, επιχειρησιακά καλύτερο, χώρο.





Επίσης ο Δήμαρχος Ρόδου επισήμανε την ανάγκη της αξιοποίησης έκτασης 10 στρεμμάτων του Δήμου για τις ανάγκες του κλιμακίου των Απολλώνων και την προστασία του Προφήτη Ηλία και της γύρω περιοχής. Τέλος συζητήθηκε ο σχεδιασμός των ιπτάμενων μέσων για την νέα αντιπυρική περίοδο.

Ο κ. Καπέλιος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία που έχει ο Δήμος με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου, τη συνδρομή του στην πρόληψη πυρκαγιών και βεβαίως για την παρουσία και βοήθεια που προσφέρεται από τον Δήμο σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, πυρκαγιών, πλημμυρών, κ.λπ.



Κυρίως όμως ζήτησε από τον Δήμαρχο να μεταφέρει τις ευχαριστίες του σε όλους του Ρόδιους εθελοντές, που με αυταπάρνηση οργανωμένα ή και ατομικά συνδράμουν στις επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και κυρίως στις περιπτώσεις πυρκαγιών κατά τη θερινή περίοδο.

Κλείνοντας τη συνάντηση ο κ. Χατζηδιάκος διαβεβαίωσε τον κ. Καπέλιο ότι το σύνολο της δημοτικής μηχανής θα είναι πάντα στο πλευρό της Πυροσβεστικής Ρόδου και τον ευχαρίστησε προσωπικά για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής για τη Ρόδο και την παρουσία του στο σημαντικό σεμινάριο αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών που υλοποιείται αυτές τις ημέρες στη Ρόδο.

Πηγή : rodiaki
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια