Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ασφυκτικές καταστάσεις στα κρατητήρια Ρόδου και Μεγίστης - Οι αστυνομικοί ζητούν άμεσα μέτρα

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκονται πλέον οι καταστάσεις που έχουν διαμορφωθεί στα κρατητήρια της Ρόδου και της Μεγίστης, εξαιτίας του μεγάλου αριθμού μεταναστών που φιλοξενούνται σε αυτά.


Μιλώντας χθες στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Δωδεκανήσου κος Μανώλης Ανδρουλάκης, ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση μοιάζει με καζάνι που βράζει έτοιμο να εκραγεί και κάλεσε όλους όσοι είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτή την κατάσταση να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους πριν να είναι αργά.

«Εάν οι άνθρωποι αυτοί, που έχουν στοιβαχτεί και ασφυκτιούν στα κρατητήρια της Ρόδου και του Καστελλορίζου, έχουν αφεθεί στην τύχη τους ή τους κρατάνε κάποιοι εσκεμμένα με απώτερο σκοπό την δημιουργία HOT SPOT στο νησί της Ρόδου, τότε να ξέρουν ότι εγκληματούν σε βάρος της κοινωνίας μας» τόνισε μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων κος Μανώλης Ανδρουλάκης.

Σε επιστολή που απέστειλαν χθες οι αστυνομικοί της περιοχής μας, αναφέρεται συγκεκριμένα για το θέμα αυτό:
«Οι φιλότιμες προσπάθειες της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και της τοπικής διοίκησης για την διάλυση των Αστυνομικών Υπηρεσιών στην περιοχή μας συνεχίζονται  απρόσκοπτα.!

Δυστυχώς παρά τις παραινέσεις μας, τις αναφορές των συναδέλφων μας ,τις καταγγελίες δικηγόρων, αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου, για την κατάσταση που επικρατεί στα κρατητήρια, δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα.
Ακόμα και με την δημοσιοποίηση του θέματος στα Αθηναϊκά ΜΜΕ, δεν ίδρωσε το αυτί κανενός.  

Εμείς μη έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης πλέον και με τα παραπάνω δεδομένα αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε με την παρούσα ανακοίνωσή μας, στους συμπολίτες μας και να τους ενημερώσουμε για την επικρατούσα κατάσταση, η οποία εγκυμονεί πολύ σοβαρούς κινδύνους για όλους .

Ξεκινώντας από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου τα οποία αποτελούν μία υγειονομική βόμβα, αφού έχουν εμφανιστεί αρκετά κρούσματα μολυσματικών ασθενειών (σταφυλόκοκκος, ανεμοβλογιά, ηπατίτιδα, φυματίωση κ.α.) και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, φρουρούμενα από τους Αστυνομικούς που εκτελούν εκεί υπηρεσία, ενώ κρατούνται και συμπολίτες μας για διάφορες παραβάσεις  (τροχονομικές, οικονομικές, ποινικές κ.α.) οι οποίοι δέχονται επισκέψεις καθημερινά (δικηγόρους, συγγενικά πρόσωπα κ.α.) με ότι αυτό συνεπάγεται.

Επιπλέον το γεγονός ότι στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές (γυναίκες με μικρά παιδιά) στα κρατητήρια δεν είναι το μόνο ζήτημα, αφού πλέον οι εξεγέρσεις  από τους αλλοδαπούς αποτελούν συχνό φαινόμενο, λόγω της παρατεταμένης κράτησης και της αδυναμίας των υπευθύνων για επίλυση των προβλημάτων. Όλα τα ανωτέρω  συνθέτουν μία έκρυθμη και επικίνδυνη κατάσταση.

Θεωρούμε ότι η ευθύνη για την εγκατάλειψη -80- περίπου μεταναστών στο Καστελλόριζο εδώ και δεκαπέντε ημέρες, δεν βαραίνει τους κατοίκους και τους Αστυνομικούς του νησιού,  οι οποίοι όσο και να φωνάξουν, θα ακουστούν μόνο μέχρι τα απέναντι  Τουρκικά παράλια.

Καλούμε λοιπόν τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να  βγάλουν την πινέζα από τον χάρτη  ώστε να δουν που βρίσκεται το Καστελλόριζο, μήπως αντιληφτούν το εθνικό διακύβευμα, ώστε αυτό να αποτελέσει κίνητρο, προκειμένου υπάρξει συνεννόηση μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με αυτό για της Μεταναστευτικής Πολιτικής, για την εξεύρεση μόνιμων και αποτελεσματικών λύσεων.

Καταλήγοντας,  εμείς δεν τρέφουμε αυταπάτες και σε όλα αυτά τα προβλήματα  που καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε και απαιτούμε την επίλυσή τους ( έλλειψη καυσίμων, μεταγωγές, μετανάστευση, κρατητήρια, ασθένειες, εγκληματικότητα κ.α.), εκτιμούμε ότι ή μόνη αντίδραση που τυχόν θα υπάρξει, είναι ο  πειθαρχικός ή ποινικός έλεγχος μας, για το γεγονός ότι αναδεικνύουμε την κατάσταση στην πραγματική της διάσταση και αποκαλύπτουμε τις παθογένειες.   

Θέλουμε να διαμηνύσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι καμία τυχόν τέτοια μεθόδευση, δεν θα μας πτοήσει. Αντίθετα θα μας πεισμώσει και θα μας κάνει πιο δυναμικούς, διότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο  Πρόεδρος
ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ Εμμανουήλ
Ο   Γεν. Γραμματέας
ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ Γεώργιος».



_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια