Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πυροσβέστες "δια πάσαν νόσον" - 'Εκοψαν με τροχό τα δαχτυλίδια που σφήνωσαν στο δάχτυλο νεαρής

Σβήνουν φωτιές, απεγκλωβίζουν τραυματίες, διασώζουν ζώα και από το βράδυ του Σαββάτου κάνουν και…."χειρουργικές επεμβάσεις".

 Γιατί οι κινήσεις που χρειάστηκε να κάνουν για να κόψουν τα δαχτυλίδια από τα επικίνδυνα πρησμένα δάχτυλα νεαρής γυναίκας, ήταν τόσο λεπτές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν…χειρουργικές. Και σ’ αυτή την πρόκληση λοιπόν, οι πυροσβέστες της Π.Υ Πύργου, τα πήγαν περίφημα και η αποστολή, εξετελέσθη με επιτυχία.
Το βράδυ του Σαββάτου, οι πυροσβέστες της βάρδιας βρέθηκαν αντιμέτωποι μ’ ένα πρωτόγνωρο περιστατικό. Το τηλεφωνικό κέντρο δεν χτύπησε και ούτε χρειάστηκε να επιβιβαστούν στα οχήματα τους για να μεταβούν στον τόπο του συμβάντος, αφού το…συμβάν, «ήρθε» στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. 
Μια νεαρή γυναίκα, συνοδευόμενη από συγγενικά πρόσωπα, τους ζήτησε να της κόψουν δυο δαχτυλίδια, αφού ο παράμεσος του δεξιού χεριού της είχε πρηστεί τόσο πολύ, που ήταν αδύνατο να βγουν από το χέρι της. Μάλιστα, η νεαρή γυναίκα, πριν απευθυνθεί στην Π.Υ, είχε επισκεφθεί χρυσοχοείο της πόλης αλλά και το νοσοκομείο Πύργου, με τον χρυσοχόο και τους γιατρούς, αφού προσπάθησαν αρκετά, να δηλώνουν αδυναμία να αφαιρέσουν τα δακτυλίδια από το πρησμένο δάχτυλό της.
Με τροχό από συνεργείο αυτοκινήτων
Οι πυροσβέστες, αφού φόρεσαν τα γάντια τους, προσπάθησαν με ειδικά πενσάκια να κόψουν τα δαχτυλίδια, χωρίς όμως επιτυχία, αφού το υλικό ήταν αρκετά παχύ. Ωστόσο, δεν τα παράτησαν, όπως δεν τα παρατούν ποτέ, σε καμία περίπτωση και σε κανένα συμβάν. Έτσι, ζήτησαν από τον κ.Καλογερόπουλο, που διατηρεί Συνεργείο Φρένων δίπλα στις εγκαταστάσεις της Π.Υ Πύργου, να τους παραχωρήσει ένα ειδικό εργαλείο. Η ανταπόκριση του ήταν άμεση και λίγα λεπτά αργότερα οι πυροσβέστες ξεκίνησαν νέα «επιχείρηση» μ’ ένα ειδικό μικρό τροχό, που χρησιμοποιείται για μικροδουλειές σε «δύσκολα» σημεία των οχημάτων.
 Έχοντας λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας που έπρεπε, τοποθετώντας μικρές λάμες κάτω από τα δαχτυλίδια ώστε ο τροχός να μην «χτυπήσει» το δάχτυλο, οι πυροσβέστες με λεπτές, σχεδόν…χειρουργικές κινήσεις, κατάφεραν να κόψουν τα δυο δαχτυλίδια, κάνοντας την νεαρή γυναίκα ανακουφιστεί. Η ίδια τους ευχαρίστησε θερμά για την βοήθειά τους και λίγη ώρα αργότερα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Πύργου με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, προκειμένου οι γιατροί να φροντίσουν το δάχτυλό της, η εικόνα και κατάσταση του οποίου φαινόταν ανησυχητική.
Μια ακόμα επιχείρηση λοιπόν, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, με τους πυροσβέστες να αποδεικνύουν στην πράξη πως, ακόμα και εκεί που… «Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά», μπορούν να δώσουν λύση.
patrisnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια