Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αστυνομία για Κοπανάκι: “Αστυνομεύεται επαρκώς από τα Α.Τ. Τριφυλίας και Οιχαλίας”

Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Αστυνομία στατιστικά στοιχεία εγκληματικότητας για την περιοχή


 του Κοπανακίου με αφορμή- όπως σημειώνει- δημοσιεύματα που επικαλούνται έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.
Η ανακοίνωση που έρχεται μέσα από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, ουσιαστικά αποκαθιστά την πραγματικότητα και “αδειάζει” δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για πανικό και φόβο στους κατοίκους, καθώς και έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή.
Τα στοιχεία εγκληματικότητας που δίνονται αφορούν τόσο το τρέχον έτος, όσο και προηγούμενα έτη μέχρι και το 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας για το Κοπανάκι, καμία ληστεία δεν διαπράχθηκε στην περιοχή το 2017 μέχρι και χθες, ενώ το τετράμηνο Ιουνίου 2017 έως και χθες είχαμε 4 κλοπές.
Επίσης, όπως προκύπτει, συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια, η χρονιά με τις περισσότερες κλοπές στο Κοπανάκι ήταν το 2012 (17 κλοπές και απόπειρες) ενώ από τότε μέχρι και σήμερα ο αριθμός των κλοπών είναι μονοψήφιος!
Τέλος, μέσα σε 5 χρόνια διαπράχθηκαν στην περιοχή 2 ληστείες.
Αναλυτικά στην ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρονται τα ακόλουθα:
“Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, με αφορμή δημοσιεύματα που επικαλούνται έλλειψη αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου Μεσσηνίας, δημοσιοποιούνται ενδεικτικά στοιχεία εγκληματικότητας της περιοχής αυτής.
Όσον αφορά στις διαπραχθείσες κλοπές και απόπειρες κλοπών το χρονικό διάστημα από τον Ιούνιο του 2017 έως και χθες (11.10.2017) σημειώθηκαν συνολικά τέσσερις κλοπές και μία απόπειρα κλοπής.
Επιπλέον ο αριθμός των κλοπών που διαπράχθηκαν κατά τους μήνες Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο την τελευταία εξαετία (2012 – 2017) είναι ο ακόλουθος:
Επιπλέον το τρέχον έτος 2017 έως και χθες (11.10.2017), δεν διαπράχθηκαν ληστείες, ενώ κατά τα έτη 2012 έως και 2016διαπράχθηκαν συνολικά δύο (2) ληστείες.
Από τα παραπάνω συμπεραίνεται ότι η ευρύτερη περιοχή του Κοπανακίου αστυνομεύεται επαρκώς από τα Αστυνομικά Τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας και δεν καταγράφεται αύξηση της εγκληματικότητας”.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έρχεται μετά και το σοβαρό περιστατικό των πυροβολισμών από τους δύο Ρομά και τον τραυματισμό των 5 θαμώνων του καφενείου στο Κοπανάκι, και την έκδηλη ανησυχία και φόβο των κατοίκων της περιοχής για τη ζωή και την ακεραιότητά τους. Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου καθησυχάζει τους κατοίκους καθώς τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή, παρά τη διάχυτη κινδυνολογία, και η αστυνόμευση από τα δύο αστυνομικά τμήματα Τριφυλίας και Οιχαλίας είναι επαρκής.
messinialive.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια