Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Χαρακόπουλος: “Μπαλάκι” οι συνυπηρετούντες σύζυγοι ΕΛΑΣ & Ενόπλων Δυνάμεων

«Οι απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών στο ερώτημά μας για τη διευθέτηση του προβλήματος της συνυπηρέτησης συζύγων που είναι στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων
Δυνάμεων, επιβεβαιώνουν τους φόβους μας. Δεν υπάρχει διάθεση εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας να δοθεί μια καθαρή λύση. Αντιθέτως, γίνεται σαφές ότι αντί να ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες, θα παραμένει στην ευχέρεια του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να εγκρίνει ή όχι το αίτημα για συνυπηρέτηση. Η εσκεμμένη αυτή ασάφεια προκαλεί σοβαρότατα προβλήματα σε πολλές οικογένειες, και επιβάλλεται η άμεση διευθέτησή της, προκειμένου να μη γίνονται ‘μπαλάκι’ μεταξύ των αρμοδίων υπουργών». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τις απαντήσεις που έλαβε από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα, σε σχετική ερώτησή του για τη ρύθμιση του ζητήματος της ίσης αντιμετώπισης μεταξύ των στελεχών της ΕΛΑΣ και των Ενόπλων Δυνάμεων, όσον αφορά τη συνυπηρέτηση συζύγων. 
Συγκεκριμένα ο κ. Τόσκας στην απάντησή του αναφέρει ότι «διαρκής επιδίωξη του Υπουργείου και του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί η διασφάλιση του υψηλότερου δυνατού επιπέδου απόδοσης των αστυνομικών Υπηρεσιών, δίνοντας πάντοτε ιδιαίτερη έμφαση στις επισημάνσεις και προτάσεις που εκφράζονται είτε ατομικά, είτε συλλογικά από το ίδιο το αστυνομικό προσωπικό, στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης και επίλυσης των όποιων δυσκολιών και προβλημάτων.
Ειδικότερα, ως προς το διαλαμβανόμενο σ' αυτή ζήτημα, παρέπεται να λεχθεί ότι το Αρχηγείο, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας με τα αντίστοιχα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διατίθεται να συμμετάσχει σε κάθε πρωτοβουλία διευθέτησης του ζητήματος συνυπηρέτησης μεταξύ των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Ωστόσο, στην απάντησή του ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι: «το ΥΠΕΘΑ μέσω των Γενικών Επιτελείων, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις ισχύουσες διατάξεις, που αφορούν στις τοποθετήσεις - μεταθέσεις του στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ικανοποίηση των περισσοτέρων αιτημάτων, με κύριο γνώμονα την εξισορρόπηση μεταξύ των αναγκαίων όρων για τη διαφύλαξη της συνταγματικά κατοχυρωμένης αρχής της προστασίας της οικογένειας αλλά και την προάσπιση της Εθνικής Άμυνας». 
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια