Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Οι διάλογοι των απαγωγέων Λεμπιδάκη: Οι γατούλες, οι γκόμενες και τα κλουβιά


Απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι των απαγωγέων του Μιχάλη Λεμπιδάκη περιλαμβάνονται στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης.

Όπως αποκαλύπτει το «Έθνος», ο «κοριός» της ΕΛ.ΑΣ. έπιασε τις επικοινωνίες των δραστών. Σε αυτές γίνονται αναφορές σε “κλουβιά”, “γατούλες” και “βαφτίσια”, που ακόμα και σήμερα δεν έχει εξακριβωθεί -για ορισμένες τουλάχιστον εξ αυτών- το κατά πόσο αποτελούν συνθηματικά ή κυριολεκτικές σημειώσεις.
Εντυπωσιακή είναι η στιχομυθία Κρητικού, το τηλέφωνο του οποίου παρακολουθούνταν, με έτερο άτομο, στην οποία γίνεται μνεία στη “μυστική” επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. τον περασμένο Αύγουστο στο χωριό Βρασκά Σφακίων, όπου έφτασαν οι αστυνομικοί μετά από φυσικές παρακολουθήσεις υπόπτων και εκτιμήσεις ότι εκεί κρατείται ο Λεμπιδάκης. Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι το υπό παρακολούθηση άτομο μιλάει για δύο από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση για την απαγωγή, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί έξω από σπίτι φίλου του στο Βρασκά. Οι αστυνομικοί θεωρήθηκαν από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού διαρρήκτες και έτσι έγινε κλήση στην Αστυνομία για να... συλληφθούν.
-Έλα με ακούς; Δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι στις 3.30 το βράδυ
-Στο δικό μου;
-Όχι. Στου Νίκου το σπίτι. Ήταν κοντοκουρεμένοι με σακίδια και γένια. Έλληνες πρέπει να ήταν. Θα έρθεις να δεις στο βίντεο. Εδά ήρθε ο άνθρωπος από τα Χανιά και άνοιξε το βίντεο του σπιτιού του και τους είδε. Είδανε πως είχε κάμερα και φύγανε.
-Ε, τα πουταν... Ε να πάει στην Αστυνομία πες. Ήντα πάει να πει.
-Έπαιρνε στην Αστυνομία. Στην Αστυνομία δεν είναι άνθρωπος έπα
Ο όμηρος δεν βρέθηκε τελικά από τους αστυνομικούς, παρότι κατά πάσα πιθανότατα βρισκόταν σε κοντινό οίκημα και φυγαδεύτηκε. Σε άλλη συνομιλία απαγωγέας φέρεται να μιλάει με γυναίκα, στην οποία δίνει οδηγίες για τη φροντίδα γατών (;) που βρίσκονται σε κλουβί.
-Έξω, επάνω στο στρογγυλό που έχει στην είσοδο, σου έχω αφήσει σκεπασμένες τις γατούλες
-Ναι
-Μην τις βγάλεις ακόμα, κάποιες είναι πολύ ζωηρές και λοιπά. Να τις βγάλεις πιο αργά, μετά τις 10.00, και να βάλεις φαγάκι να φάνε, ειδικά τα μικρά με ενδιαφέρουν να φάνε.
-Ωραία
-Τις λυπάμαι που είναι στο κλουβί μέχρι αργά. Σε κανένα δίωρο να βγούνε. Αύριο που θα έρθω άφησέ μου κάπου τα κλουβάκια εδώ πίσω από την πόρτα.
Οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες προσπάθησαν να διακρίνουν ποιες από τις λέξεις αποτελούν κωδικές ονομασίες και ποιες όχι. Σε κάποια σημεία κατάφεραν να τις αποκρυπτογραφήσουν και σε κάποια όχι. Αινιγματική είναι και η παρακάτω στιχομυθία, στην οποία γίνεται λόγος για “βαφτίσια” και “παϊδάκια”.
-Εδά έχω τον ξάδερφό μου τον Αυστραλό και θέλω να του κάνω εκδρομή. Και θα τον επάω μέχρι την Ίμβρο
-Άμε τονε. Εγώ ήθελα να πάω..., γιατί βαφτίζει ο... και θέλω να τον βοηθήσω καμία ώρα δύο. Θέλω να του πάω κάτι... και θα σμίξουμε. Τι ώρα θα στε εσείς εκεί πάνω;
-Σε καμιά ώρα. Άνοιξε εδώ μα δεν σου λέμε να πλερώσεις.
-Εντάξει ένα κιλό παϊδάκια να πληρώσεις εσύ.
Από την πλευρά του ο ένας από τους κατηγορουμένους, μεσίτης στο επάγγελμα, εμφανίζεται να ασχολείται με το κίνημα κατά των πλειστηριασμών και να καταριέται την οικονομική κρίση: “Τώρα προσπαθώ να κολλήσω κάτι αφίσες για μία εκδήλωση που θα κάνουμε στο αεροδρόμιο στο Καστέλι. Την Τετάρτη είχε κινητοποίηση στα Χανιά με τους συμβολαιογράφους εκεί. Να πάρουν απόφαση, όπως πήραν στη Θράκη οι συμβολαιογράφοι να απέχουν από τη διαδικασία. Για όνομα του Θεού πια. Δεν μας φτάνει η μιζέρια μας και η κρίση μας, να έχουμε και αυτές τις πλατφόρμες τις ηλεκτρονικές να καούμε”.
Η Αστυνομία πραγματοποιούσε παρακολουθήσεις τηλεφώνων και στην Αθήνα, όπου υπήρξαν επαφές των απαγωγέων με άλλα άτομα που θεωρήθηκαν ύποπτα. Ένας από τους απαγωγείς που βρέθηκε στην πρωτεύουσα καυχιόνταν ότι “έφαγε όλες τις γκόμενες της Αθήνας”.
huffingtonpost.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια