Πώς και γιατί εκδηλώνονται οι σεξουαλικές φοβίες;


Μπορούν ανά πάσα στιγμή να φέρουν σε δύσκολη θέση όποιον υποφέρει από αυτές είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα.

Αν και σε αρκετούς από εμάς ακούγεται παράξενο, οι επιστήμονες, ωστώσο, έχουν εντοπίσει και καταγράψει τις σεξουαλικές φοβίες που αρκετές φορές προκαλούν πανικό.

Μάθετε ποιες είναι πιο συχνές:

Ο φόβος απώλειας της στύσης

Ο τρόμος και ο φόβος του ισχυρού φύλου είναι να μην μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων την κατάλληλη στιγμή. Ο όρος επιστημονικά ονομάζεται Medomalacuphobia και εκδηλώνεται συνήθως με δύσπνοια, υπερβολική εφίδρωση, ναυτία και ξηροστομία.

Ο φόβος του γυμνού

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που στη θέα του γυμνού κυριεύονται από κρίσεις πανικού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η αιτία εντοπίζεται κυρίως στο φόβο ότι η γύμνια τούς αφήνει εκτεθειμένους και απροστάτευτους.

Ο φόβος του φιλιού

Μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση One Plos έδειξε ότι ένας στους έξι νιώθει έντονο το φόβο του φιλιού εξαιτίας κάποιας τραυματικής εμπειρίας ή λόγω ανασφάλειας ως προς την κακοσμία του στόματος ή του φόβου της μετάδοσης μικροβίων.

Ο φόβος της συζήτησης για το σεξ

Όσοι υποφέρουν από τη φοβία αυτή, αισθάνονται άβολα για τις συζητήσεις σχετικά με το σεξ.

Ο φόβος των «υγρών ονείρων»

Η ονείρωξη είναι μια από τις πρώτες μορφές εκσπερμάτωσης για τους νεαρούς άνδρες που συνήθως συμβαίνει κατά τη διάρκεια της νύχτας εξαιτίας κάποιου ονείρου με σεξουαλικό περιεχόμενο, το οποίο είναι πιθανόν -όπως ισχύει με όλα τα όνειρα- να μην θυμάσαι καθόλου την επόμενη ημέρα.


Πηγή: healthreport.gr
_