Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Κανόνες εμπλοκής, ψευδείς καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών και μεταγωγές συζήτησε η Ένωση Ακαρνανίας με τον Εισαγγελέα του Αγρινίου

Με τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου συναντήθηκε χθες αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Ακαρνανίας. Διαβάστε το δελτίο τύπου: Σήμερα 12-9-2017, αντιπροσωπεία του
Δ.Σ. της Ένωσής μας, συναντήθηκε στα γραφεία μας με τον νέο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου κ. ΠΕΤΡΟΥ Γεώργιο.

Μετά το καλωσόρισμα και τις ευχές για καλή διαμονή, δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο του, η Ένωσή μας έθεσε στον κ. Εισαγγελέα τους προβληματισμούς της για υπηρεσιακά θέματα και ζήτησε την άποψή του και τις θέσεις του για λεπτά θέματα που απασχολούν το αστυνομικό προσωπικό σε καθημερινή βάση.

Από την Ένωσή μας τέθηκαν σε συζήτηση τα κάτωθι προβλήματα:

Κανόνες εμπλοκής του αστυνομικού προσωπικού σε περιστατικά που καλούνται να επιληφθούν καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρος κανονισμός και εγχειρίδιο αστυνομικών ενεργειών με αποτέλεσμα πολλές φορές συνάδελφοί μας να κινδυνεύουν είτε να τραυματιστούν είτε να βρεθούν κατηγορούμενοι.
Ψευδείς καταγγελίες κατά αστυνομικών από άτομα που έχουν συλληφθεί ή καταγγελθεί με απώτερο στόχο την ελάφρυνση στης θέσης τους γι αυτά τα οποία κατηγορούνται ή καταγγελίες χωρίς καμία βάση ένδειξης παράνομης πράξης.
Μεταγωγές ψυχικά ασθενών από την Ελληνική Αστυνομία.
Ο ψυχικά ασθενής δεν είναι κρατούμενος για να δεσμευτεί και να μεταχθεί από την αστυνομία. Ζητήθηκε να γίνει προσπάθεια σε συνεννόηση με το Γ.Ν. Αγρινίου , για την ορθή εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου που αφορά τα άτομα αυτά.
Δικόγραφα-Επιδόσεις από την ΕΛ.ΑΣ. 
Από τον  κ. Εισαγγελέα ζητήθηκε να γίνει προσπάθεια ελάφρυνσης του όγκου των δικογράφων που αποστέλλονται για επίδοση από την ΕΛ.ΑΣ. και την αποστολή του κυρίου όγκου στους καθ’ ύλην αρμόδιους (δικαστικούς επιμελητές- δημοτικούς υπαλλήλους κ.α.).
Για το θέμα της κοινωνικής εργασίας ζητήθηκε να γίνεται ορθή κατανομή σε διάφορες εργασίες έτσι ώστε σε κάποιες περιπτώσεις να μην προκαλείται το κοινό  περί δικαίου αίσθημα.

  Ο κ. Εισαγγελέας, δήλωσε γνώστης των προβλημάτων καθώς πολλά από αυτά συμβαίνουν σε Πανελλήνιο επίπεδο. Κατόπιν αμοιβαίας συνεργασίας θα γίνουν προσπάθειες αν όχι επίλυσης , εξομάλυνσης των προαναφερθέντων προβλημάτων.
Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίηση και χαρά για την συνάντηση αυτή και συμφωνήθηκε να υπάρξει νέα επαφή σε σύντομο χρονικό διάστημα.


      

                     
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο
Πρόεδρος


ΚΩΣΤΑΚΗΣ Αντώνιος
Η
Αναπλ. Γενικού Γραμματέα


ΤΟΥΡΛΙΔΑ Σταυρούλα
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια