Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η ΠΟΜΕΝΣ έχει ένα σύνθημα την «ΕΝΟΤΗΤΑ»

Δημοσιεύουμε ανακοίνωση τής ΠΟΜΕΝΣ: Μόνο τυχαίο δεν ήταν άλλωστε που από την ημέρα ίδρυσης της, απηύθυνε επίσημο κάλεσμα σε όλες τις Ενώσεις- Ενότητες ανά την Επικράτεια για
συνεργασία και ανακοίνωση αρχαιρεσιών σε 6 μήνες (!!!), ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους συναδέλφους και τις Ενώσεις να ενημερωθούν και να θέσουν υποψηφιότητα. Κάποιες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΟΜΕΝΣ αναγνωρίζοντας ποιο δευτεροβάθμιο όργανο είναι σύμφωνο με τον νόμο και δίνει σε όλους το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, ενώ κάποιες άλλες όχι.
Η ΠΟΜΕΝΣ καλεί την Πολιτική Ηγεσία, να αναλάβει τις ευθύνες της και να αποδείξει έμπρακτα τη διάθεση της για να πάψει ο διχασμός και η αντιπαράθεση που έχει προκληθεί στις ΕΔ και ειδικότερα στις πρωτοβάθμιες Ενώσεις, από το φωτογραφικό άρθρο 27, που έχει διαταράξει την ηρεμία στους κόλπους της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών.
Για το λόγο αυτό προτείνει:
Α. Να αποσυρθεί το φωτογραφικό άρθρο 27 που διχάζει τους Στρατιωτικούς.
Β. Να επιδειχθεί σεβασμός στις αποφάσεις της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία θα αποφανθεί στις 2 Νοεμβρίου 2017, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε έμμεση παρέμβαση, με την ψήφιση φωτογραφικών άρθρων.
Γ. Να κληθεί, μετά την 2/11/2017, ομάδα αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας μας στο τραπέζι του διαλόγου, υπό την αιγίδα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, για συζήτηση πάνω στις αλλαγές που απαιτούνται στο άρθρο 50 του νόμου 4407/2016 ώστε υπό τη σκεπή μιας Ομοσπονδίας να ενταχθούν όλες οι υπάρχουσες πρωτοβάθμιες ενώσεις.
Δ. Στον ως άνω διάλογο κρίνεται απαραίτητη η παρουσία, των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας, που με την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους, συνεπικουρούμενες από τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων, θα βοηθήσουν τα μέγιστα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Πάνω απ΄όλα είμαστε στρατιωτικοί που έχουμε δώσει όρκο να φυλάττουμε πίστη στην πατρίδα, υπακοή στο σύνταγμα και τους νόμους του κράτους.
Περιμένουμε και από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, να πράξει το αυτονόητο δηλαδή την διαφύλαξη της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου που ορίζει το Σύνταγμα της Ελλάδος.
Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ
Επγός (ΥΔΚ)
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια