ΠΟΜΕΝΣ: Συμμετέχουμε σε κάθε επίσημη πρόσκληση για επίτευξη ενότητας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – ΠΟΜΕΝΣ ανακοινώνει την βούληση των μελών του ΔΣ να λάβουν μέρος σε οποιαδήποτε πρόσκληση για την επίτευξη ενότητας στο θέμα του
στρατιωτικού συνδικαλισμού.

Το δελτίου τύπου:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών – Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ. εκφράζει τις θερμές της ευχαριστίες στους εκπροσώπους των κομμάτων, για την τιμητική τους πρόσκληση να συμμετάσχουμε ως επίσημος φορέας, για θέματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξουμε τις παθογένειες και τους ορατούς κινδύνους που φέρνει το φωτογραφικό άρθρο 27, ζητώντας από την πολιτική ηγεσία και όλα τα κόμματα, την άμεση απόσυρση του.

Το ευτύχημα της σημερινής συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, το οποίο οφείλουμε και να αναδείξουμε είναι ότι τόσο η πλειοψηφία των εκπροσώπων των κομμάτων όσο και οι τρεις θεσμικές ενώσεις αποστράτων, διατύπωσαν τις σαφείς επιφυλάξεις τους για το άρθρο 27.

Χαρακτηριστική της διάθεσης για επαναξιολόγηση του συγκεκριμένου άρθρου ήταν και η πρόταση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου, ο οποίος, προκαλώντας αισιοδοξία, πρότεινε υπό την καθοδήγηση των Προέδρων των ενώσεων αποστράτων να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι οι ΠΟΜΕΝΣ και ΠΟΕΣ με μόνη επιδίωξη την εξεύρεση Χρυσής Τομής για την λειτουργία μιας Ομοσπονδίας.Η Ομοσπονδία μας είναι υπέρ της ενότητας και θα συμμετάσχει σε κάθε επίσημη πρόσκληση για την επίτευξή της. Όμως αυτό δεν ακυρώνει ούτε αναστέλλει τις δικαστικές διαδικασίες που έχουν εκκινήσει προς αποκατάσταση της νομιμότητας. Ευελπιστούμε ότι αύριο θα εκδικαστεί επιτέλους η ανακοπή της Ομοσπονδίας μας κατά του σωματείου ΠΟΕΣ και δεν θα υπάρξουν δικαιολογίες για αναβολή.

Με γνώμονα πάντα το καλό της εκπροσώπησης των συναδέλφων μας στρατιωτικών, η ΠΟΜΕΝΣ δηλώνει σ’ όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, ότι ο διάλογος σήμερα, είναι περισσότερο αναγκαίος από ποτέ.Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΡΩΤΑΣ

Επγός (ΥΔΚ)

Ο

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ
Λγος (ΠΖ)


_ @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ -->