Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Παγίδευσαν με χειροβομβίδα την εξώπορτα του σπιτιού του! - (Φωτό)

Ήταν παραμονές Χριστουγέννων του 2015 και συγκεκριμένα στις 24.12.2015 στις 01.30΄και ενώ η οικογένεια του Ζαχαρία Δινεράκη που διαμένει στη Νεάπολη Λασιθίου  κοιμόταν,  άκουσαν ένα
δυνατό κρότο έκρηξης. Η έκρηξη είχε προκληθεί από χειροβομβίδα που πέταξαν άγνωστοι στην αυλή της οικίας του.


Ο Ζαχαρίας Δινεράκης ξύπνησε από την έκρηξη και βγήκε στην αυλή για να δει τι συμβαίνει, έχοντας παράλληλα ενημερώσει και την αστυνομία.


Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί και στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στην αυλή,  εντόπισαν έξω στο δρόμο μια περόνη (της χειροβομβίδας που είχε εκραγεί στην αυλή) και  μία δεύτερη  χειροβομβίδα να έχει  τοποθετηθεί με παγίδευση στην εξώπορτα της οικίας του Ζαχαρία Δινεράκη. Βασικός ύποπτος και αυτής της ενέργειας (είχαν προηγηθεί και άλλες ένοπλες επιθέσεις σε επιχειρήσεις και οχήματα συμφερόντων του Ζαχαρία Δεινεράκη) θεωρήθηκε από την πρώτη στιγμή ο Ζαχαρίας Πατρωνάκης, με τον οποίο είχε προσωπικές οικονομικές διαφορές από ετών.


Πυροτεχνουργός της αστυνομίας  εξουδετέρωσε την παγίδευση και η αστυνομία προχώρησε σε σύνταξη δικογραφίας, για ακόμη μια φορά κατά του Ζαχαρία Πατρωνάκη.


Από το σημείο τοποθέτησης της χειροβομβίδας (φωτό) και τον τρόπο παγίδευσης της, συμπεραίνεται ότι θα αποκεφάλιζε όποιον επιχειρούσε να ανοίξει την εξώπορτα της οικίας και να εισέλθει στην αυλή.





Με το βούλευμά του 27/2017/5.9.2017, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λασιθίου παραπέμπει στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της περιφέρειας του Εφετείου ανατολικής Κρήτης τον Ζαχαρία Πατρωνάκη,  διότι: στις 24.12.2015, με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να εκτελέσει την άδικη πράξη που διέπραξε και συγκεκριμένα στον παραπάνω τόπο και χρόνο με πειθώ και φορτικότητα και συνεχείς παραινέσεις έπεισε άγνωστο στην ανάκριση δράστη:
Να προξενήσει με τη χρήση όπλου έκρηξη με τη χρήση επιθετικής χειροβομβίδας  ρωσικού τύπου με την ονομασία RGD-5 με δραστικό θανατηφόρο  βεληνεκές 25 μέτρων και μέγιστο 40-50  μέτρα…


Η συνέχεια θα διαδραματιστεί  στις δικαστικές αίθουσες και αναμένεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και για την τοπική κοινωνία!

http://securnews.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια