Γιατί οι άνδρες αρέσκονται να ασχολούνται καθημερινά με τα … αντρικά τους προσόντα;Η επιστήμη καλείται να δώσει απαντήσεις σε μεγάλα ερωτήματα, όπως είναι η θεωρία της βαρύτητας και η σχάση του ατόμου.

Έτσι και τώρα, λοιπόν, η επιστήμη είναι ξανά στο πλευρό μας για μια ακόμα κατακλυσμιαία απάντηση. Πρόσφατα, ένας άντρας έγραψε στο Reddit: «Δεν ξέρω αν το κάνουν όλοι οι άντρες, κι εγώ δεν το κάνω δημοσίως ή μπροστά σε ανθρώπους. Αν όμως είμαι μόνος μου και μπορώ να ξύσω τα “μπαλάκια” μου, τότε σίγουρα το κάνω».

Ο άντρας είπε ακόμα ότι συνηθίζει να μυρίζει και τα δάχτυλά του, αφού τα περάσει από την επίμαχη περιοχή και πριν το καταλάβει εκατοντάδες ακόμα μοιράστηκαν αντίστοιχες εμπειρίες.

Κάτι που κάνει εξάλλου ακόμα και μέσα στο γήπεδο ο ομοσπονδιακός προπονητής της Γερμανίας, Χοακίμ Λεβ, χωρίς να κρατά ούτε τα προσχήματα…


Ο βιοψυχολόγος Nigel Barber, που ειδικεύεται στη σεξουαλική συμπεριφορά των αντρών, αποκάλυψε πρόσφατα στο «Mel Magazine» πως οι άντρες αρέσκονται να ασχολούνται με τα γεννητικά τους όργανα γιατί έτσι «αισθάνονται ζωντανοί»!

«Αμφιβάλλω πως το να μυρίζουμε τις μυρωδιές και τις φερομόνες μας έχει να κάνει με την υγιεινή», εξηγεί ο επιστήμονας, «είναι ενδεχομένως ένα παράδειγμα αυτοαναφορικής συμπεριφοράς αντίστοιχης με το να κοιτιέσαι στον καθρέφτη. Σε κάθε περίπτωση, η αντίληψη του εαυτού μπορεί να ανεβάσει τη διάθεση και να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση».

Αυτή η ενστικτώδης έλξη στις μυρωδιές μας, μας λέει ο ψυχολόγος, είναι άλλο ένα πράγμα που μας διαφοροποιεί από τα ζώα. Και μας καθησυχάζει πως είμαστε πιο ζωντανοί από ποτέ!

Πηγή: newsbeast.gr
_