Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρόταση Καλλιακμάνη για τη μετακίνηση αστυνομικών με τα ΜΜΜ


Τον τρόπο διεκδίκησης δωρεάν μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, τώρα που εφαρμόζεται το ηλεκτρονικό εισιτήριο καταθέτει ο Γιώργος
Καλλιακμάνης: 
    Όσον αφορά το ανωτέρω θέμα, προτείνουμε η θέση της Ομοσπονδίας  να είναι αμετακίνητη και να στηρίζεται στο γεγονός ότι η Ελληνική Αστυνομία προσφέρει έργο με τις περιπολίες που διατίθενται στους σταθμούς του μετρό, του προαστιακού σιδηρόδρομου αλλά και των τρόλεϊ καθώς επίσης και ότι επιλαμβάνεται συνεχώς για την εύρυθμη λειτουργία και την τήρηση της τάξης και ασφάλειας των σταθμών.
    Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το νόμο ο Έλληνας Αστυνομικός θεωρείται ότι εκτελεί Υπηρεσία όλο το εικοσιτετράωρο και εφόσον παραστεί ανάγκη, γεγονός που ενισχύει την άποψη ότι η παρουσία έστω και στην μετακίνηση των Αστυνομικών με τα ΜΜΜ κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία για την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος.
   Προτείνουμε να γίνει νομοθετική ρύθμιση με συνεργασία των Υπουργείων Υποδομών & Μεταφορών και του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως έτσι ώστε να ρυθμιστεί το εν λόγω ζήτημα χωρίς να επιφέρει περεταίρω μισθολογικές μειώσεις σύμφωνα με τα μνημόνια που έχουν υπογραφεί.
    Με σκοπό να επιτευχθούν τα ανωτέρω θα πρέπει να γίνουν άμεσα συναντήσεις με τον Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Α. , τον Υπουργό μεταφορών καθώς και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης.
  Πρέπει να εμμείνουμε στο γεγονός ότι ο εφοδιασμός των Αστυνομικών με κάρτες για τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν είναι οικονομική παροχή παρά μόνο διευκόλυνση με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ασφάλεια του πολίτη.

Καλλιακμάνης Γιώργος
Πρόεδρος Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α.

Μέλος εκτελεστικής γραμμ. Π.Ο.ΑΣ.Υ.










_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια