Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τόσκας: Ίσως έχουμε κι άλλες συλλήψεις για την υπόθεση Λεμπιδάκη

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες συλλήψεις για την υπόθεση απαγωγής του Μιχάλη 


Λεμπιδάκη, που απελευθερώθηκε σήμερα έπειτα από συντονισμένη επέμβαση της αστυνομίας, άφησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. Παράλληλα συνεχάρη την αστυνομία για τον χειρισμό της και επισήμανε πως η όλη επιχείρηση στήθηκε με γνώμονα τη διασφάλιση της ακεραιότητας του Κρητικού επιχειρηματία, που κρατούνταν όμηρος τους τελευταίους έξι μήνες.

«Πράγματι έγινε εξαιρετική δουλειά, από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας. Εδώ και αρκετό καιρό δούλευαν πάνω σε αυτό το θέμα και τώρα ήρθε η κατάλληλη στιγμή να απελευθερωθεί ο κύριος Λεμπιδάκης,να συλληφθούν οι ένοχοι, και να δείξει η ελληνική αστυνομία  ότι δεν αφήνει περιθώρια, ότι όχι απλώς δεν χαρίζεται αλλά δεν αφήνει περιθώρια σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις», σημείωσε ο Ν. Τόσκας  μιλώντας στην εκπομπή Live News και στη δημοσιογράφο Γιώτα Μιχαλοπούλου.
Ολόκληρη η συνέντευξη:
Ο επιχειρηματίας έχει ήδη δώσει μια κατάθεση στις αρχές, σωστά; 
Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η έρευνα παρότι έχουν συλληφθεί κάποιοι άνθρωποι. Συνεχίζεται η έρευνα και άρα δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες που μπορεί να δυσκολέψουν αυτή την έρευνα.
Βρίσκεται λοιπόν σε εξέλιξη η έρευνα, υπάρχει περίπτωση να προκύψουν και άλλες συλλήψεις; 
Εάν χρειαστεί, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις και αν χρειαστεί θα γίνουν και άλλες συλλήψεις.
Είναι πρόσωπα που είχαν απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν; 
Κάποιοι από αυτούς όπως λένε οι αστυνομικοί, είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για διάφορους λόγους και κάποιοι άλλοι όχι.
Είναι πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία;
Γνωστά, στις τοπικές κοινωνίες όλοι γνωστοί είναι. Αλλά αν εννοείτε πρόσωπα, προσωπικότητες γνωστές στον ευρύτερο κύκλο θα 'λεγα όχι. Στην τοπική κοινωνία, όλοι είναι γνωστοί. Πάντως κάποιοι από αυτούς είχαν απασχολήσει την τοπική κοινωνία και παλιότερα. Δεν λέω σε ίδιες υποθέσεις, λέω παλιότερα. Σε διάφορες υποθέσεις.
Υπάρχει μια πληροφορία ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες υπάρχει ένα άτομο το οποίο είχε εμπλακεί στην απαγωγή Παναγόπουλου. 
Μα γι' αυτό σας το είπα, όπως σας το είπα πριν. Εγώ δεν θέλω να κάνω κανένα συσχετισμό που δεν προκύπτει από συνδυασμό ερευνών της ελληνικής αστυνομίας. Εξάλλου αύριο θα γίνουν ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία. Το κύριο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι πρώτον απελευθερώθηκε ο κύριος Λεμπιδάκης και είναι καλά στην υγεία του παρότι αδυνατισμένος, ταλαιπωρημένος είναι καλά στην υγεία του. Τελείωσε αναίμακτα η επιχείρηση με τρόπο επαγγελματικό, τέταρτον δεν δόθηκαν λύτρα τέλος ...(δεν ακούγεται καλά) σε κάποιους εγκληματικούς κύκλους που σκέφτονται να κάνουν παρόμοιες ενέργειες.
Είναι ένα μήνυμα προς τους επίδοξους απαγωγείς. Να σας ρωτήσω τους παρακολουθούσαν καιρό, σωστά; 
Κάποιες παρακολουθήσεις γίνονταν καιρό και με τρόπο συστηματικό.
Με ποια μέσα, αν μπορώ να σας ρωτήσω
Με διαφόρους τρόπους, με διάφορα μέσα αλλά ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην περαιτέρω έρευνα.
Θα περιμένουμε, λοιπόν, όπως μας είπατε και τις επίσημες ανακοινώσεις αύριο;
Ναι, αύριο (σ.σ ο αρχικός προγραμματισμός των ανακοινώσεων ήταν για την Τρίτη αλλά μετατίθεται για την Τετάρτη λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων αύριο) θα γίνει η ενημέρωση στην Κρήτη από την Ελληνική Αστυνομία και εκεί θα βγουν ίσως περισσότερες λεπτομέρειες, αν και η έρευνα θα συνεχιστεί ίσως για αρκετό διάστημα.
Έγινε μια επιχείρηση χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, σωστά; 
Ναι με πολύ επαγγελματικό τρόπο και αξίζουν συγχαρητήρια όσοι πήραν μέρος σε αυτή την επιχείρηση, κύρια ήταν αστυνομικοί από την Κρήτη.
Με βάση τις πληροφορίες που έχετε, μπορείτε να μας περιγράψετε τον τρόπο που έγινε η επιχείρηση; 
Τον τρόπο, δεν θα ήθελα να μπω σε επιχειρησιακές λεπτομέρειες αλλά ήταν αιφνιδιαστική επιχείρηση, υπήρξε και παρακολούθηση και των ανθρώπων που συμμετείχαν σε αυτή τη συμμορία και του χώρου, του επαγγελματικού που κρατείτο ο κύριος Λεμπιδάκης και έγινε με τέτοιο τρόπο που διασφαλίστηκε η ακεραιότητα του κυρίου Λεμπιδάκη. Αυτή ήταν η έννοια μας και η κύρια φροντίδα σε όλη την επιχείρηση αλλιώς εδώ και κάποιο καιρό θα μπορούσαν να συλληφθούν κάποιοι από τους συμμετέχοντες αλλά δεν ήταν γνωστός ο τόπος επομένως θα θέταμε σε κίνδυνο και θα ήταν επιπόλαιη ενέργεια, μια τόσο επιθετική ενέργεια που θα γινόταν πρόωρα. Επομένως έγινε την κατάλληλη στιγμή, έγινε την ώρα που έπρεπε.
Περιμένουμε λοιπόν κύριε Τόσκα τις επίσημες ανακοινώσεις αύριο για να μάθουμε και εμείς περισσότερα. 
Από την αστυνομία, ναι. 
news247.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια