Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Τυφώνας" στο Ηράκλειο παρουσια του Υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Στο Ηράκλειο βρίσκεται σήμερα ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος παρουσία του

 οποίου διεξάγονται δύο σημαντικές ασκήσεις ετοιμότητας που έχουν ως στόχο τη βελτιστοποίηση της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών ή τρομοκρατικών επιθέσεων.
Η πρώτη άσκηση, η οποία αφορούσε στη διαχείριση κρίσιμης κατάστασης συνεπεία φυσικής καταστροφής, εν προκειμένω ισχυρότατου σεισμού όπως προέβλεπε το σενάριο, είχε ως στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων φορέων.
Η άσκηση διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου και σε αυτήν συμμετείχαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, καθώς και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.
Σύμφωνα με το σενάριο οι φορείς έπρεπε να συνεργαστούν για την άμεση απομάκρυνση ατόμων από κτίριο που είχε πληγεί από ισχυρότατο σεισμό.
Η δεύτερη άσκηση, η οποία να σημειωθεί ότι την περίοδο αυτή διεξάγεται σε πολλές περιοχές της χώρας, αφορούσε στην ετοιμότητα της τοπικής ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων σαν κι αυτές που έχουν γίνει την τελευταία διετία σε ευρωπαϊκές χώρες. Η άσκηση αυτή που φέρει την κωδική ονομασία «Τυφώνας» πραγματοποιήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ηρακλείου.
cretapost.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια