Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ευχές της ΠΟΑΣΥ για ταχεία ανάρρωση στον Διοικήτη της Τροχαίας και την Αρχιφύλακα που τραυματίστηκαν στη Φθιώτιδα


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στον Διοικητή του Α’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας και την Αρχιφύλακα που τραυματίστηκαν χθες εν ώρα υπηρεσίας.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση στον Διοικητή του Α’ Τμήματος Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας, Αστυνομικό Υποδιευθυντή κ. Βασίλειο Ριζάκο και τη συνάδελφο, Αρχιφύλακα της ίδιας Υπηρεσίας, που τραυματίστηκαν χθες σε τροχαίο ατύχημα στην Νέα Εθνικό Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

 

          Οι συνάδελφοί μας, διερχόμενοι με υπηρεσιακό όχημα από το σημείο που είχε ακινητοποιηθεί ένα ΙΧ αυτοκίνητο, επιχείρησαν να βοηθήσουν τον οδηγό του με αποτέλεσμα ένα άλλο διερχόμενο ΙΧ να προσκρούσει στο περιπολικό και να προκαλέσει τον βαρύτατο τραυματισμό του κ. Διοικητού και τον ελαφρύτερο της συναδέλφου.

 

Η απροσδόκητη αυτή εξέλιξη, δεν πιστοποιεί για άλλη μια φορά μόνον την επικινδυνότητα του λειτουργήματός μας. Αναδεικνύει τις δυσκολίες και τη συναίσθηση καθήκοντος του αστυνομικού κατά την καθημερινή άσκηση των καθηκόντων του, όσο «ανώδυνα» κι αν αυτά εμφανίζονται στα μάτια τρίτων.

 

Καλούμε την ελληνική πολιτεία, να πράξει το χρέος της αναγνωρίζοντας με τη λήψη θεσμικών και οικονομικών μέτρων την επικινδυνότητα του αστυνομικού λειτουργήματος, όπως επιτάσσουν και οι γνωστές τελεσίδικες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών του 2012 και τη θωράκισή μας από τους παντοειδείς κινδύνους που απειλούν καθημερινά τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητά μας.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

 

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια