Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΥΠΣ: Απογοήτευση, δυσαρέσκεια και αποφασιστικότητα για νέους αγώνες

Η Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., με αφορμή την «Πενθήμερη Προειδοποιητική Κινητοποίηση» του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων «ΑΞ.Ι.Α.» για τις συντάξεις χηρείας, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, εκφράζει
για πολλοστή φορά την αμέριστη συμπαράστασή της και την έμπρακτη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του προαναφερομένου Συλλόγου και ιδιαιτέρως στις χήρες συναδέλφων μας που δεν δικαιούνται  συντάξεις χηρείας αν και οι εκλιπόντες συνάδελφοι εργάστηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα επί 37,5 συναπτά έτη.
Έτσι λοιπόν το Δ.Σ. στις 27-10-2017 συμμετείχε σύσσωμο στην κινητοποίηση όπου και την ίδια ώρα πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση  με την Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, όπου έθεσαν μετ’ επιτάσεως τα δύο βασικά και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα  του Συλλόγου, που είναι:
Η άρση των ηλικιακών κριτηρίων κατάργησης των Συντάξεων Χηρείας της παραγράφου 1Α που καθορίσθηκαν με το άρθρο 12 του ν.4387/2016, ως αντισυνταγματικά αφού χωρίζουν τους πολίτες σε κατηγορίες με μόνο κριτήριο την ηλικία.

Η επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίσθηκε με το ίδιο άρθρο, επειδή αφενός μειώνουν τη σύνταξη σε μη ανεκτά όρια διαβίωσης και αφετέρου χωρίζει τους πολίτες σε κατηγορίες παραβιάζοντας σχετικές διατάξεις του Συντάγματος.
   Επιπλέον δεν είναι κατανοητό γιατί οι εν ζωή δικαιούμενοι σύνταξης χηρείας πρέπει να τιμωρηθούν τρεις φορές.

Από τον επαναϋπολογισμό της σύνταξης των εκλιπόντων που οδηγεί σε νέες μειώσεις.
Από τη μείωση του ποσοστού χορήγησης από το 70 στο 50%
Από την άμεση εφαρμογή του επαναϋπολογισμού (13.5.2016), ενώ στους λοιπούς (παλαιούς) συνταξιούχους από 1.1.2019.
   Η απάντηση από πλευράς του Υπουργείου Εργασίας «Είναι μνημονιακή υποχρέωση. Θα μπορέσουμε ν’ ασχοληθούμε με τα αιτήματα σας, μετά τον Αύγουστο του 2018 που θα βγούμε από τα μνημόνια. Μας έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό.» γέμισε με απογοήτευση και οργή τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α, που αποχώρησαν από τη συνάντηση, αφού ενημερώθηκαν για τις επόμενες ενέργειες της κυβέρνησης, δυσαρεστημένοι αλλά και αποφασισμένοι για συνέχιση του αγώνα.
Το ότι το καλύτερο που μπορούσαν να επιτύχουν είναι τα 360 ευρώ καθαρά το μήνα και ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί «μια καλή συμφωνία με τους δανειστές», μας ξεπερνά. Ας δοκιμάσουν οι συμφωνούντες να ζήσουν με 360 ευρώ το μήνα ακόμα κι αν δεν έχουν ενοίκιο ή στεγαστικό δάνειο κι ας έρθουν να μας το περιγράψουν.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.
       Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                       Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια