Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γιατί πέφτουν τα μαλλιάς σας; Όλη η αλήθεια!



Δερματολόγοι απαντούν, μιλώντας στο περιοδικό Time, στο ερώτημα «γιατί πέφτουν τα μαλλιά σας», καταρρίπτοντας ταυτόχρονα εδώ και χρόνια παγιωμένους μύθους.

Το σαμπουάν, το βούρτσισμα και η πετσέτα με την οποία στεγνώνετε τα μαλλιά σας δεν είναι η αιτία για την οποία αυτά πέφτουν, όπως αναφέρει η Δρ Melissa Piliang, δερματολόγος στην κλινική Cleveland.

Επίσης, τα καπέλα και οι αλογοουρές μπορεί να βλάψουν τα μαλλιά, αλλά δεν είναι και πάλι η αιτία. «Οι σφιχτές πλεξούδες, τα καπέλα και γενικά τα υφάσματα που τραβούν ή σπρώχνουν ομάδες τριχοθυλακίων μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, αλλά δεν θα προκαλέσουν τριχόπτωση», σημειώνει.

Οι άνδρες και οι γυναίκες χάνουν τα μαλλιά τους για διαφορετικούς και αλληλένδετους λόγους, από γενετικούς παράγοντες μέχρι την  κακή διατροφή, λέει ο Δρ Adam Friedman, διευθυντής δερματολογικής έρευνας στο Montefiore-Albert Einstein College of Medicine στη Νέα Υόρκη.

«Είναι σπάνιο η τριχόπτωση να προκαλείται από ένα μόνο πράγμα», λέει.


Όταν πρόκειται για φαλάκρα σε άνδρες και γυναίκες, αυτό συμβαίνει γιατί ορισμένες τρίχες αναπτύσσονται όλο και πιο αργά με την πάροδο του χρόνου και τελικά σταματούν να αναπτύσσονται. Αυτό είναι συνήθως το αποτέλεσμα μιας γενετικής ευαισθησίας στις ορμόνες στο δέρμα. «Στους άνδρες, το βλέπετε πιο πολύ στο μέτωπο», εξηγεί.

Η κακή διατροφή είναι ένας άλλος δυνητικός παράγοντας που συμβάλλει. Ο Adam Friedman λέει ότι τα χαμηλά επίπεδα σιδήρου, βιταμίνης D, μερικές βιταμίνες Β και ο ψευδάργυρος έχουν συνδεθεί με την τριχόπτωση. Ενώ συνήθως δεν είναι η κύρια αιτία της αραίωσής σας, η έλλειψη θρεπτικών ή βιταμινών μπορεί να χειροτερέψει το πρόβλημα.


Πηγή: newsbeast.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια