Γιατί δεν μπορώ να έχω το σώμα που θέλω;Η διατροφή και η άσκηση αποτελούν τα θεμελιώδη στοιχεία για να αποκτήσουμε όχι μόνο μια καλή υγεία, αλλά και ένα γραμμωμένο σώμα.

Η διατροφή θα εξασφαλίσει τη μείωση του σωματικού λίπους και τη σύνθεση πρωτεϊνών και η άσκηση την ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την αξιοποίηση των τροφών προς τη σωστή κατεύθυνση. Αυτό είναι το κομμάτι που προκύπτει από την εμπειρία της άσκησης δεκαετίες τώρα. Ωστόσο, υπάρχουν και πράγματα που είναι λίγο ειδικότερα και είναι πολύ σημαντικά για το τελικό αποτέλεσμα. Μερικά από αυτά μάλιστα αντιβαίνουν στους μέχρι τώρα γνωστούς κανόνες.

Κάνε βάρη για να βελτιώσεις την ευλυγισία του σώματος

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα βάρη σφίγγουν το σώμα και μειώνουν την ευλυγισία ενώ στην πραγματικότητα γίνεται το αντίθετο. Με τα σωστά βάρη και την εκτέλεση των ασκήσεων σε όλο το εύρος της κίνησης επιτυγχάνεται το αντίθετο αποτέλεσμα που είναι ευεργετικό για το σώμα. Επομένως μην προσπαθείς να κλέψεις λίγα κιλά, κατέβασε το βάρος και κάνε σωστά την άσκηση για ευλυγισία.

Μην κάνεις cardio στη ζώνη καύσης λίπους

Αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους μύθους στο γυμναστήριο. Δεν υπάρχει ζώνη καύσης λίπους, μπορείς να κάψεις λίπος το ίδιο καλά με ελεύθερα βάρη και μάλιστα με αρκετά κιλά στη μπάρα. Η διαφορά είναι η εξής: Πόσα κιλά ή πόση καταπόνηση μπορείς να δεχτείς. Σε αυτή τη ζώνη πας για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο άσκησης που θα αυξήσει την καύση λίπους. Επομένως μπορείς να κάψεις πολύ λίπος στα μηχανήματα αντιστάσεων με κυκλικές προπονήσεις ή απλές ασκήσεις σε μεγάλη διάρκεια.

Ρύθμισε την ινσουλίνη σου

Ο βασικός λόγος που δεν μπορεί κάποιος να χάσει λίπος είναι η λειτουργία του μηχανισμού της ινσουλίνης. Για να το περιγράψουμε απλά, η ινσουλίνη λέει στον οργανισμό αν θα αποθηκεύσει λίπος, αν θα κάψει σάκχαρα κ.ά. Αν ο μηχανισμός δεν λειτουργεί σωστά εκτός από τα προβλήματα υγείας προκύπτουν και θέματα παχυσαρκίας, περιττού βάρους και γενικά καταστάσεις που δεν επιτρέπουν τη γράμμωση. Τσέκαρε την ινσουλίνη σου με κάποιο γιατρό και ρύθμισε ανάλογα τη διατροφή σου. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση αυτό να είναι το πρόβλημα που δε σε αφήνει να γραμμώσεις το σώμα σου.


Πηγή: manslife.gr
_