Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Είχαν ρημάξει στις ληστείες Αττική και περιφέρεια - Ξυλοκοπούσαν άγρια ηλικιωμένους

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής, εγκληματική ομάδα τα



 μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων καθώς και διακεκριμένες κλοπές από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Περιφέρειας.

Συνελήφθησαν στην Αθήνα, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, δύο Αλβανοί ηλικίας 26 και 28 ετών, ενώ αναζητούνται συνεργοί τους. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες είχαν συστήσει από εξαμήνου και πλέον, εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών και κλοπών από οικίες.
Ειδικότερα, εντόπιζαν οικίες και κατά τις νυκτερινές ή πρώτες πρωινές ώρες παραβίαζαν τα παράθυρα ή τις θύρες, εισέρχονταν σε αυτές με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και τιμαλφή ενώ κατά την διαφυγή τους αφαιρούσαν, με τη χρήση των κλειδιών που ανεύρισκαν, τα οχήματα των παθόντων.
Χαρακτηριστικό γνώρισμα της δράσης των μελών της σπείρας, ήταν η έντονη βία που ασκούσαν στα θύματα τους σε περίπτωση που οι πράξεις τους γινόντουσαν αντιληπτές. Επιπλέον, την ίδια τακτική ακολουθούσαν και στις περιπτώσεις όπου τα θύματα ήταν ηλικιωμένοι, με σκοπό να τους εξαναγκάσουν να αποκαλύψουν τα σημεία απόκρυψης των χρημάτων τους. Περαιτέρω, τα κλοπιμαία τα διοχέτευαν άμεσα σε δίκτυο κλεπταποδόχων.
Από την κατ’ οίκον έρευνα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών και διαρρηκτικών εργαλείων, έγγραφα τρίτων προσώπων, δύο μαχαίρια και ένα πιστόλι τύπου Replica .
Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί τρείς ληστείες, εκ των οποίων οι δύο σε βάρος ηλικιωμένων και μία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Χαλκιδική καθώς και 13 περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην Αττική και στην Καλαμάτα, μεταξύ των οποίων και η πρόσφατη στην Πρεσβευτική κατοικία του Πρέσβη του Μαρόκο στο Ψυχικό, απ’ όπου του αφαίρεσαν το αυτοκίνητο.
Ακόμη, επισημαίνεται ότι ο 26χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών. Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση επιπλέον περιπτώσεων, συνεχίζεται.
news247.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια