Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τί ζητησαν από τον Επιτελάρχη οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης


Με τον προϊστάμενο του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ συναντήθηκαν οι Ειδικοί Φρουροί της Κρήτης. Διαβάστε τί συζήτησαν: Συνάντηση πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης μας με
τον επιτελάρχη κ. Καραμαλάκη Μιχαήλ την 14/10/2017 στο γραφείου του στην Αθήνα,
    Αντικείμενο της συνάντησης ηταν σημαντικά θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των συναδέλφων μας στην προσπάθεια που καταβάλλουν για την προστασία του πολίτη.
     Κατατέθηκε υπόμνημα πάνω στο οποίο τοποθετήθηκε ο Στρατηγός. Τα θέματα αφορούν.
-   Για την εκπαίδευση τόνισε ότι έχει προγραμματιστεί και θα ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα αναγνωρίζοντας την επιτακτική ανάγκη αυτής.
 - Επειδή στα Χανιά δημιουργήθηκαν δυο νέες υπηρεσίες θα γίνει προσπάθεια ώστε να πραγματοποιηθούν μεταθέσεις , έστω λίγες στον αριθμό για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
-    Στην αύξηση οργανικών θέσεων στο Τ.α.ε. Λασιθίου μας απάντησε ότι θα είναι πολύ λίγες οι οργανικές, αλλά ότι μετάθεση συναδέλφων πραγματοποιηθεί στην Δ.Α. Λασιθίου θα πρέπει να τοποθετούνται στην Ιεράπετρα.
-  Για τα οχήματα μας ενημέρωσε ότι έχει γίνει προγραμματισμός και η Κρήτη θα παραλάβει και αυτή μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
(Εάν υπάρχει κάποιος χρονικός ορίζοντας)
-  Για τα υλικά μας τόνισε οτι αναγνωρίζει οτι τα αιτήματα μας είναι εύλογα δυστυχώς όμως δεν υπάρχει κάποια προοπτική για το άμεσο μέλλον. Η Ένωση μας θα επανέλθει σύντομα για το συγκεκριμένο θέμα το οποίο έχει άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των συναδέλφων όσο και στην ασφάλεια του.
-   Όσο για την έλλειψη προσωπικού στην  Γ.Α.Δ.Π. Κρήτης η ηγεσία γνωρίζει το θέμα και έχει την πρόθεση να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις στο μέλλον.
-   Επίσης όσο αφορά της περιπολίες των Ειδικών υπηρεσιών στην ύπαιθρο για την καταπολέμηση της βαριάς εγκληματικότητας, συμφώνησε μαζί μας ότι πρέπει να αποτελείτε το λιγότερο από 3 άτομα και ότι κάτω από αυτό τον αριθμό δεν πρέπει να βγαίνει υπηρεσία καθόλου καθώς κρίνεται επικίνδυνο.
    
      
    
                                       
                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
                 -Ο-                                                          -Ο-
           ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                     ΖΗΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΠΑΡΑΚΆΤΩ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΟ ΥΠΌΜΝΗΜΑ :

                                                                                                                                                            
           ΠΡΟΣ: ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
                        ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟ κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ
           
                                                 ΥΠΟΜΝΗΜΑ
                                                   Ρέθυμνο  13/10/2017
                                                               Αριθμ. Πρωτ.: 24

κ.  Επιτελάρχη,

          Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε  για τους πιο σημαντικούς  προβληματισμούς  σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία της  Ελληνικής Αστυνομίας    και των υπηρεσιών της στην Κρήτη.
-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
         Είναι αναγκαίο η εκπαίδευση  του προσωπικού ιδιαίτερα των ειδικών υπηρεσιών-ομάδων(Τ.Α.Ε.-Ο.Π.Κ.Ε-ΔΙ.ΑΣ) να εντατικοποιηθεί  και να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.
-ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΧΑΝΙΩΝ ΜΕ ΕΚΤΑΤΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
        Η  συγκεκριμένη υπηρεσία θα κληθεί να σηκώσει μεγάλο βάρος όσον αφορά τις μεταγωγές  κρατουμένων και γνώμη μας είναι ότι θα χρειαστεί ενίσχυση  προσωπικού  με έκτατες μεταθέσεις βάση μορίων από τους πίνακες μεταθέσεων.
-ΑΥΞΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ Τ.Α.Ε  ΛΑΣΙΘΙΟΥ
         Λόγω δημιουργίας  του Κ.Α.Ε   ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ  ζητάμε την αύξηση των οργανικών θέσεων του  της παραπάνω υπηρεσίας ώστε να μπορούν και οι δυο υπηρεσίες να λειτουργούν εύρυθμα και με ασφάλεια του προσωπικού καθώς οι συγκεκριμένες υπηρεσίες καλούνται να αντιμετωπίσουν την βαριά εγκληματικότητα.
-ΟΧΗΜΑΤΑ
         Η καταπόνηση των οχημάτων λόγων των πολλών χιλιομέτρων  και της συνεχούς χρήσης  σε δύσβατους  και  κακοτράχαλους  ορεινούς  δρόμους είναι πολύ μεγάλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη φθορά  με ότι αυτό συνεπάγεται. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ηγεσία τόσο η πολιτική όσο και η φυσική  θα κάνει τα αυτονόητα ώστε το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας να έχει σύμμαχο στην  καταπολέμηση του εγκλήματος τα οχήματα και όχι τροχοπέδη επειδή τα περισσότερα χρήζουν αντικατάστασης.
-ΧΟΡΗΓΗΣΗ  ΥΛΙΚΩΝ
            Δυστυχώς εδώ και αρκετά χρόνια δεν χορηγούνται τα προβλεπόμενα υλικά προς το αστυνομικό προσωπικό όπως καθορίζονται από τους κανονισμούς της Ελληνικής Αστυνομίας.
            Ειδικότερα η έλλειψη αλεξίσφαιρων γιλέκων γίνεται πιο έντονη  διότι έχουν  «λήξει» αρκετά εξ αυτών.
             Δεν έχουν χορηγηθεί  καθόλου από το 2009 μέχρι και  τώρα στολές εκστρατείας  ούτε υποδήματα(άρβυλα).  Επίσης δεν έχει χορηγηθεί ούτε ύφασμα  για στολές( μόνο για καλοκαιρινή στολή).
-ΤΗΡΗΣΗ Π.Δ ΠΕΡΙ ΙΔΡΥΣΕΩΣ Τ.Α.Ε.
              Η κατάργηση της ΥΠ.ΑΣ.Ε.Κ με την παράλληλη μεγάλη  μείωση  του προσωπικού των Τ.Α.Ε,  καθόριζε ότι τα Τ.Α.Ε θα ασχολιόντουσαν  αποκλειστικά με αυτά που προβλέπονται από το Π.Δ ιδρύσεως  της υπηρεσίας αλλά και την αναδιάρθρωση-αναδιάταξη της Ελληνικής Αστυνομίας.
              Είναι απαράδεκτο περιπολία  ειδικής υπηρεσίας για  την καταπολέμηση της ζωοκλοπής αλλά και της βαριάς εγκληματικότητας   να αποτελείται από 2  συναδέλφους.
Η έκθεση τους σε κίνδυνο είναι υψίστης σημασίας  και θα πρέπει να μπει  επιτέλους ένα τέλος σε αυτό.
              Κλείνοντας  αφήσαμε για το τέλος ίσως το πιο σημαντικό,   ότι η Γ.Α.Δ.Π Κρήτης  υπολείπεται   αριθμητικά σε προσωπικό από τις υπόλοιπες Γενικές της Ελλάδος. Εάν δε προσθέσουμε ότι η Κρήτη  είναι από τους πλέον δημοφιλής τουριστικούς προορισμούς με εκατομμύρια αφίξεις κάθε χρόνο στα αεροδρόμια και λιμάνια, θα πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό και όχι με αποσπάσεις κάθε χρόνο, ώστε να αντιμετωπιστεί μια και καλή η έλλειψη προσωπικού.

                                                 Για το Δ.Σ

                     -Ο-                                          -Ο-
                ΠΡΟΕΔΡΟΣ                      ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                           
    ΤΣΑΝΑΚΤΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                            ΖΗΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια