Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εγκαινιάστηκε η πρώτη Αγροτική Φυλακή για γυναίκες στον Ελεώνα Θηβών

Η πρώτη Αγροτική Φυλακή για γυναίκες εγκαινιάστηκε σήμερα και λειτουργεί ήδη στον Ελεώνα Θηβών, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για την κράτηση γυναικών που έχουν καταδικαστεί για
διάφορά αδικήματα καθώς τους δίδεται η δυνατότητα της δημιουργικής απασχόλησης και της αποφυλάκισης τους με υπολογισμό του χρόνου εργασίας στη φυλακή.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής εξήρε τη σημασία του έργου για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης, αναφερόμενος γενικά στην πολιτική της κυβέρνησης για σημαντικές μεταβολές στο σωφρονιστικό σύστημα, ενώ τόνισε πως τα έργα αυτά υλοποιούνται με ελάχιστο κόστος. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «όταν υπήρχαν διαθέσιμα κονδύλια οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δεν είχαν την πολιτική βούληση να τα υλοποιήσουν καθώς υπήρχε διαφορετικός προσανατολισμός στην αντεγκληματική και σωφρονιστική πολιτική».
Στην Γυναικεία Αγροτική Φυλακή θα κρατούνται συνολικά 30 γυναίκες ήδη έχουν μεταχθεί δώδεκα ενώ θα στελεχώνεται με το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό και θα προσφέρει συνθήκες απασχόλησης στις κρατούμενες και εκμάθησης γεωργικών καλλιεργειών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε και στον νέο σωφρονιστικό κώδικα που σύντομα θα πάρει το δρόμο για τη Βουλή, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχης Φυτράκης, επισήμανε πως το συγκεκριμένο εγχείρημα «αποδεικνύει ότι μια δημιουργική Ελλάδα μπορεί να κάνει σημαντικά έργα χωρίς μεγάλα λόγια και κονδύλια». Στη συγκεκριμένη φυλακή δημιουργήθηκε και θέση βρεφονηπιακού σταθμού για τις μητέρες κρατούμενες, ενώ στα εγκαίνια παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ο πρώην υπουργός Νίκος Παρασκευόπουλος και πολλοί άλλοι.
kathimerini.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια