Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραυματισμό αφισοκολλητή μετά από «φασιστική επίθεση» καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ

Φασιστική επίθεση από ομάδα 10-12 ατόμων που επέβαιναν σε μηχανές δέχτηκε κλιμάκιο 


αφισοκολλητών της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) τα ξημερώματα της Τετάρτης έξω από τον Οίκο Ναύτη, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αφισοκολλητή.
Αυτό καταγγέλλει η διοίκηση του Σωματείου και αποδίδει την επίθεση σε «νεοναζιστική χρυσαυγίτικη συμμορία».
Σύμφωνα με τους ναυτεργάτες, η επίθεση ήταν «οργανωμένη» και έγινε ενάντια σε κλιμάκιο αφισοκολλητών που τοποθετούσε σε διάφορα σημεία του Πειραιά τις αφίσες που έχει βγάλει η ΠΕΝΕΝ για την εκδήλωσή της, για την Οκτωβριανή Επανάσταση στην Ρωσία το 1917.

Όπως αναφέρει μια φασιστική ομάδα αποτελούμενη από 10-12 άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες είχαν αναλάβει την αποστολή να καταστρέψουν σε ολονύκτια επιχείρηση τις αφίσες που είχαν ήδη τοιχοκολληθεί στο κέντρο του Πειραιά. Έξω από τον Οίκο Ναύτη συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των αφισοκολλητών της ΠΕΝΕΝ στο οποίο επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας απειλές, σωματική βία και τραυματίζοντας τον ένα από τους αφισοκολλητές.
Μετά την αφισοκόλληση Η ΠΕΝΕΝ δημοσίευσε στο site της φωτογραφία μετά την επίθεση | ΠΕΝΕΝ
Η ΠΕΝΕΝ καλεί τα συνδικάτα να πάρουν αποφασιστική θέση ενάντια στον νεοφασισμό, να συντονίσουν και να αναπτύξουν την δράση τους με αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με το αντιφασιστικό κίνημα για να κλείσουν τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης που αποτελούν ορμητήρια ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
efsyn.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια