Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΕΚΑ Αχαΐας για Αστυνομικό Μέγαρο : «Συντεχνιακές αντιλήψεις και παρωχημένες απόψεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης»

Σε ανακοίνωσή του το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Αχαΐας αναφέρει: «Τις τελευταίες ημέρες, απασχόλησε την τοπική επικαιρότητα το θέμα της ανέγερσης του Αστυνομικού Μεγάρου της
Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας.
Ένα θέμα που ταλανίζει τον εργασιακό μας χώρο επί μακρόθεν και δυστυχώς τείνει να χαθεί στις καλένδες της γραφειοκρατίας και της κρατικής αναβλητικότητας.
Με ιδιαίτερη προσοχή, το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Αχαΐας, παρακολούθησε τα σχετικά με το ζήτημα δημοσιεύματα, που αφορούν ασφαλώς όχι μόνο εμάς τους ένστολους λειτουργούς αλλά το σύνολο της Αχαϊκής Κοινωνίας.
Εμείς, αναζητούμε το  σπίτι μας και οι πολίτες τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που θα πρέπει να προσφέρει προς αυτούς η κάθε δημόσια αρχή, στα πλαίσια της δομικής και οργανωτικής της λειτουργίας.
Συντεχνιακές αντιλήψεις και παρωχημένες απόψεις δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσης και βεβαίως προσφέρουν κακές υπηρεσίες ένθεν και ένθεν.
Η ανακοίνωση του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας, κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, με το δεδομένο ότι ο ευρύτερος χώρος του αρχαιολογικό μουσείου, σε συνδυασμό με τον χώρο της έκτασης που ανήκει στου Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και τις εγκαταστάσεις της πρώην Γεωργικής Σχολής θα μπορούσε να συμβάλλει ως ενιαία χρήση στην ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και την ανάπλαση της περιοχής, προσδίδοντας  κύρος στην πόλη των Πατρών όπως της αρμόζει στην μακραίωνη ιστορία της και στην θέση που της αξίζει στον παγκόσμιο πολιτιστικό χάρτη.
Η τυχόν ανέγερση του Αστυνομικού Μεγάρου στον συγκεκριμένο χώρο, δεν θα πρέπει να θεωρείται ως προσβολή στον πολιτισμό μας, καθόσον ακόμα και οι αιτιάσεις αυτής της αισθητικής του κτιρίου, με την επιστήμη της αρχιτεκτονικής και του σχεδίου να έχουν κάνει αλματώδη εξέλιξη, θα μπορούσαν να υπερκεράσουν το πρόβλημα με την πρόσοψη ενός φουτουριστικού μοντέλου και σύγχρονης κατασκευής, οι δε όποιες οχλήσεις σε θέματα ευταξίας και ευκοσμίας ασφαλώς και δεν υφίστανται.
Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών Αχαΐας δεν διακατέχεται από εμμονές και πραγματικά θέλει να συμβάλλει στην όποια πρόσφορη λύση. Απαιτείται λοιπόν σύνεση από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και προτάσσει αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η κατασκευή του Αστυνομικό Μεγάρου, σε χώρο πρόσφορο από κάθε άποψη, με την ανταλλαγή την οικοπέδων και την αλλαγή χρήσης γης από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πατρέων.
Η βούληση υπάρχει, το θέμα είναι αμιγώς πολιτικό και αυτοδιοικητικό, η νέα εδαφική έκταση που θα δοθεί στο Υπουργείο μας να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και του όρους δόμησης, να έχει την οδική και πολεοδομική  προσβασιμότητα, τα χαρακτηριστικά και την φιλοσοφία της αποκέντρωσης των υπηρεσιών και βεβαίως της εύρυθμης και λειτουργικής επάρκειας του νέου διοικητηρίου, προς επωφελεία των αστυνομικών αλλά και των πολιτών. Η εξεύρεση των κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Επενδύσεων, με την Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και η επίσπευση των εργασιών θα καταδείξουν το έμπρακτο ενδιαφέρον της πολιτείας, προς επίρρωση αυτού του σκοπού που αποτελεί για τους συναδέλφους μας και όχι μόνο μείζονος σημασίας ζήτημα».

Πάτρα 13 Οκτωβρίου 2017
Η Εκτελεστική Γραμματεία Ε.Κ.Α. Αχαΐας.


patratora.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια