Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρακτικές συμβουλές για να δείχνεις νεότερος!



Αν και τις περισσότερες φορές θεωρούμε ότι μόνο οι γυναίκες ενδιαφέρονται για το πώς φαίνονται ειδικά όταν τα χρόνια περνούν.

Ωστόσο, και οι άνδρες -άνθρωποι είναι και αυτοί άλλωστε!-αρέσκονται να φαίνονται νεότεροι απ’ ότι είναι ή τουλάχιστον να μην δείχνουν μεγαλύτεροι. Δεν είναι καθόλου κακό αυτό, αντίθετα είναι θέμα ψυχικής υγείας.

Το να δείχνεις νεότερος πολλές φορές απαιτεί κάποιες θυσίες. Όπως λένε, μπρος στα κάλλη τι είναι ο πόνος. Βέβαια αυτός ο πόνος δεν χρειάζεται να είναι πάντα σωματικός. Μπορεί να είναι και η επώδυνη διαδικασία το να σταματήσεις το κάπνισμα. Τι μπορείς, λοιπόν, να κάνεις για να δείχνεις πιο νέος;

Μείωσε τη ζάχαρη

Γλυκά, αναψυκτικά, σνακ με ζάχαρη και ο καφές -ναι, ναι αυτό το σερμπέτι που φτιάχνεις και το ονομάζεις καφέ- είναι οι βασικότερες πηγές πρόσληψης ζάχαρης μέσα στην ημέρα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να τον δοκιμάσεις σκέτο. Αν και δύσκολο στην αρχή μπορείς και να το συνηθίσεις. Αν κρατάς ακόμη αντιστάσεις, μάθε ότι η ζάχαρη καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη του δέρματος. Αυτά είναι τα δύο κύρια συστατικά που κάνουν το δέρμα σου να δείχνει νεανικό. Περιορίζοντας τη ζάχαρη, δεν θα δείχνει μόνο το δέρμα σου καλύτερα και θα καταπολεμήσεις την πρόωρη γήρανση, αλλά θα κάνεις καλό και στην υγεία σου.


Δώσε βάση στον ύπνο σου

Ο ύπνος είναι πολύ βασικός για να φαίνεσαι νεότερος. Όχι μόνο ο ύπνος, όμως, αλλά σωστός ύπνος. Ο βραδινός ύπνος είναι ο καλύτερος και το ξέρουμε όλοι. Δεν χρειάζεται να κόψεις όλα τα ξενύχτια, αλλά σταμάτα να το κάνεις κάθε βράδυ.

Όταν είσαι με λίγες ώρες ύπνου ή δεν κοιμάσαι σωστά, φαίνεσαι κουρασμένος. Αυτό δυστυχώς σου προσθέτει χρόνια κάνοντάς σε να φαίνεσαι μεγαλύτερος. Αν θέλεις να δείχνεις νεότερος, να είσαι πιο ενεργητικός και πιο ελκυστικός, δώσε στο σώμα σου το χρόνο του να ξεκουραστεί.

Ξεκίνα να αθλείσαι

Βάζοντας στη ζωή σου την άσκηση βοηθάς και το σώμα σου σε θέμα υγείας. Αρχίζεις όμως να δείχνεις και πιο νέος. Όσα περισσότερα κιλά έχει ο άντρας πάνω του τόσο πιο μεγάλος φαίνεται. Επίσης, ο τρόπος που δείχνουν πάνω τα ρούχα σου αλλάζει, καθώς δείχνουν πιο κομψά.

Επιπλέον, η εφίδρωση που γίνεται, βοηθάει στο να ξεφορτωθείς τις τοξίνες. Όσο γυμνάζεσαι και κάνεις πρόοδο, νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου και το σώμα σου. Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας, όσο καλύτερα νιώθεις τόσο πιο νέος θα δείχνεις.


Άλλαξε τη διατροφή σου

Επειδή είμαστε ότι τρώμε, η διατροφή σου πρέπει να είναι προσεγμένη. Δεν χρειάζεται να κάνεις διάφορες εξαντλητικές διατροφές για να βοηθήσεις τον οργανισμό να αποτοξινωθεί. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να προσέχεις τι τρως και να περιορίσεις τα junk food και τα γλυκά.

Βέβαια η λύση δεν είναι στο να κόψεις τα πάντα μαχαίρι. Μπορείς να τρως τα πάντα αλλά βάλε ένα μέτρο. Το καθημερινό φαγητό απ’ έξω δεν είναι σε καμία περίπτωση υγιεινό. Να τρως τα πάντα και να μην στερηθείς τίποτα, ξεκίνα όμως να τρως πιο πολλά φρούτα και λαχανικά.

Σταμάτα να σκέφτεσαι ότι είσαι μεγάλος

Τα πάντα είναι θέμα ψυχολογίας. Όσο ο ίδιος πιστεύεις ότι είσαι μεγάλος, θα δείχνεις μεγάλος. Το τι πιστεύεις παίζει μεγάλο ρόλο. Αν αυτό που βγάζεις στους γύρω σου μέσω της αύρας σου είναι ότι είσαι μεγάλος, τότε αυτό θα καταλάβουν. Κράτα τη σκέψη σου θετική και μην ξεχνάς ποτέ. Η ηλικία δεν είναι μόνο ένας αριθμός, αλλά και το πώς νιώθεις.


Κόψε το κάπνισμα

Αν καπνίζεις και νιώθεις μεγάλος ήρθε η ευκαιρία σου να το κόψεις. Ξέρεις ότι το κάπνισμα σκοτώνει, ξέρεις όμως ότι σε κάνει να φαίνεσαι μεγαλύτερος; Το κάπνισμα και ο καπνός γενικότερα είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για το δέρμα. Αν δεν μπορείς να το κόψεις «μαχαίρι», τότε μπορείς να δοκιμάσεις εναλλακτικούς τρόπους. Συμβουλέψου το γιατρό σου για διάφορους τρόπους διακοπής καπνίσματος. Πριν αποφασίσεις, όμως, να πας, πρέπει να έχεις ήδη πάρει την απόφαση να το κόψεις.


Πηγή: the-man.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια