Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στο πλευρό του Συλλόγου ΑΞΙΑ η ΠΕΑΠΣ

Με τον  αντιασφαλιστικό νόμο 4387/12-5-2016 (ΦΕΚ 85 Α΄) γνωστό για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους ως νόμο – λαιμητόμο “Κατρούγκαλου”, και συγκεκριμένα με το άρθρο 12
αυτού, καρατομήθηκαν, μεταξύ των άλλων και οι συντάξεις χηρείας που αφορούν στις γυναίκες συναδέλφων μας που έφυγαν από τη ζωή των Ε.Δ και Σ.Α.
Περιεκτικά:
Με τις ρυθμίσεις του άρθρου 12 θεσπίζεται, κατά τρόπο απαράδεκτο, το ηλικιακό όριο των 55 ετών (συμπληρωμένο) των συζύγων των θανόντων για να δικαιωθούν της σύνταξής των. Στην περίπτωση που συμπληρώνουν το 55ο της ηλικίας τους κατά τη διάρκεια λήψης της σύνταξης, η καταβολή της διακόπτεται με τη συμπλήρωση της τριετίας και άρχεται εκ νέου με τη συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας τους. Σε περίπτωση που δεν συμπληρώνει ο επιζών σύζυγος τα 55 έτη, καταβάλλεται σ΄ αυτόν μόνο για μια τριετία  η σύνταξη. Στην περίπτωση δε που ο επιζών, μετά την πάροδο της τριετίας εργάζεται ή αυτοαπασχολείται ή λαμβάνει σύνταξη από οποιαδήποτε πηγή, καταβάλλεται το 50% της σύνταξης.
Έτσι οι ρυθμίσεις αυτές ¨εξοντώνουν¨ και τις συζύγους των θανόντων που για να ακολουθήσουν το σύζυγο στις κατά καιρούς μεταθέσεις και μετακινήσεις, ήταν αδύνατο – τουλάχιστον στον ιδιωτικό τομέα – να διατηρήσουν κάποια εργασία ή να εργαστούν απρόσκοπτα. Τις οδηγούν, λοιπόν, στο κοινωνικό  περιθώριο, στον αποκλεισμό και την εξαθλίωση.
Η Πανελλήνια Ένωση Αποστράτων, καλεί τα μέλη της να συμπαρασταθούν και να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στα δίκαια αιτήματα των γυναικών του συλλόγου «ΑΞΙΑ», έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου στις 26 και 27 Οκτωβρίου.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 12 ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ – ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ ΠΟΥ ΣΤΡΙΜΩΧΝΕΙ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ Π.Ε.Α.Π.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                                           ΣΑΒΒΑΣ ΘΕΟΔΩΡΗΣ



peaps.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια