Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρώην πρόεδρος ΠΟΕΠΛΣ : Να μην επαναληφθούν φαινόμενα αποκλεισμού, στοχοποίησης και ρεβανσισμού.

'Αρθρο του πρώην προέδρου της ΠΟΕΠΛΣ Κώστα Κυράνη, λίγες ημέρες μετά τις εκλογές στην Ομοσπονδία και την αλλαγή στη σύνθεση του Δ.Σ :
 

Κάνοντας αποτίμηση των όσων έχουν διαδραματιστεί στην Ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια φλιτάροντας συμπεριφορές ,στάσεις και αντιδράσεις και κρατώντας μόνο τα θετικά, διαπιστώνεται ότι η αποσυσπείρωση και η διχοτόμηση καθορίζουν την ταυτότητα της δράσης και της συμπεριφοράς μας ως συνδικαλιστικά και πολιτικά όντα.

Αυτό επιβάλλεται να αλλάξει άμεσα .


Αναλαμβάνοντας την Προεδρία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. στα τέλη Νοεμβρίου του 2016 γνώριζα ότι η Ομοσπονδία τόσο λόγω των όσων συμβαίνουν στη χώρα μας αλλά κυρίως λόγω λανθασμένων συμπεριφορών στις μεταξύ μας σχέσεις διένυε την δυσκολότερή καμπή στην ιστορία της .

Προερχόμασταν από μια τριετή αντιπαλότητα κατά την οποία οι περισσότεροι από εμάς αναζητήσαμε μία νέα προοπτική εκσυγχρονισμού και ανανέωσης του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός καθώς σε όλη τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος πλαισιώθηκα από μέλη του Δ.Σ που προέρχονταν και από τους δύο συνδυασμούς που κατήλθαν στις εκλογές της Ομοσπονδίας το 2015 παρέχοντάς μου μία σταθερή πλειοψηφία στη λήψη αποφάσεων.

Αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα για εμένα η αξιοπρεπής και αποτελεσματική εκπροσώπηση των Λιμενικών δίνοντας μία νέα διάσταση στο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η περιφέρεια στα συνδικαλιστικά δρώμενα καθώς ζω , εργάζομαι στο Βόλο όπου και συνδικαλίζομαι ως πρόεδρος της Ε.Π.Λ.Σ. Κεντρικής Ελλάδος εδώ και  χρόνια.  

Ως Δ.Σ κάναμε σοβαρή προσπάθεια να εξελίξουμε τα όσα θετικά είχαμε επιτύχει τα προηγούμενα χρόνια αλλά και όσα είχαμε καταφέρει ως νέο Προεδρείο από τον Ιούλιο του 2015.

Η θεσμοθέτηση του επιδόματος παραμεθορίου, η διάσωση του Λ.Α.Π. ,ο αγώνας για τα ταμεία μας και κυρίως για το ΤΑΛΣ ,ο κανονισμός των Κ.Ε.Α . ως αποτέλεσμα εργασίας μιας επιτροπής που για πρώτη φορά συστάθηκε  από την ΠΟΕΠΛΣ ,και η αναμόρφωση του Κανονισμού λειτουργιάς των πλωτών ήταν μερικές από τις βασικές διεκδικήσεις πάνω στις οποίες αναπτύξαμε τη δράση μας με μεγάλη επιτυχία .  

Κρατάω για το τέλος το πολύκροτο Νομοσχέδιο του ΥΝΑΝΠ στο οποίο και επενδύσαμε συνδικαλιστικά μη υπολογίζοντας προσωπικά οφέλη καθώς καταφέραμε να εντάξουμε όλες τις διατάξεις  υπέρ των συναδέλφων κάθε βαθμίδας οι οποίες επί πολλά έτη παρέμεναν απλά διεκδικήσεις.

  Συγκεκριμένα στο Νομοσχέδιο περιλαμβάνονται οι διατάξεις για :
  • Εισαγωγή μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων.
  • Αποστρατευτικό βαθμό προερχόμενων από σχολή Λ/Φ
  • Βαθμολογική εξέλιξη αποφοίτων 33ου και 34ου ΣΔΥΛΣ
  • Υπολογισμός χρόνου στρατιωτικής θητείας για την προαγωγή στον επόμενο βαθμό
  • Αλλαγή Δελτίων Ταυτότητας 
  • Εκπρόσωπο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στο Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος (Τ.Α.Λ.Σ).
  • Εκπρόσωπο της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ στα Πειθαρχικά Συμβούλια 
  • Μεταθέσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. 
  • Λιμενικά Τμήματα.
  • Άγιο Όρος

Προσωπικό μου μέλημα όλο αυτό το χρονικό διάστημα κατά το οποίο συνεργαστήκαμε με τον ΥΑΝΑΝΠ κ. Κουρουμπλή αποτέλεσε το να εντάξουμε στο Νομοσχέδιο όσες περισσότερες ευεργετικές διατάξεις υπέρ των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ μπορούσαμε και όχι να καρπωθούμε την ψήφιση του με κενά και παραλείψεις.

Δεν απέχει και πολύ ο καιρός που θα ψηφιστεί στη Βουλή και αυτό που θα μείνει σε όλους όσους ανησυχούν είναι το αποτέλεσμα.

Αναφορικά με τις πρόσφατες εκλογές θα εστιάσω στη βασική αρχή της δημοκρατίας σύμφωνα με την οποία : Κερδισμένος πάντα είναι ο πρώτος.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με στήριξαν με τη ψήφο τους αλλά και τα 80 στελέχη που ενίσχυσαν τον συνδυασμό μας.
Οφείλω όμως και ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους 168 συνέδρους από όλη την Ελλάδα που με τη στάση τους μετέτρεψαν την εκλογική διαδικασία σε γιορτή της Δημοκρατίας.

Για την κάθε πιθανή προεκλογική  συνεργασία  , θα πρέπει να τονίσω ότι πάγια προσωπική μου στάση αλλά και κοινή πεποίθηση όλων των συμμετεχόντων στον συνδυασμό ΄΄ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΊΑ΄΄ είναι η εξής: οι δυνάμεις που πιστεύουν στις ίδιες αρχές θα πρέπει να εκφράζονται και να αποτυπώνονται ενιαίες και συμπαγείς.

Από την επομένη των εκλογών η Δημοκρατία επιβάλει ενότητα και συνεργασία.

Η εμπειρία μου στο συνδικαλισμό μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι: από τη στιγμή που περιθωριοποιείται με οριακή ψηφοφορία 10-9 ένας συνδυασμός ο οποίος και συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους, αγνοείται ένα μέρος του εκλογικού σώματος που εκπροσωπεί σχεδόν το 50% ,και αποκλείεται η δυνατότητα της συνδικαλιστικής προσφοράς σε 9 προέδρους τοπικών ενώσεων εκ των οποίων οι 8  εκφράζουν τη φωνή της περιφέρειας …το νέο ΔΣ της ΠΟΕΠΛΣ στερείται συνοχής και διευρυμένης δυναμικής .

Προσωπικά προτίθεμαι να εργαστώ σκληρά για χάρη της ενότητας καλώντας τον νέο πρόεδρο της ΠΟΕΠΛΣ να μην επιτρέψει να επαναληφθούν φαινόμενα αποκλεισμού  , στοχοποίησης και ρεβανσισμού.   

Στη  συνδικαλιστική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια με  κορυφαία εμπειρία την θέση του προέδρου της Π.Ο.ΕΠ.Λ.Σ. συνάντησα πολλές δυσκολίες , σε ένα δρόμο που έχει κόπο και απαιτεί γερό στομάχι .

Δεν λιποψύχησα όμως ποτέ και δεν μετάνιωσα στιγμή καθώς νιώθω τυχερός και  ευλογημένος που εκπροσώπησα 7.500 χιλιάδες οικογένειες Λιμενικών σε μια περίοδο που το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή πρωταγωνιστεί στη συνείδηση των Ελλήνων ως θεματοφύλακας της ασφάλειας της χώρας και της προστασίας του πολίτη.

                                                                                                        Από καρδιάς 


                                                                                                   Κυράνης Κώστας
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια