Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δεν νοείται ρατσισμός κατά των αστυνομικών - Κείμενο αστυνομικού


Ρατσισμός (ή τουλάχιστον ένας από τους ορισμούς του) είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι
από το φύλο, το χρώμα του δέρματος, τη φυλή, την εθνικότητα, τη θρησκεία, την αναπηρία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τη ταυτότητα φύλου.
• ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Ρατσισμό μπορεί να βιώσουν οι Έλληνες εκτός Ελλάδας και Κύπρου, π.χ. οι ομογενείς μας στις ΗΠΑ.
• ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Τα δικαιώματά τους ΔΕΝ καταπατούνται εδώ. Ρατσισμό βιώνουν π.χ. οι κόπτες χριστιανοί στην Αίγυπτο οι οποίοι αποτελούν θρησκευτική μειονότητα στη χώρα αυτή.
• ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ. Αυτό που βιώνουν οι αστυνομικοί είναι στερεότυπα και προκαταλήψεις και η βία η οποία γεννιέται από αυτά. Όπου στερεότυπο είναι π.χ. η φράση «οι αστυνομικοί είναι αμόρφωτοι». Όπου προκατάληψη είναι φράσεις που ενέχουν περιφρόνηση και απέχθεια, π.χ. «οι αστυνομικοί μόνο για να σκοτώνουν αθώους είναι». Όπου η βία που γεννιέται από αυτά είναι π.χ. το πέταγμα της μολότοφ από τον αντιεξουσιαστή προς τον άγνωστό του άνδρα της ΥΑΤ στη Πατησίων Σάββατο βράδυ. Και εάν θέλετε, το επάγγελμα του αστυνομικού είναι ένα με τα περισσότερα στερεότυπα και προκαταλήψεις και που βιώνει την περισσότερη βία στην Ελλάδα του 2017.



Με την υπογραφή του Φωτεινού Παγιαύλα


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια