Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πεθαίνει η ασφάλεια στη Δυτική Αττική - Η υποστελέχωση και τα άδεια ταμεία της ΕΛΑΣ



Έτοιμα να κλείσουν είναι τα Τμήματα Ασφάλειας σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα γιατί έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και οχήματα. Οι αστυνομικοί που υπηρετούν εκεί έχουν φτάσει
κυριολεκτικά στα όριά τους καθώς δουλεύουν ακόμη και 20 μέρες χωρίς ρεπό. Η υπηρεσία όχι μόνο δεν στέλνει ενισχύσεις, αλλά αποσπά προσωπικό και το στέλνει στο κέντρο της Αθήνας για φύλαξη στόχων, επισήμων ή για να ενισχύσουν το Μεταγωγών. Αυτή είναι η εικόνα που μας έδωσαν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα Τμήματα Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, οι οποίοι πρόσφατα εξάρθρωσαν μεγάλη σπείρα ληστών ψάχνοντας από τμήμα σε τμήμα προκειμένου να δανειστούν ένα αυτοκίνητο.
«Εχουμε φτάσει στα όριά μας» δηλώνει στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής Γιώργος Σταματάκης, ο οποίος υπηρετεί 22 χρόνια στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής. «Τα προβλήματα παραμένουν - παρόλο που οι υπηρεσίες τάξης και μόνο αυτές πρόκειται να ενισχυθούν με έναν ικανό αριθμό συναδέλφων - γιατί για πολλά χρόνια η περιοχή είχε εγκαταλειφθεί στην τύχη της. Το ότι ακόμα καταφέρνουμε και κρατάμε την εγκληματικότητα σε σχετικά χαμηλά ποσοστά  οφείλεται στο φιλότιμο και στις προσπάθειες των συναδέλφων μου. Θα πρέπει να γνωρίζει και η πολιτική αλλά και η φυσική ηγεσία ότι αυτό δεν είναι αστείρευτο και έχουμε πλέον φτάσει στα όριά μας».
«Κάνουμε ακόμη και τους ζητιάνους για να αποκτήσει η υπηρεσία όχημα» μας είπαν οι αστυνομικοί. Πηγαίνουν σε ανθρώπους που στηρίζουν την Αστυνομία και τους ζητάνε να γίνουν χορηγοί για να αποκτήσει το τμήμα αυτοκίνητο. Πολλές φορές επίσης βάζουν από την τσέπη τους 5 ή 6 ευρώ ο καθένας για να αλλαχθούν τακάκια ή λάδια στα περιπολικά που είναι ακινητοποιημένα.
    ΜΟΝΟ ΜΕ 2 ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ. Στο Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου, σε μια περιοχή με την εγκληματικότητα στο κόκκινο, υπηρετούν 13 άτομα και υπάρχει ένα μοναδικό όχημα. Στο Αστυνομικό Τμήμα Ασπροπύργου έχουν 3 περιπολικά, αλλά λειτουργεί μόνο το ένα. Τα άλλα 2 υπολειτουργούν. Στην Ελευσίνα έχουν 9 άτομα προσωπικό και 2 οχήματα, αλλά το ένα το έχουν δανείσει στα Μέγαρα.
    Στο Μενίδι τώρα, μετά τον τραγικό θάνατο του παιδιού από αδέσποτη σφαίρα μέσα στο σχολείο, δεν έχει αλλάξει κάτι. «Κάνουμε κάθε μέρα βόλτα τους τοξικομανείς». Οπως μας εξήγησαν, σταματάνε τους τοξικομανείς, τους βάζουνε σε ένα όχημα και τους γυρίζουνε στο Αιγάλεω στην έδρα του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Εκεί γίνεται εξακρίβωση στοιχείων. Μετά τους αφήνουνε και ξαναπάνε στο Μενίδι για να πάρουν τη δόση τους. Και η ιστορία επαναλαμβάνεται.
(πηγή: www.tanea.gr )


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια