Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απάντηση της ΠΟΕΥΠΣ στην ΕΑΚΠ

Συνάδελφοι,


     Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ε.Α.Κ.Π., πιστή στον ανούσιο καταγγελτικό της λόγο και στις μεγαλόστομες αγωνιστικές διακηρύξεις, ξαναχτύπησε!
     Με την προχθεσινή της ανακοίνωση και τον βαρύ, ως συνήθως τίτλο, περί της «αναγκαιότητας οριστικής ρήξης με τον κυβερνητικό συνδικαλισμό», αποτιμώντας τις προτάσεις του προεδρείου της Ομοσπονδίας για μια ομαλότερη μετάβαση στο νέο μισθολογικό καθεστώς και χαρακτηρίζοντάς τις ως υπονομευτική και υποκριτική στάση.
     Παρουσιάζεται  για πολλοστή φορά ως στυλοβάτης των δικαιωμάτων των πυροσβεστών, που με τους αγώνες της πέτυχε ότι καλό έχει θεσμοθετηθεί έως σήμερα στο Πυροσβεστικό Σώμα!  
    Ξεπέρασε τον αγωνιστικό της οίστρο, με μία ακόμα καταγγελία!
    Η Ομοσπονδία με την πρόσφατη ανακοίνωσή της και με τις ενέργειές της για μια ομαλή μετάβαση στην νέα μισθολογική πραγματικότητα, η οποία αποτελεί Νόμο του Κράτους (Ν.4472/2017), ζητάει επιτακτικά με συγκεκριμένες προτάσεις να γίνουν διορθωτικές νομικές ρυθμίσεις, ώστε οι κρατήσεις να κλειδώσουν  για τρία (3) έτη, όπως προέκυπταν την 31/12/2016, κατ’ εφαρμογή ανάλογη  με το ενιαίο μισθολόγιο των Δημοσίων Υπαλλήλων.
     Έτσι θα επαλειφθούν τα αναδρομικά που προέκυψαν αδίκως, λόγω αναδρομικής εφαρμογής  του νόμου, διότι θα επέλθει τεράστια μείωση επί των μισθών που σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να φτάσει τα  250 ευρώ μηνιαίως!
    Το αίτημά μας λοιπόν αυτό, το έκρινε υπονομευτικό και υποκριτικό, στηρίζοντας την επιχειρηματολογία της στην μη κατανόηση εκ μέρους μας των περικοπών μισθών και συντάξεων στα χρόνια των μνημονίων, της αύξησης των εισφορών και της φορολογίας, των πλειστηριασμών των σπιτιών των ελλήνων πολιτών, που έχουν ως αποτέλεσμα τα ψυχολογικά προβλήματα πολλών από εμάς!
    Δηλαδή κατά την δική τους άποψη οι πυροσβέστες πρέπει να αφεθούν στην μοίρα τους και να έρθουν εκ των υστέρων να μας καταγγείλουν  για αδράνεια αναφορικά με την αναδρομικότητα του νόμου!
    Δεν κατανοήσαμε σωστά δηλαδή όλα τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας και των πυροσβεστών, στα χρόνια των μνημονίων, όντας στυλοβάτες των κυβερνήσεων που πέρασαν και ιδίως της παρούσας χαρακτηρίζοντάς μας ως κυβερνητικούς συνδικαλιστές, παραβλέποντας και αγνοώντας σκοπίμως ότι έχουμε καταγγείλει την Κυβέρνηση με 42 έγγραφα, πραγματοποιώντας 4 κινητοποιήσεις και προωθώντας 6 επερωτήσεις στην Βουλή για τις μεθοδεύσεις και τις ενέργειες της για το Μισθολόγιο. Έλεος λοιπόν!
   Στην ίδια μακροσκελή  ανακοίνωση, για μία ακόμα φορά, παρουσιάζονται αναλυτικά όλες οι συνδικαλιστικές κατακτήσεις στον εργασιακό μας χώρο όπου αυτές ταυτίζονται  με την δική της δράση και παρέμβαση, μηδενίζοντας κατά την προσφιλή της τακτική, την δράση όλων των άλλων που διαχρονικά αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για τα προβλήματα του χώρου μας! 

  Καλόπιστα λοιπόν τίθενται στους συναδέλφους τα ερωτήματα:
·         Γιατί, δεν πείθει με την απολιθωμένη επιχειρηματολογία της και η αγωνιστικότητά της, εξαντλείται στον καταγγελτικό και μόνο λόγο;
·         Γιατί, έχει ταυτιστεί  με τον ξεπερασμένο ξύλινο συνδικαλιστικό λόγο, χωρίς προτείνει ρεαλιστική διέξοδο στα προβλήματα των πυροσβεστών;
·         Γιατί, αφού ανατρέχει εύκολα στο παρελθόν και μας παραπέμπει στο μακρινό 1999, όταν είχε πέντε (5) εκλεγμένα μέλη στο Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ και σήμερα έχει απομείνει με ένα (1) εκλεγμένο μέλος;
·         Γιατί αφού επί χρόνια εκλέγονταν μέλος της στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Μεταθέσεων  τώρα έρχεται τελευταία χάνοντας τα ¾ της δύναμής της;
·         Γιατί μετά από το τόσο σπουδαίο έργο της δεν μπορεί να εμπνεύσει τους συναδέλφους, που μένουν απαθείς στον περιχαρακωμένο και ξεπερασμένο συνδικαλιστικό της αφήγημα;
·         Γιατί, λοιπόν η απήχηση της καταλαμβάνει το μεγάλο ποσοστό του 5,5% στις τάξεις των συναδέλφων;  
Τα αποτελέσματα των αγωνιστικών της πρωτοβουλιών καταδεικνύουν και την απήχησή της.
     Επικροτούμε όμως, παρόλα αυτά, την αγωνιστικότητα της και τις διαχρονικές παρεμβάσεις της προς κάθε κατεύθυνση, που πολλές φορές είναι αξιοσημείωτες και ουσιαστικές. Οφείλουμε να παραδεχτούμε επίσης, ότι ποτέ δεν υποβάθμισε το επίπεδο της συναδελφικής δεοντολογίας, ούτε κατέφυγε σε χτυπήματα κάτω από την μέση με προσωπικές επιθέσεις κατασυκοφάντησης μελών του Δ.Σ. 
     Δεν κατανοούμε όμως, όπως και το σύνολο των συναδέλφων όπως φαίνεται και αποτυπώνεται και στα αποτελέσματα των εκλογικών αναμετρήσεων, τη στείρα, ξεπερασμένη και απολιθωμένη επιχειρηματολογία και τη συνδικαλιστική ισοπέδωση.
    Εμείς, ως Προεδρείο, σεβόμαστε τις απόψεις της μειοψηφίας και προφανώς δεν έχουμε την ίδια συνδικαλιστική φιλοσοφία, δεν ισοπεδώνουμε όμως και τιμούμε τους συνδικαλιστικούς αγώνες όλων από όπου και αν προέρχονται, αφού ο στόχος είναι κοινός.       
    Δεν ανεχόμαστε όμως, να καπηλεύονται οι συνδικαλιστικοί αγώνες και οι διαχρονικές κατακτήσεις, από κάποιους που ποτέ δεν επιχειρηματολόγησαν σε ρεαλιστικά βάση και λειτουργούσαν ως επί το πλείστον  μηδενιστικά.
   Θεωρούμε δε ότι οι σημερινές εξελίξεις απαιτούν επεξεργασμένες και σοβαρές προτάσεις με βάσιμους στόχους και όχι πυροτεχνήματα, που εκτοξεύονται πολλές φορές για υπαρξιακούς και μόνο λόγους!

           Απαιτείται ρεαλισμός και όχι ουτοπίες!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της  Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                    ΛΑΥΡΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια