Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Απίστευτο! Πλήρη ρήξη μήτρας έπαθε έγκυος από κλωτσιά του μωρού της!



Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, ωστόσο είναι πέρα για πέρα πραγματικό.

Μία έγκυος γυναίκα έπαθε πλήρη ρήξη μήτρας από μια δυνατή κλωτσιά από το μωρό της.

Το απίστευτο αυτό περιστατικό σημειώθηκε στην Κίνα. Η  γυναίκα, η οποία ήταν έγκυος στην 35η εβδομάδα, μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Πεκίνου, αφού παραπονέθηκε για έντονους πόνους στην κοιλιακή της χώρα. Κάτι που έμελλε να αποδειχθεί πως ήταν… ρήξη μήτρας!

Η γυναίκα εγχειρίστηκε στο τμήμα επειγόντων περιστατικών με αιμορραγικό επεισόδιο. Σύμφωνα, μάλιστα, με όσα αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του νοσοκομείου, σώθηκε την τελευταία στιγμή. Ο Dr. Zhong Shilin, είναι ο γιατρός που έκανε την επέμβαση στη γυναίκα. Και δήλωσε πως η διάμετρος της οπής ήταν επτά εκατοστά.

Στο παρακάτω βίντεο σημειώνονται με κόκκινο κύκλο τα πόδια του εμβρύου που φαίνονται να έχουν διασπάσει τον «τοίχο» της μήτρας. Ένα περιστατικό εξαιρετικά σπάνιο, αφού μόλις μερικές δεκάδες παρόμοια έχουν καταγραφεί παγκοσμίως.

Δείτε το:


Σημειώνεται πως η γυναίκα υπέστη πλήρη ρήξη μήτρας. Αποτέλεσμα αυτής είναι η αυτόματη ρήξη των υμένων. Συνεπώς το έμβρυο είναι δυνατό να εξέλθει στην ελεύθερη περιτοναϊκή κοιλότητα και να ακολουθήσει αποκόλληση του πλακούντα.

Ο τρόπος αντιμετώπισης της ρήξης είναι η άμεση εκτέλεση λαπαροτομίας, προκειμένου να σωθεί τόσο το έμβρυο όσο και η μητέρα, η οποία κινδυνεύει άμεσα από την ακατάσχετη αιμορραγία.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε πως το έμβρυο που προκάλεσε τον τραυματισμό της μητέρας του, ήταν κοριτσάκι. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, όπως επίσης και η μητέρα του.

Πηγή: newsit.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια