Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Ούτε τα τρία δέκατα των εμπλεκόμενων έχουν συλληφθεί" - Πόσες ημέρες "είχε" η ΕΛΑΣ τους απαγωγείς - Το τελευταίο γράμμα

Πριν από τρεις με τέσσερις ημέρες "έζωσε" η ΕΛΑΣ το κρησφύγερο των απαγωγέων του Μιχαλη Λεμπιδάκη στο Ατσιπόπουλο του Ρεθύμνου. Από την παρατήρηση και από την
παγίδευση της μάντρας αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ενός από τους πρώτους συλληφθέντες, διαπιστώθηκε πριν από λίγα 24ωρα πως η συνάρτηση πληροφοριών και ανάλυσης δεδομένων ήταν σωστά. Το θύμα της απαγωγής ήταν στο κτίριο.

Γιατί όμως δεν έγινε τότε η επιχείρηση και έγινε χθες το απόγευμα; Η απάντηση δια στόματος αρμόδιων αξιωματικών είναι απλή. Πρώτον, αναζητήθηκε ο κατάλληλος χρόνος ώστε η απελευθέρωση να γίνει δίχως καμία επικραμμένη απειλή για τον Λεμπιδάκη. Δεύτερον, έπρεπε να σημανθούν οι χώροι στους οποίους διέμεναν όλοι οι υπόλοιποι από τους "διαπιστευμένους" ως αποδεδειγμένα ύποπτοι δράστες.

Όμως, παρότι ανεπίσημα αποφεύγεται η επιβεβαίωση της πληροφορίας για τη συμβολή της ώστε ν' ανάψει το πράσινο φως της επιχείρησης, ήταν η τελευταία επιστολή του θυματος. Μια επιστολή στην οποία κατέθετε την απόγνωση του, γράφοντας μεταξύ άλλων πως δεν αντέχει άλλο και πως πρέπει να γίνει κάτι για να τελειώσει ο εφιάλτης του.

Με δεδομένο ότι είχαν διασφαλιστεί κι εξασφαλιστεί όλα τα ουσιώδη παράπλευρα της αστυνομικής έρευνας για την διαλεύκανση της απαγωγής, δίοθηκε από τον αρχηγό της αστυνομίας η εντολή της επέμβασης. Μια εντολή που δόθηκε ενώ ήταν καθοδόν για τα Γιάννενα και αφού θα είχε διασφαλιστεί ότι οι δυο που συνυπήρχαν με τον Λεμπιδάκη στο τελευταίο από τα 4 κατά σειρά κολαστήρια του, δεν είχαν κανένα περιθώριο ενημέρωσης των συνεργών τους, ώστε στη συνέχεια και μέχρι το πρωί να πιαστούν στον ύπνο.

Και παρότι ποι συλλήψεις έχουν φτάσει ήδη τις 9, έγκυρες πηγές του bloko.gr σημείωναν ότι μόλις ξεπερνούν τα τρία δέκατα όσων πιθανολογείται ότι εμπλέκονται. Και γι αυτό σημειώνουν, ο δρόμος της έρευνας εξακολουθεί να είναι μακρύς.


_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια