Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πόρισμα - φωτιά για τις πυρκαγιές στη Ζάκυνθο: Για ποιους ετοιμάζονται εντάλματα σύλληψης

Σοκάρει και εγείρει αντιδράσεων το πόρισμα - φωτιά από το ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που αφορά στις καταστροφικές πυρκαγιές στη Ζάκυνθο.
Το ειδικό κλιμάκια παρέμεινε στο νησί για ένα μήνα περίπου ώστε να διενεργήσει έρευνες ώστε να εντοπιστούν τα αίτια που έκαναν στάχτη χιλιάδες στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. «Σφράγισαν» τον πρώτο κύκλο των ερευνών στέλνοντας σχετική δικογραφία στον εισαγγελέα ενώ αναμένεται να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης μετά την άσκηση των ποινικών διώξεων. 

Για τις μεγάλες πυρκαγιές της 26ης Αυγούστου, οι κατηγορίες βαραίνουν δύο άτομα ηλικίας 62 και 31 ετών αντίστοιχα χωρίς όμως οι αρχές σε αυτή τη φάση να αγγίζουν τους ηθικούς αυτουργούς καθώς προέχει η εξέταση των ανθρώπων που πήραν την εντολή να ανάψουν τα φιτίλια, όπως αποκαλύπτει και το protothema. 

Τα κίνητρα των περισσοτέρων από τους 90 εμπρησμούς που σημειώθηκαν από τις αρχές Ιουνίου μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου στο νησί του Ιονίου περιγράφονται διεξοδικά στο πόρισμα της Πυροσβεστικής και έχουν να κάνουν με αποχαρακτηρισμούς δασικών εκτάσεων αλλά και καλλιέργεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Όπως λένε οι πληροφορίες που επικαλείται το protothema, οι ηθικοί αυτουργοί χρησιμοποιούσαν πληρωμένους εμπρηστές από το νησί του Ιονίου, ακόμη και από την Αθήνα, ενώ οι έρευνες τόσο του κοριού της ΕΥΠ όσο και του κλιμακίου της Πυροσβεστικής έφθασαν μέχρι τα επισκεπτήρια των φυλακών Κορυδαλλού όπου έχουν καταγραφεί περίεργα τετ- α –τετ.

Μάλιστα μπλεγμένοι φαίνεται να είναι και δύο Λιβανέζοι επιχειρηματίες στην Αθήνα ο ρόλος των οποίων δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως.

πηγή: thepressroom.gr

_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια