Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν οι αστυνομικοί (φωτογραφίες)

 Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία, καθώς και στη μεταφορά, αποθήκευση και περαιτέρω
διακίνηση σε διάφορες περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Χώρας
Συνελήφθησαν επτά μέλη της οργάνωσης ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας επιπλέον συνεργός τους.

Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 366 κιλών και 985 γραμμαρίων, κατεργασμένη κάνναβη βάρους 3 κιλών και 75 γραμμ., 97,5 γραμμ. χασισέλαιο, μικροποσότητα κοκαΐνης, τέσσερα οχήματα και το χρηματικό ποσό των 191.545 ευρώ και 1.420 δολαρίων ΗΠΑ.

Από τη μεθοδολογία και το εύρος δράσης, υπολογιζομένων και των κατασχεθεισών ποσοτήτων κάνναβης, εκτιμάται ότι τα παράνομα κέρδη του κυκλώματος υπερβαίνουν τις -700.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.Πώς έφτασαν στα χέρια των Αρχών

Πιο αναλυτικά, μετά από ενδελεχή αστυνομική έρευνα για τη δράση του ανωτέρω εγκληματικού κυκλώματος, , πιστοποιήθηκε ο ρόλος των μελών του και αποκαλύφθηκαν οι χώροι αποθήκευσης και τα μέσα μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, πρωινές ώρες της Τετάρτης 4/10, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, εντόπισαν στη Νέα Ερυθραία Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού, κατά τη στιγμή της φόρτωσής του, από αποθηκευτικό χώρο με ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης. Στο σημείο συνελήφθη ο 46χρονος ημεδαπός ο οποίος θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά με το φορτηγό αυτοκίνητο.

Ταυτόχρονα και σε παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, σε διάφορες περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Γέρακας, Καλλιθέα) και στις νήσους Ρόδο και Κω, συνελήφθησαν και άλλα μέλη του κυκλώματος. Βραδινές ώρες της ιδίας ημέρας, συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Κακαβιάς Ιωαννίνων ο 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατά την προσπάθειά του να αναχωρήσει προς την Αλβανία.Σε ενεργηθείσες έρευνες σε οχήματα και χώρους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
·        Ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους -366- κιλών και -985,3- γραμμαρίων
·        Κατεργασμένη κάνναβη συνολικού βάρους -3- κιλών και -75,5- γραμμαρίων
·        Χασισέλαιο βάρους -97,5- γραμμ.
·        Κοκαΐνη βάρους -0,3- γραμμ.
·        Το χρηματικό ποσό των -191.545- ευρώ
·        Το χρηματικό ποσό των -1.420- δολαρίων Η.Π.Α.
·        Ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
·        Ένα Δ.Χ.Ε. αυτοκίνητο (ταξί)
·        Ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο
·        Μίαμοτοσυκλέτα
·        Ένα αεροβόλο όπλο
·        Πέντε φυσίγγια
·        Τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
·        Δώδεκα  συσκευές κινητής τηλεφωνίας

Πηγή: iefimerida.gr

_