Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

«Χτίστε» γερό ανοσοποιητικό με αυτές τις τροφές!


Η πτώση της θερμοκρασίας και ο συνωστισμός σε μικρούς, κατά κύριο λόγο, και κλειστούς χώρους αποτελούν τους κύριους λόγους που τέτοια εποχή αρρωσταίνουμε.

Είναι, λοιπόν, καιρός να αναλάβουμε δράση και να θωρακίσουμε τον οργανισμό μας απέναντι στις πάσης φύσεως ιώσεις, ακολουθώντας τις κατάλληλες διατροφικές οδηγίες.

Ποιες είναι αυτές;
  1. Δώστε βάση σε τροφές που είναι γνωστό ότι βοηθούν στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος: αβοκάντο, καρότα, πιπεριές, ακτινίδια, ψάρια πλούσια σε λιπαρά, οστρακοειδή, γαρίδες, σπόρους κολοκύθας, μανιτάρια της ποικιλίας shiitake, σουσάμι, και καρύδια Βραζιλίας.
  2. Αυξήστε την κατανάλωση σε φρέσκα φρούτα και σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λάχανο και το κουνουπίδι. Επίσης καταναλώστε άφοβα κίτρινα και βαθύ πορτοκαλί λαχανικά, όπως καρότα, κολοκύθες, φακές, φασόλια, σπόρους, καρύδια και ολικής αλέσεως σιτηρά.
  3. Βάλτε κρεμμυδάκι και σκορδάκι στο φαγητό σας κι ας μυρίζει. Τα κρεμμύδι περιέχει κερκετίνη, μια ουσία με αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή και αντισηπτική δράση, ενώ το σκόρδο χάρη στην αλισίνη, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.
  4. Καταναλώστε γαλακτοκομικά πλούσια σε… μικρόβια όπως το γιαούρτι και το κεφίρ, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της ισορροπίας της μικροβιακής χλωρίδας του εντέρου και ενισχύουν τη βασική γραμμή άμυνας του οργανισμού.
  5. Συμπεριλάβετε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες στη διατροφή σας (π.χ., πρωτεΐνες ορού γάλακτος, κρέατος, σόγιας και αυγών). Αποτελούν την πρώτη ύλη ώστε ο οργανισμός να συνθέσει τα αντισώματα.
  6. Αποφύγετε αλάτι, μπέικον, λουκάνικα, πατάτες τηγανητές, αναψυκτικά, επεξεργασμένα κρέατα, αλκοόλ, καφεΐνη και συμπυκνωμένες πηγές ζάχαρης. Tα τρόφιμα αυτά μπορούν να μειώσουν τα φυσικά επίπεδα άμυνας.
  7. Τέλος, έχετε κατά νου το… αλφαβητάρι της ενίσχυσης της άμυνας του οργανισμού: Βιταμίνη Α, Βιταμίνες Β12, Β6 και φυλλικό οξύ, Βιταμίνη C, Βιταμίνη Ε, Μαγνήσιο, Σελήνιο, Σίδηρος, Ψευδάργυρος και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Είναι τα κυριότερα συστατικά που θωρακίζουν το ανοσοποιητικό μας.


Πηγή: in2life.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια