Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ελαφρότερη η ποινή του άνδρα που έριξε την ανιψιά του από το μπαλκόνι

Τη μετατροπή της κατηγορίας του 28χρονου που είχε ρίξει την ανιψιά του από το μπαλκόνι, με αποτέλεσμα το θάνατό της, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας. Ο τότε 26χρονος είχε
καταδικαστεί σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, με ποινή φυλάκισης 15 χρόνια, όταν έριξε από το μπαλκόνι του σπιτιού της αδελφή του στο Βύρωνα το 4 μηνών μωρό της και στη συνέχεια πήδηξε κι εκείνος, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.
Σύμφωνα με την νεότερη δικαστική απόφαση, η κατηγορία σε βάρος του μετατρέπεται σε ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή, καθώς κρίθηκε ότι δεν υπήρχε δόλος από πλευράς του.
Ο εισαγγελέας της έδρας έκρινε ότι ο 28χρονος δεν είχε πρόθεση να βλάψει την ανιψιά του και πως ό,τι έγινε, έγινε από αμέλεια, κάτι που κατέθεσαν και οι γονείς του βρέφους.
Ο ίδιος κατέθεσε, συντετριμμένος ότι, όλα έγιναν άθελά του.
«Δεν κατάλαβα πώς έγινε το κακό», είπε. «Πήρα το μωρό αγκαλιά και βγήκα στο μπαλκόνι για να δω αν ερχόταν από τα  ψώνια η αδελφή μου. Ένιωσα να ζαλίζομαι και ξαφνικά είδα το μωρό να πέφτει στο κενό μέσα από τα χέρια μου. Πήδηξα κι εγώ στο κενό για να τιμωρήσω τον εαυτό μου. Δεν ήθελα να πάθει κακό το μωράκι» είπε.
Ο νεαρός είχε πάει εκείνη την ημέρα επίσκεψη στο σπίτι της αδελφής του η οποία του ζήτησε να προσέχει λίγο το μωρό που κοιμόταν, για να πεταχτεί για ψώνια.
Ο 26χρονος, που έχει κάποια ψυχολογικά ζητήματα αλλά δεν είναι ψυχασθενής, γλίτωσε τη ζωή του παρά το σοβαρό του τραυματισμό, γιατί έπεσε πρώτα πάνω σε δέντρο και στη συνέχεια στο δρόμο.

www.ant1news.gr
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια