Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΔΕΚΑ: Πλήρως βιώσιμο το ΤΕΑΠΑΣΑ


Πλήρως βιώσιμο ταμείο, χωρίς την ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης είναι το ΤΕΑΠΑΣΑ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΚΑ, αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε με την πρόεδρο τού
Ταμείου, Ταξίαρχο Παναγιώτα Xαρώνη:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 16-10-2017 συνάντηση των μελών της Δ.Ε.Κ.Α., κ.κ. ΜΠΑΝΙΑ Δημήτρη μέλος Δ.Σ. Π.Ο.Α.Σ.Υ., ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ Βασίλη και ΚΑΣΙΜΑΤΗ Δημήτρη, αντιπροσώπων της Π.Ο.Α.Σ.Υ., αντίστοιχα, με την Πρόεδρο του Τ.Ε.Α.Π.Σ.Α. Ταξίαρχο  Παναγιώτα ΧΑΡΩΝΗ,  αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου και μελλοντικές του δράσεις που αφορούν στα μέλη του.
Από την ενημέρωση που είχαμε, προέκυψε ότι το Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. είναι ένα πλήρως βιώσιμο Ταμείο χωρίς την παραμικρή ανάγκη κρατικής χρηματοδότησης, βασιζόμενο στις οικονομοτεχνικές μελέτες που έχει το ίδιο εκπονήσει, με ορίζοντα δεκαετιών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την εξασφάλιση της καταβολής των εφάπαξ βοηθημάτων στου δικαιούχους, καθώς και τη χορήγηση των ετήσιων οικονομικών ενισχύσεων στους ασθενέστερα οικονομικά συναδέλφους που χρήζουν βοήθειας.
Γίνεται προσπάθεια από το Ταμείο για αναπροσαρμογή των μηνιαίων κρατήσεων (σε εκατοστιαίο ποσοστό) ουτωσώστε  να μην υπάρξουν τρομακτικές αλλαγές μετά την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, λόγω της αύξησης των βασικών μισθών. Η εν λόγω προσπάθεια,  παρά το γεγονός ότι το Ταμείο είναι τεχνικά έτοιμο να την υποστηρίξει  σαν ενέργεια, θα είναι χρονοβόρα διαδικασία ως προς την εφαρμογή της, λόγω των πολλών εμπλεκόμενων Υπηρεσιών (απαιτείται Κ.Υ.Α.).
Έχει δρομολογηθεί από το Ταμείο η ψηφιοποίηση της τριγωνικής σφραγίδας που απαιτείται έως σήμερα, σε αναλογική μορφή, για την επιστροφή χρημάτων από ιατρικές συνταγές φαρμάκων,  όπως προβλέπεται για τους ασφαλισμένους του πρώην Ταμείου  Α.Π. και γίνεται προσπάθεια επέκτασης αυτής της παροχής, για πρώτη φορά,  και για τα μέλη του πρώην Ταμείου Χωροφυλακής.
Τέλος,  διαπιστώσαμε την αρτιότητα των τεχνολογικών δομών του Ταμείου, καθώς και την απόλυτη διαφάνεια στον τρόπο παροχής των υπηρεσιών του Ταμείου στα μέλη του, πράγμα που αποτελούσε επί σειρά ετών αίτημα της Δ.Ε.Κ.Α.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δ.Ε.Κ.Α.
_


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια